وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:به تصویر کشیدن فرصت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه‌های مختلف به عنوان یکی از وظایف مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعامل با این استان ثبت و به عنوان مبنا قرار می‌گیرد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سید عباس صالحی روز پنجشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این استان علاوه بر داشتن مزیت‌های فراوان به نسبت دیگر استان‌های کشور دارای مشکلاتی است که باید در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی، اخلاق اجتماعی و اعتماد عمومی با زیرشاخه‌های مختلف برای حل آن‌ها تلاش کرد.

وی حضور در سیستان و بلوچستان را برای خود افتخاری دانست و گفت: این استان نقش بسیار مهمی در مرزبانی از ایران از دوره اساطیری تا به امروز داشته و سرمایه‌های طبیعی آن نماد بسیاری از زیبایی هاست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر تغییر نگاه به سیستان و بلوچستان افزود: در برخی مواقع ترسیم درستی از فضای استان در خارج از استان نشده به گونه‌ای که بر اساس واقعیت نیست.

صالحی گفت: سیستان و بلوچستان در مناسبات دولت و ملت از بسیاری از استان‌های کشور جلوتر است.

وی اضافه کرد: سیستان و بلوچستان بویژه شهر زاهدان در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی دارای ظرفیت‌های خوبی است که به آن کمتر توجه می‌شود به عنوان نمونه زاهدان در زمینه سطح تحصیلات عالیه نسبت به برخی کلان شهر‌های ایران بسیار جلوتر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سیستان و بلوچستان بر اساس آمار سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۰ در زمینه روند افزایش سواد رتبه سوم کشور را داشته که این نشان از شتاب افزایش سواد در این استان دارد.

صالحی افزود: ۸۲، ۳ درصد مردم شهر زاهدان بر اساس اجرای طرح پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش ایرانیان که سال ۹۴ انجام شد گزینه مقاومت در مقابل دشمنان را انتخاب کردند.

وی تصریح کرد: بر اساس این پیمایش جایگاه سیستان و بلوچستان در حوزه‌های مختلف در مقایسه با خیلی از استان‌های دیگر بالاتر است و بر اساس همین پیمایش نیمی از مردم این استان معتقدند وضعیت سیاسی کشور نسبت به پنج سال قبل بهتر شده و نسبت به پنج سال آینده نیز بهتر می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: سطح اعتماد مردم سیستان و بلوچستان به نهاد‌های سیاسی و اجتماعی نسبت به خیلی از استان‌های کشور بالاتر است که نشان می‌دهد مردم این استان کم توقع‌تر از دیگر نقاط هستند.

به گفته وی همچنین اعتماد به نهاد‌های حکومتی مانند دولت، قوه قضاییه، مجمع تشخیص مصلحت، مجلس شورای اسلامی و ... در سیستان و بلوچستان بالای ۵۰ درصد و در حوزه امنیت اقتصادی نیز از متوسط کشوری بالاتر است.

عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: در مجموع سیستان و بلوچستان سرمایه‌های مهمی مانند دینداری، گروه‌های مرجع و ... را در درون خودش دارد، اما گاهی مواقع به دلیل درست نبودن تصور از این فرصت‌ها به خوبی استفاده نمی‌شود.

صالحی ادامه داد: به تصویر کشیدن فرصت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه‌های مختلف به عنوان یکی از وظایف مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعامل با این استان ثبت و به عنوان مبنا قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: تصویری روشن پیدا کردن از فرصت‌های سیستان و بلوچستان در بخش‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و این تصویر را منتقل کردن در اولویت است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با وجود این فرصت ها، در سیستان و بلوچستان مسائل و مشکلاتی در حوزه زیرساخت‌های فرهنگی و هنری وجود دارد که در چهار دهه اخیر در این زمینه فعالیت‌های خوبی انجام شده، اما باید در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه هم در فضای ملی و هم در فضای منطقه‌ای با رویکرد افزایش همگرایی تلاش کرد.

به گفته وی همواره باید نیمه پر لیوان را دید گرچه نیمه خالی لیوان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

صالحی ادامه داد: تصویر نادرست ترسیم شده از سیستان و بلوچستان سبب ضعف مشارکت بخش خصوصی در حوزه فرهنگ شده که معرفی چهره واقعی این استان در کنار کیفی سازی محصولات فرهنگی و هنری می‌تواند این مشکل را حل کند.

وی تصریح کرد: همه بخش‌های فرهنگی در چهار لایه ملی، منطقه ای، استانی و شهرستانی باید برای حل مشکلات دست در دست هم دهند که ۲ پیش نیاز در این رابطه باید فراهم شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتن نگاه فرهنگی انسانی و ایرانی را از مهمترین پیش نیاز حل مشکلات فرهنگی دانست.
وی هدف از سفر خود را انعقاد تفاهم نامه فرهنگی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استانداری سیستان و بلوچستان با محوریت حل مشکلات فرهنگی استان دانست و تاکید کرد: در انجام طرح‌ها نباید نگاه‌ها فقط معطوف به تهران باشد.

صالحی افزود: باید با نگاه ملی به تمام استان‌ها به ویژه استان‌های مرزی مانند سیستان و بلوچستان به عنوان حافظان فرهنگ ایران زمین و داشتن نقش انتقال دهنده این فرهنگ به سایر کشور‌ها توجه کرد.

وی گفت: بر اساس برنامه ریزی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل گستردگی سیستان و بلوچستان، مجددا در سالجاری سفری دوباره به سایر شهر‌های این استان همراه با دیدار‌ها و بازدید‌های مختلف خواهم داشت.

وی اظهار داشت: توسعه زیرساخت‌های حوزه‌های مختلف فرهنگی، توجه به مفاخر استانی، تصویر سازی درست از ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان و کمک به هنرمندان و اهالی رسانه از مهمترین رویکرد‌های مورد نظر در این تفاهم نامه است.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز پنجشنبه وارد فرودگاه بین المللی زاهدان شد و مورد استقبال استاندار سیستان و بلوچستان و دیگر مسئولان استانی قرار گرفت.

انتهای پیام /پ

ظریفت های استان‌های سیستان و بلوچستان

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار