یکی از این گیاهانی که زنبورها می توانند از آن برای تهیه و ساخت عسل کمک بگیرند گیاه گون است ، البته باید این نکته را مدنظر قرار دهید که تهیه عسل صرفا از یک گیاه خاص بستگی به شرایط پوشش گیاهی غالب آن منطقه دارد.
حال با این تفاسیر باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد در این مطلب شما را با خواص گیاه و عسل گون و نحوه مصرف آن آشنا کند، پس با ما همراه باشید.
گون گیاهی است چندساله که ارتفاع آن تا 75 سانتیمتر میرسد و از خانواده leguminoseae که تولید مثل آن از طریق بذر صورت میگیرد ساقههای رشد یافته آن به رنگ بنفش تیره است برگهای آن مرکب از برگچههایی است که به صورت متقابل به تعداد 11تا30جفت در محور هر برگ قرار گرفتهاند. گلهای آن معمولا به رنگ ارغوانی؛ گاهی آبی یا سفید بوده و نزدیک به انتهای شاخهای گلدهنده قرار دارد.
ببینید: تهیه کتیرا از دل گیاه گون
گون از خانواده لوبیاست با این گونههای زیادی از گون وجود دارند، اکثر مکملهای حاوی گونه هستند که Memeranaceue نامیده میشود. گفته میشود این گیاه دارویی فواید زیادی برای بسیاری از بیماریهای از جمله بیماریهای قلبی دارد.
گون نوعی گیاه دارویی است که ریشه آن برای درست کردن دارو مورد استفاده قرار میگیرد.
این گیاه برای بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد، ولی شواهد زیادی کافی برای تأثیر آن وجود ندارد.
گون برای سرماخوردگی، عفونتهای تنفسی فوقانی، آلرژیها، فیبرومیالژیا (سندرم درد اسکلتی، عضلانی مزمنی است که درد منتشر، نقاط حساس، خستگی و اختلال خواب مشخص میشود). کمخونی، ایدزHIV/AIDS، برای تقویت و تنظیم سیستم ایمنی بدن استفاده میشود. برای سندرم خستگی مزمن (CFS)، بیماریهای کلیوی، دیابت و فشار خون بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: از خواص ریحان و عسل آن چه میدانید؟ + طریقه مصرف
برخی از مردم از گون بعنوان تقویت کنده عمومی برای محافظت از کبد، مبارزه با باکتریها و ویروسها استفاده میکنند.
گون معمولاً در ترکیب با دیگر گیاهان دارویی استفاده میشود. برای مثال آن را همراه با برگ نو درخشان (Ligustrum lucidum)، برای درمان سرطان سینه، سرطان گردن و ریه بکار میروند.
برخی اوقات آن را به پوست میزنند تا جریان خون را در آن ناحیه افزایش دهند و خوب شدن زخم را سرعت ببخشند.
چندین نوع گون وجود دارد؛ برخی حامی سمی به نام سوینسونین هستند و با مسمومیت دامهای اهلی مرتبط دانسته شدهاند. بیشتر گونههای گون در مکملهای رژیمیهای که انسانها استفاده میکنند، وجود ندارد.
گیاه گون در طب سنتی چینی در طول قرنها استفاده شده است. ویژگی فوقالعاده گیاه گون این است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. اما برای درمان سایر مشکلات نیز از آن استفاده شده است. از قبیل بیماریهای قلبی.
با توجه به اینکه این گیاه خواص دارویی فوق العاده ای دارد آیا در کنار این خواص فوقالعاده میتواند عوارض جانبی دیگری داشته باشد؟
گون گیاه بنشنی است است برای سلامت قلب و ایمنی بدن بسیار مفید است.
این گیاه سرشار از آنتیاکسیدان است که باعث مهار رادیکالهای آزاد در بدن میشود. در بدن رادیکالهای آزاد باعث آسیبرسانی به سلولها میشوند و ارتباط شدیدی با پیر شدن و مشکلات که در دوران پیری گریبانگیر انسان میشود دارد.
گون یک نوع مکمل رژیمی است که برای مشکلات سلامتی مختلف استفاده میشود. برای مثال برای درمان سرماخوردگی، عفونتهای تنفسی و همچنین جلوگیری از دیابت بسیار پیشنهاد میشود که از آن استفاده کنید.
تحقیقات نشان داده که گون میتواند ریهها، کبد، دستگاه مجاری ادراری و همچنین طحال را ضد عفونی کند.
بسیاری از پزشکان قلبی آن را به بیماران خود توصیه میکنند، به دلیل خواصی که دارد باعث آرام ساختن اعصاب شده و همچنین قند خون و فشار خون را پایین میآورد.
