رئیس جمهور گفت: : اجازه نمی دهیم منافع و حقوقمان زیر پا گذاشته شود و در برابر حرف زور میایستیم.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان امشب در گفتوگوی تلویزیونی با مردم ضمن تبریک روز خبرنگار درباره خروج ترامپ از برجام اظهار کرد: مردم ما در طول سالهای گذشته تجربه خوبی هم از مسئولان کشور خودشان و هم از مقامات آمریکایی دارند، آنها به خوبی میدانند کسانی که در راس مدیریت کشورشان هستند؛ شعارشان تعامل با دنیا بوده است.
رئیس جمهور افزود: تحقق برجام در طول دو سال مداوم اجرایی شد و کشورهای غربی، آمریکا و کشورهای اروپایی کم و بیش برجام را اجرا کردند و ایران هم کاملا در اجرای برجام متعهد بود.
وی با اشاره به روی کار آمدن ترامپ گفت: کسی که ادعا میکند اهل مذاکره است، باید این را بداند که مذاکره مبانی دارد که اولین مبانی آن صداقت است؛ کسی امروز ادعای مذاکره را میکند که از تمام تعهدات آمریکا، نظیر تعهد پاریس خارج شده است؛ مخاطب این سخنان دولت ایران نیست، کسی که ادعای مذاکره میکند باید نشان دهد میخواهد با مذاکره موضوعی را حل کند.
روحانی افزود: کسی که در برابر رقیبش از چاقو استفاده میکند و همزمان ادعا میکند که قصد مذاکره دارد، برای مذاکره اولین شرطش این است که چاقویش را رها کند.
رئیس جمهور در خصوص علت طرح موضوع مذاکره توسط ترامپ، گفت: هدف رئیس جمهور آمریکا از مطرح کردن موضوع مذاکره با ایران، شروع جنگ روانی با مردم ایران است؛ هدف دوم او این است که در انتخابات کنگره که به زودی برگزار میشود، بتواند موفقیتی کسب کند.
وی با بیان اینکه ما حتی در دولت جدید هم با آمریکا مذاکره کردهایم، گفت: ما با دولت جدید آمریکا در اجلاس سران و با همین آقای تیلرسون وزیر امور خارجه وقت آمریکا مذاکره کردیم پس کسی که پشت به مذاکرات کرده است، آقای ترامپ است.
روحانی با اشاره به اینکه اگر صداقت باشد، ایران همواره از مذاکره حمایت کرده است، تاکید کرد: نکته مهم این است که مذاکره حداقل با تحریم معنایی ندارد، تحریم علیه کودکان ایرانی، بیماران و سالمندان ایرانی معنایی ندارد؛ در حقیقت اشاره به همان ضربالمثل ایرانی است که نمیدانیم قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را؛ فشار ترامپ تنها علیه ایران نیست بلکه علیه تمام کشورها و شرکتهایی است که با ایران همکاری میکنند.
رئیس جمهور با بیان این مطلب که من برای مذاکره پیش شرطی ندارم، گفت: آمریکا اگر میخواهد با ایران مذاکره کند، باید در خصوص غرامتهایی که از سال 32 باید به ایران پرداخت کند، تصمیم بگیرد؛ ببینیم چگونه آمریکا میتواند این غرامتها را پرداخت کند.
وی با بیان این مطلب که آمریکاییها از ابتدا دنبال این بودند که کشورهای دیگر را برای تحریم ایران با خود همراه کنند، گفت: به همین دلیل هم بود که در 22 دی ماه ترامپ از کشورهای اروپایی خواست مذاکره مجدد با ایران را شروع کنند و هنگامی که با مخالفت کشورهای اروپایی مواجه شد، ناچار شد تنهایی از برجام خارج شود و اعلام خروج آمریکا از برجام را در اردیبهشت ماه اعلام کند.
