بمب خوشهای سیمرغ، موشک بینا و بمب با قابلیت پرواز بدون موتور در کنار موشکهای هوا به هوای حرارتی آر ۶۰ از تسلیحات به نمایش درآمده برای سوخو ۲۲ بودند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در یکی از بزرگترین طرحهای اورهال و ارتقاء جنگندهها در نیروهای مسلح، روز ۴ شنبه ۱۰ فروند هواپیمای تهاجمی سوخو ۲۲ (فیتر) که با سامانهها و مهمات جدید مجهز شده اند، در پایگاه سپاه پاسداران در شیراز، به نیروی هوافضا تحویل داده شدند. این هواپیماها با توجه به ارتقاءهای صورت گرفته روی آنها میتواند تا سالها، به عنوان یک هواپیمای تهاجمی در خدمت کشور باشد و نیازهای نیروهای مسلح در حوزهای خاص و مورد توجه، برطرف سازد. هواپیمایهای سری سوخوی ۲۲ از جمله میهمان ناخوانده بودند که به ایران پناهنده شده و در کنار تعدادی از جنگندههای دیگر مثل سوخوی ۲۴، میگ ۲۹ و میراژ اف ۱ توسط متخصصان دفاعی کشورمان مورد به روزرسانی و اورهال قرار گرفتند.
البته برخی جنگندههایی که اینگونه به کشورمان آمدند مثل سوخوی ۲۴ و میراژ اف ۱ در اویل دهه ۱۳۷۰ شمسی عملیاتی شده و به خدمت وارد شدند، اما سوخوهای ۲۲ برای سالها، فرصتی جهت حضور در آسمان نیافتند. در سالهای اخیر سوخو ۲۲ها به نیروی هوایی سپاه منتقل شده و عملیات بازسازی و وارد خط کردن مجدد آنها صورت گرفت، اما در تحویل دهی اخیر به نیروی هوایی سپاه نه فقط شاهد تحویل آمادگی پروازی بلکه شاهد نصب تجهیزات جدید بر روی این هواپیما بودیم.
در تصاویر منتشر شده از این مراسم، بمب خوشهای سیمرغ مشخص است که از جمله محصولات قابل توجه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح محسوب میشود. با توجه به ساختار ظاهری و نوع طراحی این بمب، میتوان اینگونه عنوان کرد که این بمب وزنی در حدود ۲۵۰ کیلوگرم داشته و جنس بدنه آن مانند مدل BL ۷۵۵ انگلیسی از آلومنیوم است.
در این بدنه آلومینیومی ۷ بخش و در هر کدام از آنها ۲۱ ریز بمب و در مجموع ۱۴۷ بمب کوچک در هر یک بمب وجود دارد. به طور استاندارد، هر کدام از ریز بمبها معمولا تا ۱۸ متر از بمب فاصله گرفته و سپس چتر آنها باز میشود و برای اصابت، به سمت زمین حرکت میکنند.
اهدافی مثل زره پوشها و نیروهای پیاده نظام دشمن، باندهای فرود و محلهای تجمع و استقرار نیروهای متخاصم از جمله اهدافی است که میتوان با این بمب آنها را به راحتی از بین برد. کافی است بدانید که مجموعا ۱۴۷ ریز بمب نصب شده در سیمرغ، توان تبدیل شدن به ۲۰۰ تا ۲۹۴ هزار عدد ترکش را دارند.
سلاح دیگر موشک هدایت لیزری بینا است که چندین سال پیش بر روی هواپیماهای سوخو ۲۵ سپاه با موفقیت آزمایش شد. از موشک بینا در این سالها خبری نبود تا این که در جریان این مراسم در کنار هواپیمای سوخو ۲۲ دیده شد. پیکربندی این موشک شامل بدنه استوانهای، بالکهای کنترلی ذوزنقهای در دماغه و بالهای اصلی مثلثی امتداد یافته تا نزدیک دماغه با زائدههای ذوزنقهای در نوک بال است. پیشران سوخت جامد این موشک مانند سایر موشکهای همرده در انتهای بدنه قرار گرفته و بخش جستوجوگر لیزری و دماغه آن مشابه بمب هدایت لیزری ستار-۴ و در واقع به فرم بمبهای هدایت لیزری پیووِی-۲ است.
مجموعه تسلیحات جدید برای سوخو ۲۲ از جمله بمب خوشهای (شماره ۱)، موشک بینا (شماره ۲) و بمبهای بالدار (شماره ۳)
با توجه به برد و میزان محموله جنگی موشکهای ستار، میتوان میزان محموله جنگی بینا را در دستکم ۷۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم تخمین زد. با بهرهگیری از سامانه هدایت لیزری در فاز نهایی پرواز، این موشک با خطایی اندک به هدف خود اصابت میکند. با توجه به شکل مقطع بالها و بالکهای این موشک میتوان گفت: بینا با "سرعت مافوق صوت" به سمت هدف خود سرازیر میشود.