ریشه گون علاوه بر توانایی مهار رشد تومور به صورت کمکی در درمان عوارض جانبی شیمی درمانی به کار میرود و مخصوصاً هنگامی که به صورت ترکیب با عصاره pr ivet ligustrumlucidumمصرف شود کارایی آن در مهار تومورها افزایش میابد.
گون به دلیل تاثیرات بسیار مثبتی که بر روی سیستم ایمنی بدن می گذارد معروف است.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره خواص عسل رازیانه / عسل مخصوص بانوان
اما تحقیقات بیشتری لازم است که درباره فواید آن بر روی قلب اطمینان حاصل کرد.
گون عوارض جانبی خیلی کمی دارد اما در مصرف آن باید چند نکته را مورد توجه قرار داد :
مصرف بیش از حد آن باعث آسیب رساندن به سیستم ایمنی بدن می شود.
زنان باردار به هیچ عنوان نباید از گون استفاده کنند.
افرادی که دارای بیماری لوپوس و یا سایر بیماری خود ایمنی هستند نباید از گون استفاده کنند.
توجه داشته باشید که همیشه قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
از جمله این خاصیت ها می توان به ضد التهاب بودن، ضد آلرژی و درمان سرماخوردگی، آنتی اکسیدان بودن و ضد سرطان بودن آن اشاره کرد.
علاوه بر موارد گفته شده گون داری خاصیت ضد پیری و درمان بیماری های قلبی بوده و برای تقویت حافظه، نشاط آوری، تقویت کننده معده، بهبود یبوست، نرم کننده و بهبود خشونت سینه، بهبود درد کلیه مفید است.
همچنین برای درمان کمخونی مفید بوده و مصرف مستمر آن در وعده صبحانه میتواند به خونسازی در افراد مبتلا به کمخونی کمک کند.
از طرفی مصرف این عسل در روزهای سرد پاییز و زمستان میتواند تاثیر زیادی بر درمان خشونت سینه و حنجره داشته باشد و احتمال ابتلا به گرفتگی صدا در افرادی که در فصل پاییز و زمستان دچار این عارضه میشوند را کاهش دهد.
عسل گون کاملا زرد رنگ بوده و ظاهر آن شبیه عسلهای معمولی است که برای صبحانه میل میکنید.
عسل گون در درمان و کاهش دردهای مفصلی ،استخوانی و آرتروز بسیار موفق عمل می کند.
در عسل گون اسیدهای مختلفی وجود دارد که یکی از آن ها اسید فرمیک است .
بیشتر بخوانید: معرفی ویژگیهای درمانی عسل بهارنارنج + مضرات و نحوه مصرف
این اسید در گیاه گزنه نیز وجود دارد که مصرف درمانی گزنه به صورت دم کرده یا مالیدن روی مفاصل و استخوان های دردناک در طب جدید نیز توصیه می شود.
عسل گون به دلیل داشتن اسید فرمیک داروی خوبی برای درمان بیماری های مفصلی و استخوانی است که به صورت خوردنی و مالیدنی روی موضع درد توصیه می شود .
خواص عسل گون برای معده از درمان دردهای معده، درمان اسید معده، نفخ و ترش کردن تا تقویت معده و مسمومیت است. عسل گون برای امراض معده از جمله ورم و زخم معده مفید است، آخر شب و صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری عسل گون میل کنید و صبح به مدت یک ساعت از خوردن و نوشیدن خودداری کنید.
عسل گون برای سلامت قلب و ایمنی بدن بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: خواص عسل؛ از سلامت قلب تا درمان آلرژیها + اینفوگرافی
این عسل سرشار از آنتیاکسیدان است که باعث مهار رادیکالهای آزاد در بدن میشود. در بدن رادیکالهای آزاد باعث آسیبرسانی به سلولها میشوند و ارتباط شدیدی با پیر شدن و مشکلاتی که در دوران پیری گریبانگیر انسان میشود دارد.
مخلوط کردن دو تا سه قاشق عسل گون با آب ولرم و سپس اضافه کردن آب یک لیموی ترش تازه به آن. این شربت از بهترین نوشیدنی های طبیعی بوده و علاوه بر ضد سرطان بودن خاصیت ضد عفونی کننده نیز دارد و از تمام خواص عسل مصرف شده به علاوه میزان بالای ویتامین C موجود در آب لیموی طبیعی برخوردار است.
انتهای پیام/
خانم جهرمی یکی از دوستان من تو مشهد این عسل روداره وکیفیتش هم خوبه وطبیعیه
وقتتون بخیر
مطلبتون خیلی مفید بود
این عسل برای خانم های شیرده هم عوارض داره؟
ممنون