روحانی هدف آمریکا از خروج از برجام را خروج ایران از برجام دانست و گفت: هدف آمریکا از خروج از برجام این بود که ایران هم از برجام خارج شود تا پرونده کشورمان به شورای امنیت سازمان ملل برود؛ در حالی که یکی از ثمرات برجام قطعنامه 2231 سازمان ملل متحد است و آنچه در برجام توافق شده در شورای ملل به عنوان یک سند مشخص است؛ ترامپ میخواست همه دنیا به تحریم علیه ایران وادار کند اما در این قضیه ناموفق بود و کشورهای دیگر مخالفت کردند.
رئیس جمهور با بیان اینکه اروپا امروز در برابر آمریکا ایستاده است, افزود: کشورهای اروپایی قانون ممانعت از تحریم ایران را تصویب کردند که در این قانون هر شرکتی که با ایران قرارداد دارد و به خاطر تحریمهای آمریکا از قرارداد با ایران صرف نظر کند، کشورهای اروپایی آن شرکت را تحریم میکنند؛ بنابراین اروپا امروز در برابر آمریکا ایستاده است به جز چند کشور معدود، باقی کشورهای جهان و از جمله اروپا طرفدار ایران هستند؛ ما مهلتی به کشورهای اروپایی دادیم که بر اساس این مبنا بوده است که اروپا بتواند تحریمها را جبران کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رفتارشان به نظر شما قابل قبول بوده است؟ خاطرنشان کرد: از نظر سیاسی، به نظر من سنگ تمام گذاشتند. یعنی موضع گیری کردند، حرف زدند، مقررات وضع کردند و به صراحت کار آمریکا را غیرقابل قبول دانستند و نه تنها آنها بلکه بقیه جهان هم به همین صورت است؛ اما در مقام عمل و اینکه آنها برنامهریزی بکنند که چگونه میخواهند این را جبران کنند یک قدمهایی را برداشتند و در این زمینه در سفر به اروپا با اروپاییها و با چین و روسیه از نزدیک مذاکره کردیم و همه اینها قولشان بر این است که ما به تحریم اعتنا نخواهیم کرد.
روحانی گفت: مشکل آنها شرکتهایی است که ممکن است بر اثر فشار آمریکا تحت تأثیر این تحریم قرار بگیرند. بنابراین ما هنوز منتظر اقدامات عملی اروپا هستیم. در این راستا بناست جلسهای در اواخر ماه اوت بین ایران و 5 کشور دیگر و مخصوصاً اتحادیه اروپا در اروپا و بعد در حاشیه اجلاس سازمان ملل در سطح وزرا برگزار شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: اساس تحریم برمیگردد به 3 ماه آینده که آمریکا میخواهد در نفت و بانک وارد عمل شود؛ تحریمهای امروز غیر از بانک و نفت است و قولی که اروپا ، چین و روسیه به ما دادند این است که بتوانند ایستادگی کنند، هم برای فروش نفت و هم برای اینکه روابط بانکی ما با دنیا بتواند حفظ شود.
وی با بیان اینکه منافع ملی برای ما مهم است؛ گفت: رابطه امروز ما با روسیه و چین، با اروپا قابل مقایسه نیست . چین، بر اساس تعهد برجامی خود، کار ساخت راکتور اتمی اراک را دنبال میکند و آنها به عنوان بزرگترین شریک تجاری ما هستند. من در ملاقاتی که با مقامات چینی در حاشیه اجلاس شانگهای داشتم، آنها معتقد به حفظ روابط و تعهدهای بینالمللی خود بودند. چین و روسیه همیشه بر اجرای تعهدات خود در قالب برجام تأکید کردهاند و ما مشاهده کردیم که پس از خروج توتال از ایران، شرکت چینی قرارداد خود با ایران را ادامه داد.
رئیس جمهور کشورمان افزود: ما روابط خوب با همه کشورها از جمله روسیه، چین و اروپاییها را خواستاریم؛ اما روابط با کشورهای آسیایی در اولویت است . روابط ما با کشورهای آسیایی در حال گسترش است و در عین حال هیچ مانعی برای گسترش روابط با اروپا نداریم و آن را ادامه میدهیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره التهابات بازار ارز اظهار کرد: ما یکسری مشکلات اقتصادی داریم که مربوط به این دولت و دولت قبل نیست قبل از آن مربوط به قبل از انقلاب است، برخی از آن مربوط به بعد از انقلاب است مشکلاتی که در بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری ما وجود دارد، مشکلات مزمنی است که سالها است در کشور ما وجود دارد که در یک شرایطی بروز و ظهور پیدا میکند.
