وی یکی دیگر از دلایل ممنوعیت واردات فراوردهای آمریکایی را نبود امکان تامین فراورده با قیمت و کیفیت قابل نظارت و مناسب در صورت تامین از نمایندگیهای واسط عنوان کرد.
مدیرکل اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درمورد فراوردههایی که در گذشته مجوز واردات مکملهای آمریکایی را گرفته بوده اند، توضیح داد: طبق سیاست گذاریهای سازمان غدا و دارو برای میزان واردات شرکتهایی که از قبل مجوز گرفته بودند نیز سقف محدودی درنظر گرفته شده است و فراوردههایی که رای قبلی برای واردات داشته، اما تا کنون مجوز ثبت فراورده را دریافت نکرده بودند ، بازه زمانی کوتاهی درنظر گرفته شده است، مگر اینکه شرکتی قصد انتقال دانش فنی و تولید در داخل کشور را داشته باشد که در آن صورت با سیاست بازتری برخورد خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممنوعیت واردات مکمل آمریکایی بازار را تحت تاثیر قرار میدهد یا نه، تصریح کرد: در زمینه تولید مکمل، کارخانههای داخلی با بهترین کیفیت فعال هستند که ظرفیت تامین بازار داخل را دارند و در برخی موارد هم مکملهای مورد نیاز از کشورهای اروپایی و آسیایی با بهترین برندها تامین میشود.
وی با بیان اینکه مکملهای تولید داخل به نسبت مکملهای خارجی حداقل ۳۰ درصد ارزانتر هستند، گفت: این درحالی است که این محصولات حدود ۶۰ درصد بازار مصرف را در اختیار دارند.
خانوی ادامه داد: هر سه ماه یکبار جلساتی با اتحادیه واردکنندگان، سندیکای به منظور بررسی و کنترل بازار تولید و واردات صورت میگیرد و فراورده هایی که سطح تولید آنها به جایی رسیده که بتوانند با ۳ تولید کننده یا بیشتر ۵۰ درصد عرضه را تامین کنند با توافق طرفین محصولات تولیدی آنها در فهرست ممنوعیت واردات قرار میگیرند.
وی با اشاره اینکه ممنوعیت واردات مکملهای مشابه تولید داخل به منظور تشویق تولیدکنندگان داخلی برای تامین نیاز بازار صورت میگیرد، بیان کرد: تاکنون ۴۶ قلم از فراوردههای وارداتی که تولید داخل آن به سطحی رسیده است که ۵۰ درصد نیاز بازار را تامین میکنند در فهرست ممنوعیت واردات قرار گرفته اند.