در تصاویر پخش شده از این مراسم در زیر بال یکی از سوخوها یک غلاف هدف گیری دیده میشود که البته اطلاعاتی درباره آن ارائه نشده است. بخش جلویی این غلاف هدف گیری تا حدودی به سیستم هدف گیری نصب شده روی پهپاد شاهد ۱۲۹ شبیه است و میتوان این گمانه زنی را مطرح کرد که این پاد شناسایی، به نوعی حاصل توسعه سیستمهای هدف گیری پهپادی باشد. این غلاف برای اولین بار در جنگندههای ایران دیده شده است و به نظر میتوان از آن برای هدف گیری و تصویر برداری از اهداف مختلف استفاده کرد.
غلاف شناسایی نصب شده بر روی جنگنده سپاه با رنگ فلش قرمز مشخص شده است
همچنین یکی از مهمات ناشناخته در کنار این هواپیما دو مدل بمب مجهز به بالچه بودند که درباره این سلاحها نیز توضیحی داده نشده است. بمبهای مجهز به بالک این روزها در جهان در حال ازدیاد و مصرف بالا هستند و معمولا در صورت رها شدن از ارتفاع بالا میتوانند تا فاصله ۱۰۰ کیلومتر یا بیشتر از آن را نیز در حالت گلاید (پرواز بدون نیاز به موتور) پوشش بدهند. معمولا این گونه بمبها در دنیا از هدایت ترکیبی اینرسیایی و ماهوارهای بهره میبرند. در کشور ما سامانههای هدایت اینرسیایی پیشرفتهای در این سالها توسعه پیدا کرده، ولی در زمینه بحث هدایت ماهوارهای اطلاعات خاصی در دسترس نیست.
یکی دیگر از قابلیتهای جالبی که در سوخو ۲۲های سپاه اضافه شده است بحث توان دریافت اطلاعات از پهپادها است که میتواند در جریان عملیاتهای ضربتی و حمله به اهدافی با اولویتهای بالا بسیار موثر باشد. این تبادل اطلاعات میتواند از غافلگیر شدن هواپیمای سوخو در بسیاری از سناریوها جلوگیری کند و پهپادها با توجه به سطح مقطع راداری کمتر اطلاعات حساس را به سوخوها منتقل کرده و آنها را از تهدیدات موجود آگاه کنند. موشکهای هوا به هوای حرارتی آر ۶۰، راکتهای هوا به سطح اس ۸ و توپ ۳۰ میلی متری از دیگر تسلیحات به نمایش درآمده برای سوخو ۲۲ بودند.
موشک کروز ۱۵۰۰ کیلومتری؛ تبدیل سوخو ۲۲ به یک سلاح استراتژیک
البته در کنار رونمایی امروز خبری مبنی بر نصب موشک کروز با برد ۱۵۰۰ کیلومتر در آینده نزدیک توسط سردار حاجی زاده، فرمانده نیروی هوا فضای سپاه اعلام شد که بحثی بسیار مهم است. در کنار بحثها و چالشهای فنی این مسئله، در صورتی که سپاه موفق به انجام این حرکت شود باید گفت که سوخو ۲۲ در ایران از یک هواپیمای تهاجمی تاکتیکی به یک حامل موشک استراتژیک بدل شده و نقشی را بر عهده خواهد گرفت که تقریبا تا به امروز در هیچ جای دنیا بر عهده هواپیمایی مثل سوخو ۲۲ نبوده است. زمان مشخص خواهد کرد که چه وقتی این برگ برنده سپاه رو خواهد شد.
خانواده هواپیماهای سوخو با بهسازیهای مختلف از جمله هماهنگی با پهپادها برای نشانهگیری هدف و انتقال اطلاعات به آن (که در رزمایش پیامبر اعظم (ص) اعلام شد) و نیز تجهیز به تسلیحات جدید مانند موشکهای متنوع، اکنون به قابلیتهای عملیاتی خاصی دست یافته و میتوانند ماموریتهای مهم و سرنوشت سازی را بر عهده بگیرند. روند ارتقاء و بهینه سازی سلاحهای هواپایه در کشور نیز با درک صحیح نیاز به توسعه بیشتر چنین سامانههایی در چند سال اخیر، سرعت بیشتری گرفته و با مشارکت بخشهای خودکفایی وزارت دفاع، نهاجا و نیروی هوافضای سپاه از کیفیت بالاتری هم برخوردار شده است.
منبع: مشرق
انتهای پیام/
اضافه شدن قابليت هاي جديد به سوخوهاي ٢٢ سپاه
مرگ بر آمریکا
مرگ بر انگلیس
مرگ بر منافقین خائن
جانم فدای ایران
جانم فدای رهبرم
با هم طرّاحی کنید .