روحانی خاطرنشان کرد: موضوع نقدینگی یکی از مواردی است که در یک شرایطی این نقدینگی حرکت میکند و تخریبهایی را به وجود میآورد و این حرکت نقدینگی به خاطر این است که اعتماد مردم نسبت به آینده متزلزل میشود.
رئیس جمهور تاکید کرد: در ارتباط با تلاطم بازار ارز غیر از مسئله نقدینگی داخلی دسترسی ما به ارز مورد بحث است. ممکن است ما به اندازه کافی ارز داشته باشیم اما دسترسی و روابط بانکی ما با دنیا یا مسئله ورود اسکناس، طلا و امثال آن به ایران ممکن است در شرایطی تغییر کند. اینها همه دست به دست هم میدهد همچنین توقعات و انتظاراتی که برای آینده وجود دارد و سایر عوامل ذکر شده برای شرایط جدید دست به دست هم میدهد.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم و سال اول دولت دوازدهم که آن را سپری میکنیم و در حال اتمام است روند کاری ما اینگونه بود که در ابتدای کار ارز کاهش پیدا میکرد و ما به دنبال چارهجویی برای جلوگیری از کاهش ارز بودیم. رئیس کل بانک مرکزی به مردم گفت که قیمت دلار ۳ هزار تومان است و هرچه او میگفت دلار قیمتش کاهش پیدا میکرد و دلیل آن این بود که مردم به آینده امیدوار بودند. میدانستند که روابط ما با دنیا در حال بهبود است، سرمایهها وارد کشور میشود، شرایط برای فعالیتهای اقتصادی بهبود مییابد.
وی افزود: البته ما هم در مذاکراتی که داشتیم در طول مذاکرات برخی از منابع ارزی ما آزاد میشد هم در مذاکرات و توافقات موقت و هم در مذاکرات و توافقات بعدی ما ارزهای ما آزاد میشد و همه اینها دست به دست هم داده بود و این شرایط را به وجود آورده بود.
رئیس جمهور اظهار داشت: مشکل ارزی از زمانی شروع شد که دو مسئله پیش آمد و به غیر از مسائلی که در بحث نقدینگی و مسائل مزمن دیگری که من عنوان کردم که در حوزه اقتصاد داریم در دیماه سال گذشته اعتراضاتی در یکی از شهرهای کشور آغاز شد و بعد به شهرهای دیگر سرایت کرد و این اعتراض شرایط خود را داشت مردم میدانند که برخی معترض بودند و برخی به دنبال اغتشاش و سواستفاده بودند که البته هرچه بود مهار شد و مردم هم احساس کردند که اگر اعتراض به حقی دارند عدهای به دنبال سواستفاده هستند و مردم کاملاً با دولت همکاری کردند و این اقدام مردم به داخل یک علامت مثبت داد اما متأسفانه پیامی که خارجیها و مخصوصاً آمریکاییها دریافت کردند این بود که فکر کردند که با فشار بیشتر میتوانند مشکلات اجتماعی و اقتصادی ما را بیشتر کنند.
روحانی خاطرنشان کرد: به دنبال همین موضوع در ۲۲ دیماه ترامپ اعلام میکند که اگر دیگران نیایند من به تنهایی از برجام خارج میشوم و این پس از حوادث دیماه در ایران بود پس هم حوادث داخلی و هم حوادث خارجی دست به دست هم داد و یک نگرانی را برای جامعه به وجود آورد.
روحانی افزود: از سوی دیگر بعد از روی کارآمدن ترامپ روابط بانکی ما دچار مشکلاتی شد و ترامپ با شعارهایی که سر داد و فشارهایی که وارد کرد و با تهدیدهایی که داشت باعث این امر شد و هر دوی این عوامل در کنار هم قرار گرفت و باعث شد تا ما در فروردینماه شاهد التهاب و جهش در حوزه ارز بودیم.
