به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ قاسم کاظمی سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از احیای هنر سفالگری بدون چرخ گرد در روستایی در خمین خبرداد.
کاظمی افزود: در این روش خاص با کمک یک خانم ۷۵ ساله، دانش و روش ساخت سفال بدون چرخ گَرد در منطقه گسترش داده شد و اهالی فعالیت خود را در این رشته آغاز کردند.
وی اضافه کرد: در راستای اهداف سازمان میراث فرهنگی مبنی بر حمایت از کارگاهها و به طور خاص رشتههای رو به فراموشی همانند سفالگری روستای برجک بخش کمره شهرستان خمین با همکاری دهیاری و بخشداری و هنرمند بومی آن منطقه وارد عمل شده و موفق به گسترش دوباره این هنر بین اهالی منطقه شده است.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۴۰ نفر از اهالی روستای برجک فعالیت خود را در این رشته فعالیت میکنند و اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی هم در راستای اهداف حمایتی خود در حال تجهیز کارگاه، تهیه کوره و مواد اولیه مورد نیاز برای این هنرمندان بومی است.
وی با بیان اینکه در ساخت این سفالها روش ساخت به همان روش سنتی و بومی در پیش گرفته شده به طوری که صفر تا ۱۰۰ این رشته همانند گذشته در همین روستا انجام میشود، اظهار کرد: برای استحکام این ظروف با استفاده از موی بز و بدون استفاده از چرخ گرد سفالگری بدست هنرمند شکل گرفته و بعد از پخت در کوره برای استفاده در طبخ غذا و پخت نان، تهیه ماست و نگهداری ترشیجات و همچنین دیگر موارد مصرفی به کار گرفته میشود.
کاظمی افزود: بدون شک صنایع بومی و دستی هر منطقه، یکی از افتخارات اهالی آن منطقه است و نوع و روش آفرینش این آثار ریشه در آداب و عادات، رسوم و سنن و اعتقادات مردم منطقه دارد.
وی تصریح کرد: این میراثهای فرهنگی و هنری که در طول سالها به نسلهای آتی منتقل شده دارای ارزش والای معنوی با تکیه بر هنر و خلاقیت نسلها بنا شده است و اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی عزمی راسخ در احیا و حفظ این میراث هنری دارد و در همین راستا از هنرمندانی که در مسیر احیا هنرهای درحال فراموشی گام بر میدارند حمایت میکند.
انتهای پیام/ج