به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، لورا سیلویا باتگالیا، روزنامهنگار کارشناس در امور عراق در مصاحبه با این خبرگزاری نظرات داگلاس پادگت، مشاور ارشد وزارت امور خارجه آمریکا را که روز جمعه در بحثی در موسسه هادسون در واشنگتن دی سی گفته بود اگر اصلاحات اجتماعی و سیاسی در عراق اجرا نشود، ممکن است یک سازمان تروریستی جهانی جدیدی مانند داعش در این کشور شکل بگیرد، تایید کرد.
به موجب این گزارش، باتگالیا درباره احتمال ظهور یک گروه تروریستی جدید در عراق گفت: عراق کشوری است که خشونت در آن هرگز پایانی ندارد و من اظهارات مشاور ارشد وزارت امور خارجه آمریکا را درست می دانم زیرا همانطور که می دانید داعش به طور صد در صد شکست نخورده است و هنوز عناصری از آنها در برخی از استانها به ویژه در تکریت فعال هستند. همچنین گروه های دیگری در نواحی نزدیک به دجله هستند که گاه و بیگاه با نیروهای عراقی درگیر می شوند. گاهی اوقات آنها غیرفعال هستند و همین سکوت و انفعال آنها نگران کننده است چون ممکن است آنها در حال تبیین استراتژی نوین برای آینده باشند.
این روزنامه نگار در پاسخ به پرسشی درباره نیاز مبرم بغداد به اجرای اصلاحات سیاسی و اجتماعی گفت: عراق در شرایط کنونی برهه بسیار دشواری را پشت سر می گذارد همانطور که می دانید دو ماه پیش در این کشور انتخاباتی برگزار شد و آنها را با مسیر دشواری روبرو ساخت زیرا گروهی در انتخابات اکثریت را به دست آورد که باید برای حکومت ائتلاف جدیدی تشکیل دهد و حزب حاکم قبلی دیگر از اکثریت برخوردار نیست. بنابراین ما در شرایطی قرار داریم که هم احتمال بروز هرج و مرج در کشور وجود دارد و هم اینکه مردم خواهان توقف فساد هستند.
باتگالیا در پاسخ به این پرسش که آیا مقامات عراقی از عهده مبارزه با مشکلات بر خواهند آمد یا به کمک خارجی نیاز دارند، گفت: عراقی ها می توانند از پس این کار بر بیایند ولی مهمترین چیز این است که پای شیوه تفکر فرقه ای را در مذهب کنار بگذارند و این بسیار دشوار است زیرا قانون اساسی عراق بر تفکرات فرقه ای مبتنی است. در وهله نخست آنها باید به کسانی که در انتخابات پیروز شدند اعتماد داشته باشند آنها خواهان شفافیت هستند. آنها می خواهند زندگی راحت تری داشته باشند و مثلا برای بستری شدن در بیمارستان لازم نباشد رشوه پرداخت کنند. اگر این مسائل برطرف شود گروه های تروریستی فرصتی برای رشد نخواهند یافت. مسئله دیگر در مناطقی مانند موصل فرایند بازسازی است. وقتی مبالغ هنگفتی پول برای بازسازی تخصیص داده می شود چه کسانی از آن بهره مند می شود و این پول صرف چه کاری می شود؟
این کارشناس در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه امکان بازگشت داعش وجود دارد، تاکید کرد: به اعتقاد من امکان ظهور مجدد داعش به شکل قبلی وجود نخواهد داشت. البته امکان اینکه افرادی در عراق به ایدئولوژی های مشابه داعش بپیوندند وجود دارد ولی این که بار دیگر شاهد ایجاد خلافت جدید داعش در منطقه باشیم که در سوریه و عراق امتداد داشته باشد باید گفت امکانپذیر نخواهد بود. ولی ممکن است بار دیگر گروه های کوچکی در استانهای عراق سر برآورند و کارهایی مشابه قبل انجام دهند.
انتهای پیام/