به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از اتمام حجت معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بانک های عامل در شورای اشتغال مورخ ۱۸ تیرماه و درخواست برای استعفای مسئولان که قدرت جذب و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در قروه را ندارند این بار خبر از تمدید مهلت تعیین شده تا پایان تابستان رسید.
شامگاه یکشنبه نشست شورای اشتغال قروه در حالی بعد از ۲۱ روز با حضور مدیر کل بانک کشاورزی کردستان و پشت در ماندن تعدادی از متقاضیان برگزار شد که تنها با افزایش ۲۰ درصدی پرداخت تسهیلات و رسیدن قروه به رتبه پنجم در سطح استان همراه بود.
آمارها تقریباً همان آمار قبلی بود و به گفته رئیس تعاون، کار و رفاه اجتماعی قروه تا کنون ۶ میلیارد تومان در سامانه ثبت شده و ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای ۷۶ طرح هم پرداختی بوده است.
گرچه «کوروش شعبانی» به آمار و ارقام بانک های مرتبط اشاره کرد اما با یک مقایسه کلی تفاوت چندانی در پرداخت ها دیده نمی شود و در واقع ۲۰ درصد هم چندان چشم گیر نیست که پررنگ و برجسته شود.
از طرفی با وجود اینکه آمارها مقداری جابجا شده بودند و ۲۰ درصد رشد را نشان می دادند اما همچنان فرماندار قروه نسبت به وضعیت اشتغال در قروه اعتراض داشت. اعتراضی که رفع آن با تحقق اهداف اشتغال و صعود قروه در ردیف شهرهای برتر صورت می گیرد.
به گفته «موحد امان اللهی» وقتی قروه قطب کشاورزی استان است و ظرفیت های بالایی در حوزه های مختلف دارد نباید به کمتر از رتبه سوم قانع شد.
او خواستار ایجاد تلنگری در اشتغال تا پایان شهریور ماه شد و از دایر کردن میز امداد در ادارات با انتخاب کارشناسان خبره و پیگیر کار برای اشتغال خبر داد.
در این میان اما مدیر کل بانک کشاورزی کردستان با سخنانی انتقاد آمیز از تفسیر مختلف قوانین و آسیبی که این موضوع به مردم می زند گفت.
«اسعد فهیمی» با بیان اینکه در کشور قوانین یکسانی وجود دارد اما تفسیر قوانین مختلف است، افزود: مشکل اصلی در این است که اکثر ما پروژه محوریم نه پروسه محور، باید از خود بپرسیم که چقدر توانسته ایم شغل ایجاد کرده و گره از مشکل مردم باز کنیم.
به گفته او امروزه نگرش ها و نیازها تغییر کرده و لازم است مطابق با مسایل روز جامعه حرکت کنیم و همیشه به یاد داشته باشیم که بزرگترین رقابت با خودمان باشد.
«فهیمی» خواستار برداشته شدن تفسیر شخصی و سلیقه ای قوانین شد و گفت: هرگونه کار درستی که صورت می گیرد یک گره از امنیت استان کردستان محکم تر می شود.
این مسئول بانکی همچنین با اشاره به خوش حساب بودن مردم کردستان در بازپرداخت تسهیلات بانکی، تأکید کرد که تحت هیچ شرایطی نباید تسهیلات پایدار روستایی برگشت بخورد.
«فهیمی» در ادامه از تعداد ۵۵۱ طرح به مبلغ ۷۹۶ میلیارد و ۲۱۳ میلیون ریال در دست بررسی خبر داد و میزان وجه تخصیصی به شعبه را ۲۱۱ میلیارد و ۹۱۴ میلیون ریال برای ۱۲۱ طرح دانست.
اما ۴۷۱ میلیارد و ۶۲۵ میلیون ریال در قالب ۳۷۷ طرح از مواردی بودند که طبق گفته مدیر کل بانک کشاورزی کردستان در مرحله عقد قرارداد هستند.
نتیجه چه می شود؟
تمامی این صحبت های کلیشه ای با نشست های چند ساعته و معطلی متقاضیان پشت در بسته، در حالی همچنان ادامه دارد که خبری از دل کندن از میز مدیریت و اعلام کناره گیری مدیران نبود و نیست. دل کندنی که گرچه تأکید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان را به همراه داشت اما گویا بعد از گذشت این مدت کوتاه یا انگیزه کاری به مدیران بازگشته و در تکاپو برای رسیدن به اهداف مدنظر هستند یا مدیران بانک ها تذکرات «حسین فیروزی» را چندان جدی نگرفته اند.
از طرفی علت تمدید این مهلت و فرصت به مدیران چندان مشخص نیست و باید منتظر ماند و دید که آیا ۲۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال در قروه تا پایان تابستان جذب و پرداخت می شود یا برگه های استعفا به روی میز مدیریت می نشیند.
مدیریتی که در ۲۱ روز گذشته تنها به رشد ۲۰ درصدی رسیده چگونه می تواند با این مهلت تمدیدی به تحقق کامل برسد. سؤالی که چشمان منتظر متقاضیان در پشت درهای بسته جلسات شورای اشتغال را نشانه گرفته و به دنبال پاسخ است.
انتهای پیام/ز