رئیس جمهور اظهار کرد: برهمین اساس تصمیماتی اتخاذ شد تا این التهاب کنترل شود این التهاب به نظر من قابل کنترل بود اگر همه با هم همکاری میکردیم و خریدار و فروشنده ارز، صراف، بانک، واردکنندگان و صادرکنندگان در کنار هم قرار میگرفتند طرح میتوانست موفقیتهای خوبی داشته باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: ما به مردم گفتیم که هرچه میخواهید وارد کنید با قیمت مناسب به شما ارز میدهیم. «البته قیمت ۴۲۰۰ تومانی که ما برای ارز گفتیم برمبنای تفاضل تورم افزایش پیدا خواهد کرد» اما عدهای آمدند ارز گرفتند و سواستفاده کردند. جنس را وارد نکردند یا بخشی از جنس وارد کردند و بخشی را در بازار آزاد به فروش رساندند.
وی افزود: بنابراین طرح به گونهای شد که در کنار آن رانت و فساد به وجود آمد البته این موضوع با اردیهبشت و اعلام خروج آمریکا از برجام همزمان شد و در خردادماه ما به این ذهنیت رسیدیم که روند بسته پیشنهادی ارز در شرایط فعلی دیگر کارایی ندارد. هم شرایط جدیدی که ما پیدا کردهایم و هم سواستفادههایی که در حال انجام است باعث شد تا این بسته کارآیی نداشته باشد.
رئیس جمهور اظهار داشت: اگر سواستفادهها از لحاظ سازوکار و مدیریتی آن را نتوانیم کنترل کنیم با دادگاه و پلیس و امثال آن امکانپذیر نیست. با بخشی از این موارد میتوان برخورد کرد اما همه موارد قابل کنترل نیست.
روحانی خاطرنشان کرد: وقتی رانت وجود دارد و شرایط، شرایطی است که مردم برای آینده نگرانی دارند مشکلاتی را ایجاد میکند و ما به فکر یک بسته پیشنهادی جدید افتادیم و از خردادماه در این باره در دولت و در ستاد اقتصادی بحثهایی را داشتیم.
وی افزود: بعد از ماه رمضان شرایط به گونهای بود که مسابقات فوتبال جام جهانی را داشتیم شرایط را برای مصاحبه نامناسب کرده بود و مردم سرشان به مسابقات فوتبال گرم بود و بخشی از کار هم به خاطر این بود که این بسته جدید آماده شود و به همین خاطر مصاحبه من با مردم به تأخیر افتاد.
رئیسجمهور گفت:: بسته جدید ارزی کاملاً با بسته گذشته دارای تفاوتهای اساسی است در بسته گذشته بانک مرکزی بود که بار سنگینی را بر دوش داشت و میگفت متعهدم و همه ارزها را با یک قیمت قابل قبول و متعادل تأمین میکنم و از سوی دیگر شرایطی وجود داشت که رانتهایی ایجاد میشود و این مسئله مشکل درست کرده بود.
روحانی خاطرنشان کرد: در شرایط جدید تعهد بانک مرکزی خیلی کمتر است. امروز بانک مرکزی ما برای کالاهای ضروری و اساسی از جمله مواد غذایی ضروری مردم و همچنین دارو و ملزومات پزشکی متعهد است که با قیمت متعادل و یا حتی قیمت ثابت ارز لازم را اختصاص دهد و دولت برای ثبات یارانه لازم در این باره تخصیص میدهد و وزارتخانههای مختلف همچون وزارت بهداشت، صنعت، کشاورزی توافقاتشان را انجام دادند و عنوان کردند که فهرست جدید کالاهای مورد نیازشان تا شب به بانک مرکزی اعلام میکنند و حتماً تا الان به بانک مرکزی اعلام شده است.
وی افزود: مردم باید اعتماد داشته باشند که نوسانات ارز تأثیری بر فهرست کالاهای ضروری وارداتی با ارز دولتی نخواهد داشت و با یک اعتماد و اطمینانی نسبت به آینده میتوانند نگاه کنند.
