معاون گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شایعترین اختلالات روانپزشکی را اختلال افسردگی معرفی کرد.

افسردگی را بهتر بشناسیم/ راه‌های کمک به افراد افسرده چیست؟به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ فریبا رضائی معاون گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه اختلالات روانی جزو شایعترین و ناتوان کننده ترین بیماری ها هستند، گفت: مطالعه بار بیماری ها در ایران و جهان نشان می دهد که بیماری های روانی عصبی از دلایل نخست سال های از دست رفته عمر، به دلیل ایجاد بیماری و ناتوانی هستند.

وی افزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، حدود ۴۵۰ میلیون نفر در دنیا از اختلالات روانپزشکی رنج می برند و یک نفر از هر چهار نفر در طول زندگی به یکی از اختلالات روانپزشکی مبتلا می شود؛ شیوع این اختلالات در ایران طبق پیمایش ملی در سال ۹۰، ۲۴ درصد بوده است.

رضائی یکی از شایعترین اختلالات روانپزشکی را اختلال افسردگی معرفی کرد که اغلب با نشانه های آن آشنا نیستیم و بیشتر بیماران افسرده این بیماری را به عنوان بخشی از خصوصیت شخصی تلقی می کنند و اقدام به درمان برای این بیماری نمی کنند.

این کارشناس ارشد سلامت روان احساس غمگینی مداوم را زا نشانه های افسردگی برشمرد و ادامه داد: اگر بی علاقگی به انجام اموری که فرد پیش از این به راحتی انجام می داده است، بیش از دو هفته طول بکشد و در عملکرد روزانه او اختلال ایجاد کند، به آن بیماری افسردگی اساسی گفته می شود.

رضایی در مورد افسردگی کودکان در جامعه هشدار داد و با اعلام ابتلای دو تا چهار درصد کودکان به این اختلال که بیشتر آنان نیازمند مراقبت و درمانند، گفت: نشانه‌های افسردگی در کودکان ممکن است با پرخاشگری، خشم و نافرمانی همراه باشد.

معاون گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شیراز بی توجهی به رشد اجتماعی کودکان را موجب بروز معضلات جدی در آینده عنوان کرد که می‌تواند در جامعه آسیب زا باشد.

افسردگی در افراد کهنسال دیگر موردی بود که این کارشناس ارشد بهداشت روان به آن اشاره کرد و با بیان افزایش آمار جمعیت افراد سالمند در کشور، ضرورت توجه به بروز اختلال افسردگی در این گروه از جامعه را مورد تاکید قرار داد.

او از درمان افسردگی، حتی در در شدیدترین حالت‌ها خبر داد و یادآور شد:، اما به هر میزان که بیمار برای درمان سریع‌تر مراجعه کند، احتمال ایجاد عوارض و پیشگیری از بروز مجدد بیماری کاهش می‌یابد.

رضایی درباره نحوه کمک به افراد افسرده، گفت: با حمایت عاطفی از فرد افسرده، درک وضعیت او، صبوری و تشویق به او کمک کنیم، هرگز احساسات او را دست کم نگیریم، اما واقعیت‌ها را به او نشان دهیم و به او امید بدهیم، از فرد افسرده دعوت کنیم تا زمانی را با ما بگذراند و به او یادآوری کنیم که با ادامه درمان و گذشت زمان، علائم افسردگی کاهش می‌یابد.

این کارشناس ارشد سلامت روان افزود: افراد افسرده می‌توانند به درمان خود کمک کنند، کمک کردن به خود به عنوان یک فرد افسرده کاری بسیار دشوار است، اما اگر احساس افسردگی داریم، باید بدانیم که با شروع اقدامات درمانی، افکار منفی کاهش می‌یابد و کمتر احساس خستگی، ناتوانی و نا امیدی داریم.

معاون گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: روانشناسان همه روزه در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت استان برای ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای به صورت رایگان ارائه خدمت می‌کنند و شهروندان می‌توانند در سراسر استان با مراجعه به این مراکز، خدمات روانشناختی را دریافت کنند.
انتهای پیام/ر

اختلالات روانی جزو شایعترین بیماری ها

برچسب ها: علوم پزشکی ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.