علی اصغر جعفری مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درخصوص طرح تابستانه این مجموعه گفت:موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ظرفیتهای خوبی برای بازتاب تاریخ ایران دارد و اطلاعاتی را در خود جای داده که به خوبی میتواند به مخاطبان منتقل کند. در این موزه تاریخهایی روایت میشود که برای مخاطبان بسیار جذاب خواهد بود تا با رشادت و از خود گذشتگی بزرگ مردان و زنانی آشنا شوند که از خود و خانواده خود گذشتند تا امروز کشوری آرام داشته باشیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ مرکز فرهنگی در استانهای مختلف افتتاح شد، افزود: سال جاری هم ۵ مرکز فرهنگی در دهه فجر افتتاح خواهد شد. پیش بینی شده است که در سال ۱۴۰۴ هر استان یک مرکز فرهنگی داشته باشد و در جهت انتقال حس حماسی در موزه، فضای بیرونی بازمهندسی و اصلاح فیزیکی شود.همچنین تلاش شده است از نمادهای مختلف در فضای بیرونی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس استفاده شود.
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در خصوص تالارهای این مجموعه اظهار داشت:در میان تالارهای مختلف این باغموزه فقط یک تالار با نام «تالار پروانهها» جنبه موزهای دارد که برای معرفی سرداران دوران دفاع مقدس درنظر گرفته شده است و بقیه تالارها جنبه رویدادی دارد و میتوان تمام اتفاقات دوران دفاع مقدس را در آن به شکل زنده در همان حال و هوا دید.
جعفری در ادامه گفت:تالار اول، تالار «آستانه» یا همان سرآغاز است. بخش دائمی موزه نمایشدهنده مجموعه وقایعی است که در فاصله سال ۵۷ تا آغاز جنگ منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شده است.در این تالار تمامی وقایعی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی شده به نمایش در میآید و روزهای آغازین جنگ تحمیلی به تصویر کشیده میشود.
وی ادامه داد:تالار دوم، تالار «حیرت و واقعیت» است که در آن حیرت مردم ایران از شوک جنگ تحمیلی به نمایش در میآید. در روزهایی که مردم از پیروزی انقلاب شادمان بودند و نظام اسلامی ایران در حال شکلگیری بود، حمله رژیم بعثی به ایران با حمایت همه جانبه آمریکا، مردم را حیرتزده و شوکه کرد.این حیرت در کنار حقانیت ملت ایران در دفاع از خود برابر هجوم دشمنان در تالار حیرت به نمایش در میآید. ملت ایران در طول دفاع همه جانبه از خاک خود در جنگ تحمیلی، حقانیت خود در دفاع از ارزشها را به جهانیان ثابت کردند که این حقانیت در این تالار به تصویر کشیده میشود.
جعفری در ادامه درمورد تالار «دفاع» بیان کرد:تالار «دفاع» سومین تالار است که نمایشدهنده ساختار دفاعی کشور از ارتش و بسیج گرفته تا نیروهای مردمی که در دفاع از خاک و تمامیت ارضی کشور تلاش کردند. این دفاع در کنار استفاده از ادوات جنگی به نمایش در میآید.
وی درخصوص دیگر تالارها و قصههای گوناگونی که در این فضا رقم میخورد، گفت:تالار «آرامش» چهارمین تالار باغ موزه دفاع مقدس است. در این تالار میبینیم که روزهای جنگ و دفاع از ناموس و خاک میهن در عین سختیها و دشواریهایی که برای ملت داشت با آرامشی برای دفاع از ارزشهای انقلاب همراه شده بود.مجموعه تالار «شهادت» به ۷ مرحله تقسیم شده که شهادت را از نیت تا عروج به تصویر کشیده است. عظمت، ارزش، جایگاه و تقرب شهید و شهادت در این تالار نمود عینی دارد.تالار ششم، تالار «پیروزی» است که پیروزیهای دلاورانه جوانان ایرانی در روزهای جنگ را به تصویر میکشد. از پیروزی در عملیاتهای مختلف گرفته تا آزادسازی خرمشهر و پیروزیهای عرفانی و معنوی.
جعفری درمورد آخرین تالار که به نام«سرانجام»نام گذاری شده تصرح کرد:تالار هفتم، تالار «سرانجام» است. هفتمین تالار این باغ موزه، فضایی متفاوت از آنچه تاکنون درباره جنگ گفته شده، دارد.در این تالار که آخرین مرحله از ۷ تالار عشق باغ موزه است، بازدیدکنندگان پس از گذر از ۶ مرحله پیشین، به بالاترین نقطه از باغ موزه میرسند که در آنجا با یادمان، تصاویر، تندیسها و بازماندههای جنگ تحمیلی مواجه میشوند و به آنها ادای احترام میکنند.
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه به جذابیتهای این موزه اشاره و بیان کرد:اینجا راهی است که علاوه بر تمام زیباییهایش قرار است مفهوم مقاومت در برابر ظلم را تعبیر کند.همچنین در این مجموعه فعالیتهای متعدد هنری مرتبط با دفاع مقدس در قالب کارهای حجمی «نقش برجسته»، بازسازی بازارچه خرمشهر، ماکت عملیات بیتالمقدس بهصورت موشن گرافیک چندوجهی، تابلوهای نقاشی مرتبط با دفاع مقدس و خرمشهر به روایت تصویرگری وجود دارد که جذابیت مجموعه را افزون کرده است.
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اشاره به شعار سال جاری حمایت از کالای ایرانی گفت:آنچه از اندیشه و هنر ایرانی ساخته میشود، باید زیر چتر حمایت قرار گیرد که یکی از این بخشها فرهنگ و هنر است و البته در نظر داریم سال جاری به این مبحث توجه ویژهای داشته باشیم.
انتهای پیام/