به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛حسن جلالی مدیر جهاد کشاورزی چالدران با اشاره به تغییر الگوی کشت در این شهرستان با توجه به کمبود آب و خشکسالی گفت: امسال کشاورزان در این شهرستان برای دومین سال پیاپی اقدام به کشت سیر در سطح ۶۰ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان کردند.
وی گفت:از این میزان اراضی زیر کشت پیش بینی میشود بیش از ۶۰۰ تن محصول سیر برداشت شود.
وی اضافه کرد: راندمان کشت سیر در سال جاری نسبت به سال گذشته بهبود یافته و به طور متوسط از هر هکتار ۱۰ تن سیر برداشت میشود.
جلالی بیان کرد: برای تسهیل امور کشاورزان در این زمینه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به آنها پرداخت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی چالدران با اشاره به اینکه سیر تولیدی در این شهرستان ارگانیک است، ادامه داد: به همین علت بازار فروش خوبی در انتظار سیر تولیدی در این منطقه است.
جلالی گفت: این شهرستان بیش از ۳۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که ۲۸ هزار هکتار آن آبی و مابقی آن دیم بوده و قیمت مناسب محصول در بازار، وجود زمینهای حاصل خیز و داشتن شرایط خوب آب و هوایی در منطقه کشاورزان را به کاشت سیر ترغیب کرده است.
وی افزود: انتقال تجربههای ارزنده و کارشناسان جهادکشاورزی و برگزاری کلاسهای ترویجی و راهنمایی برای کشاورزان این شهرستان در تغییر ذائقه کشت سیر به جای دیگر محصولات کشاورزی موثر بوده است.
شهرستان چالدران ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و کشاورزی عمده محل درآمد مردم این شهرستان است؛ این شهرستان حدود ۲۰۰ روستا در ۲ بخش مرکزی و دشتک دارد.
سیر از سبزیهایی است که تاریخی بسیار کهن دارد و انسان خواص درمانی این گیاه را پنج قرن قبل از میلاد مسیح شناخته بود.
در طول تاریخ، سیر در سرتاسر دنیا برای درمان ناراحتیهای مختلف شامل فشار خون بالا، عفونتها و مارگزیدگیها استفاده شده و اهمیت و خواص زیاد سیر در احادیث اسلامی نیز مورد توجه بوده است.
در حال حاضر از سیر برای کاهش میزان کلسترول و کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی - عروقی و نیز برای بهره مندی از خواص ضد میکروبی آن استفاده میشود.
انتهای پیام/م