به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی نقی حیدریان عصر سهشنبه در مراسم ملی روز جنگلبان در محل جنگل ابر شاهرود بابیان اینکه طی چهارماهه نخست سال جاری دو هکتار از جنگلها و مراتع استان سمنان طعمه حریق شده است، ابراز داشت: امسال شاهد ۹ آتشسوزی یک مورد در جنگل و هشت مورد در مراتع استان سمنان بودیم که ادامه این روند میتواند باعث بیابانی شدن و از بین رفتن پوشش گیاهی مناطق مختلف شود.
وی بابیان اینکه امکانات و تجهیزات اطفای حریق نمیتواند پاسخگوی حجم زیاد آتش در مراتع خشک استان باشد، افزود: در تمامی موارد آتشسوزی با فراخوان گسترده بلافاصله نیروهای بومی و محلی به کمک منابع طبیعی شتافتند و توانستند بهموقع از سرایت آتش به نقاط دیگر پیشگیری کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ضمن بیان اینکه معمولاً آتش در نقاط مرتفع رخ میدهد مهار آن با سختی بسیاری همراه است، ابراز داشت: گاهی تا رسیدن نیروهای منابع طبیعی زمان زیادی وقت صرف میشود که حضور و همکاری جوامع بومی و محلی تا رسیدن نیروها میتواند بسیار حائز اهمیت باشد.
حیدریان در ادامه تصریح کرد: بهمنظور جذب مشارکت نیروهای بومی و محلی در کنترل و پایش عرصههای طبیعی از سال ۹۳ طرحی در استان سمنان کلید خورد تا نیروهای منابع طبیعی با حضور در روستاهای حاشیه مراتع و جنگلها آموزشهای لازم را برای مهار آتش به مردم ارائه دهند.
وی بابیان اینکه در استان سمنان ۳۲ روستا در حاشیه مراتع و جنگلها شناسایی و کار آموزش آنها شروعشده است، افزود: این طرح در شاهرود هشت روستا را شامل میشود که میتواند این آموزشها در کنترل و مهار اولیه آتش بسیار نقش مؤثری داشته باشد لذا آموزش مابقی روستاها نیز قطعاً در دستور کار است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ضمن بیان اینکه کمبود نیرو یکی از چالشهای مهم منابع طبیعی محسوب میشود، ابراز داشت: درازای هر ۹ هزار هکتار یک جنگلبان و برای هر ۸۸ هزار هکتار مرتع یک قرق بان در استان سمنان فعالیت دارد که نشان میدهد عرصههای منابع طبیعی وسیع و نیروها بسیار کم هستند و اگر مشارکت سازمانهای مردمنهاد نباشد قطعاً در اداره این عرصه با چالش مواجه خواهیم شد.
انتهای پیام/پ