شیرین نیرومنش استاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران و فلوشیپ پریناتولوژی (حاملگیهای پرخطر) در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره عوارض دوران بارداری در حاملگیهای دوقلویی اظهار کرد: همه عوارض دوران بارداری مانند سقط جنین، خونریزیهای این دوران ، نقایص جنینی، مسمومیت بارداری، دیابت و فشار خون مادر در حاملگیهای دوقلویی بیشتر است.
وی بیان کرد: بیشترین خطری که جنین را در حاملگیهای دو قلویی تهدید میکند زایمان زودرس است که مهمترین علت مرگ و میر نوزادان در سراسر دنیاست؛ این زایمان در بارداری های دو و چند قلویی بیشتر اتفاق میافتد.
بیشتر بخوانید: تبلیغات روشهای دوقلوزایی چقدر واقعیت دارد؟
نیرومنش افزود: دوقلویی در برخی از خانوادهها شایعتر است و این مسئله زمانی که از طرف خانواده مادری باشد نمود بیشتری پیدا میکند؛ دوقلوزایی در زنان چاق بیشتر رخ میدهد بنابراین افرادی که دچار اضافه وزن هستند احتمال حاملگی دوقلویی در آنها نسبت به اشخاص لاغر بیشتر است.
استاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: زنانی که پس از 35 سالگی باردار میشوند احتمال دوقلوزایی در آنها نسبت به سایر افراد افزایش می یابد؛ مصرف داروهای خاص و روشهای درمان ناباروری هم از دیگر عواملی هستند که سبب دوقلوزایی در زنان میشوند.
وی تصریح کرد: قرصهایی که برای درمان کمکاری تخمدان، ناباروری، ایجاد و تحریک تخمکگذاری در زنان استفاده میشوند دوقلو و چندقلوزایی را به همراه دارند.
بیشتر بخوانید: چگونه دو قلو باردار شوید؟
نیرومنش با بیان اینکه شیوع دوقلو و چندقلوزایی در زنان نابارور و افرادی که از روشهای کمک باروری استفاده میکنند بیشتر است، گفت: دوقلو و چند قلوزایی حاملگی پرخطر است و باید مراقبت بیشتری داشته باشد.
استاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: زنانی که دوقلو یا چند قلو باردار هستند باید بیشتر به پزشک مراجعه کنند؛ این افراد باید در اوایل دوران بارداری هر ۲ هفته یکبار و در اواخر این دوران هفتهای یک تا ۲ بار به پزشک مراجعه کنند؛ تعداد سونوگرافیهای بیشتری باید در حاملگیهای دوقلویی انجام شود زیرا این احتمال وجود دارد که یک جنین از بین برود یا رشد کافی نداشته باشد.
وی یادآور شد: زنانی که دوقلو باردار هستند باید به متخصصان مجرب مراجعه کنند و زایمان آنها در مراکز مجهز انجام شود.
انتهای پیام /