به گزارش خبرنگار پایه و آبی گروه ورزش باشگاه خبرنگاران، با آغاز فصل گرما و تعطیلات تابستانی طرفداران ورزش های آبی هم چند برابر می شود و استخرها با هجوم مردم چه در بخش آموزش و چه در بخش تفریحی مواجه می شوند. همین ازدحام و افزایش تقاضا باعث بروز مشکلاتی مانند افزایش قیمت استخر، کم رنگ شدن مسائل بهداشتی و حتی حضور افرادی فاقد کارت مربیگری در جایگاه مربی می شود. مدیریت استخرها در سه ماه تابستان با حجم بالای کاری نیازمند برنامه ریزی منسجم و هدفمند از سوی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو و هیات شنا است. از جمله این برنامه ریزی ها تعیین تعرفه و ابلاغ آن به استخرها، جلوگیری از قیمت گذاری های سلیقه ای و نظارت بر مجوزهای مربوطه است.
بر این اساس فدراسیون شنا برای آموزش در استخرهای دولتی از جمله استخر 9 دی و آزادی برای 12 جلسه آموزش با حضور 10 الی 11 نفر مبلغ 250 تومان را در نظر گرفته است. این در حالی است که با وجود مشخص بودن تعرفه ها هر استخری خود اقدام به تعیین شهریه می کند. موضوع از جایی جالب تر می شود که بدانید استخرها چه خصوصی و چه دولتی بدون داشتن مجوز مدرسه شنا اجازه برگزاری کلاس های آموزشی را ندارند.
سال گذشته بود که با تصمیم کمیسیون ماده 5 حق صدور مجوز باشگاه ها و مدارس شنا به فدراسیون شنا و هیات های استانی واگذار شد. اما بنا بر گفته فتاحیان دبیر فدراسیون شنا استخرها از اخذ مجوز مدرسه و یا باشگاه شنا سرباز می زنند و اقدام به برگزاری کلاس های آموزشی شنا می کنند
فرید فتاحیان درباره مجوز استخرها برای آموزش شنا گفت: بر اساس آیین نامه مربوطه، استخرها برای آموزش شنا باید اقدام به اخذ مجوز مدرسه شنا کنند اما بازوی نظارتی برای این کار وجود ندارد و استخرها هم چنان بدون مجوز به آموزش غیر قانونی شنا مشغول هستند. در استخر9 دی و آزادی چهار الی پنج مدرسه شنا مجوز کسب کرده اند و بقیه زیر نظر آکادمی شنا فدراسیون فعالیت می کنند.
او در واکنش به این سوال که آیا استخرهای شهرداری نیز زیر نظر فدراسیون فعالیت دارند یا خیر تصریح کرد: خیر. استخرهای شهرداری زیر نظر فدراسیون نیستند. البته هر جا که صحبت از آموزش شناست، فدراسیون شنا باید حضور داشته باشد اما چنین اتفاقی در استخرهای شهرداری رخ نمی دهد.
دبیر فدراسیون شنا درباره چگونگی نظارت بر عملکرد استخرهای خصوصی بیان کرد: ما نمی توانیم هیچ گونه نظارتی بر روی استخرهای خصوصی داشته باشیم. حتی در بخش آموزش این استخرها نیز دخالتی نداریم. در بخش شهریه ها نیز کاری از دست فدراسیون بر نمی آید و تعزیرات حکومتی باید به این موضوع ورود کند.
با این شرایط و نداشتن مجوز مدرسه و باشگاه شنا از چند استخر در تهران میزان شهریه دریافتی برای آموزش را جویا شدیم.
یکی از استخرهای خصوصی در شمالی ترین بخش تهران برای آموزش یک ماهه برای یک نفر مبلغ یک میلیون تومان، 2 نفر هر کدام مبلغ 800 هزار تومان و برای 3 تا 5 هر نفر مبلغ 700 تومان دریافت می کند.
استخر دیگری در جنوب تهران که وابسته به شهرداری است برای 12 جلسه آموزش مبلغ 99 هزار تومان دریافت می کند. این در حالی است که تعداد شناگران در هر سانس 30 نفر است.
یکی دیگر از استخرهای خصوصی واقع در شرق تهران برای 12 جلسه نیمه خصوصی 3 الی 5 نفر، نفری 350 دریافت می کند و برای جلسه خصوصی 1 الی 2 نفر مبلغ 450 تومان شهریه می گیرد. جالب این که آموزش عمومی در این استخر وجود ندارد.
استخر یکی از باشگاه های معروف تهران که در اختیار سازمان توسعه و تجهیز اماکن ورزشی است و به بخش خصوصی واگذار شده است در بخش آموزش شنا مبلغی حدود یک میلیون و نیم دریافت می کند.
با این هزینه ها باید دید چه تعداد از خانواده ها قادرند فرزندانشان را برای آموزش به استخرها ببرند. با تفاوت رنج شهریه ها در استخرهای مختلف، مشخص می شود نظارتی بر روی شهریه ها وجود ندارد و هر استخر بر اساس سلیقه خود از علاقمندان پول دریافت می کند. نکته ای که در این میان وجود دارد آن است برخی از استخرها به ویژه استخرهای خصوصی با مبلغ های اندک به جذب شنا آموزان می پردازند اما در حین برگزاری کلاس ها با ارائه به اصلاح " آپشن " خانواده ها را مجبور به پرداخت مبالغ سنگینی می کنند.
محسن رضوانی رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو درباره چگونگی نظارت و کنترل بر عملکرد آموزشی استخرها گفت: نظارت به قدرت اجرایی نیاز دارد. لازم است تفاهم نامه ای میان فدراسیون، اداره اماکن، نیروی انتظامی و دیگر ادارات به وجود بیاید.
رضوانی ادامه داد: حدود سه هزار استخر در تهران مشغول فعالیت هستند که هیچ کدام مجوزهای لازم برای آموزش شنا بر اساس قانون کمیسیون ماده 5 را کسب نکرده اند و نسبت به این موضوع بی تفاوت هستند.
او تصریح کرد: به زودی با انتخاب رییس هیات شنا استان تهران به وضعیت استخرها از جمله شهریه ها و مجوزها سر و سامان خواهیم داد.
طرح سباح که در سال های قبل توسط وزارت آموزش و پرورش اجرا و البته با شکست روبرو شد می توانست با اصلاحاتی، راهکار بسیار خوبی برای ترویج و آموزش ورزش سفارش شده شنا باشد و بسیاری از دانش آموزان شنا را در مدارس یاد بگیرند. حال که این اتفاق رخ نداده است خانواده ها باید به فکر آموزش شنا باشند و فرزندانشان را به استخرها بسپارند و مجبور باشند هر میزان شهریه و هر شرایط بهداشتی استخرها را تحمل کنند. به دلیل اهمیت ورزش شنا و توجه به بخش نشاط آور بودن رشته های آبی لازم است شرایط مطلوب تری برای خانواده ها و علاقمندان فراهم شود. ضمن این که خود خانواده ها نیز باید با مشاهده هر گونه تخلف در استخرها از جمله نبود بهداشت، تعداد زیاد فراگیران در هر سانس، شهریه بالا و اعلام آن به هیات شنا استان و مسئولان را در رفع مشکلات یاری کنند و از حقوق خود آگاهی داشته باشند.
بیشتر بخوانید:نتایج شناگران ایران در مسابقات باشگاههای ترکیه
انتهای پیام/