رئیس جمهور اظهار کرد: من در جلسه هیأت دولت به وزرا گفتم که ارزی که برای کالاهای اساسی (۴۲۰۰تومان است) و از فردا اختصاص آن اجرایی میشود ادامه خواهد داشت و مردم باید بدانند که حداقل تا پایان فروردین سال آینده این نرخ ۴۲۰۰ تومان برای کالاهای اساسی تغییری نخواهد کرد و کالاهای اساسی در این بسته نیز بازتر از کالاهای اساسی مورد نظر مردم است، ما به عنوان نمونه حبوبات و مواد شوینده را نیز به کالاهای اساسی اضافه کردیم
روحانی خاطرنشان کرد: ارزی که داده میشود باید به صورت شفاف به مردم گفته شود که ارز ۴۲۰۰ تومانی به چه کسانی و چه شرکتهایی اختصاص داده شده و بنا است چه کالاهایی وارد کنند و قرار ما با همه وزرا این شده این ارز ۴۲۰۰ تومانی که در واقع یارانهای است تا رسیدن به دست مصرفکننده همه بر روند کار نظارت کنند و همه دستگاههای نظارتی باید با هم همکاری داشته باشند تا کالاها با قیمت مورد نظر به دست مردم برسد تا خیال مردم نسبت به ضروریات زندگی راحت باشد.
روحانی در پاسخ به این سؤال که فکر میکنید چقدر امکان کنترل بازار ارز وجود داشته باشد، گفت: آنوقت چند هزار عدد کالا بود و کنترلش بسیار سخت بود ما هم میخواستیم کنترل کنیم و خیلی از پروندهها هم الان در سایه همان کنترلها آماده شده است و در یک بخش دیگری ممکن است آنها را بیان کنم ولی الان اقلام محدود است یعنی وزارت جهاد کشاورزی ما میگوید من مشکلی برای کنترل ندارم یعنی تمام مواد اولیهای که برای پروتئین است مثل ذرت، کنجد و کنجاله یا کود و سم که شامل همین ارز خواهد بود و به مواد غذایی پروتئین و سایر اقلام که مدنظر باشد تعلق خواهد گرفت.
وی گفت: این کنترلش خیلی آسانتر است چون اقلام محدود است اگر بخواهیم داخل نوسانات ارزی قرار دهیم برای مردم نگرانی ایجاد میکند. دهکهای پایین ما در فشار شدید قرار میگیرند البته برای آنها هم باید فکرهای دیگر بکنیم و اما این بخش که هر چه میشود بین 15 تا 20 میلیارد دلار ما در سال برای این اقلام پرداخت میکنیم.
رئیسجمهور تصریج کرد:: این موضوع را دولت و بانک مرکزی متعهد است و بانک مرکزی این پول را پرداخت میکند و با قیمت ثابت یعنی تا پایان فروردین سال آینده با همین قیمت 4200 تومان خواهد بود و تغییری نمیکند اما بقیه از داخل یک بازار میآید و این قیمت را بازار هست که تعیین میکند. البته در اواخر آن بسته قبلی این طرح آمد که تحت عنوان بازار دوم بود منتها اشکالش آن وقت این بود که ارز همه صادرکنندگان نمیآمد و بخشی از صادرکنندگان ارزشان در این بازار میآمد. الان برنامهریزی این است که تمام صادرات غیرنفتی ما داخل این بازار بیاید و در سال حدود 40 یا 50 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم که همه آن داخل این بازار میآید.
روحانی اضافه کرد: حتی فرآوردههای نفتی را نیز دیشب تصمیم گرفتیم که به همین بازار بیاید. بنابراین بازار بزرگی است و رقم بزرگی ارز وارد میشود. حال این سؤال پیش میآید که چه کسانی میتوانند از این ارز برداشت کنند. این هم چارچوبش را تعیین کردیم که وزارت صنعت، معدن و تجارت باید ببیند چه چیزی برای کشور لازم است که وارد شود.
وی با تاکید بر اینکه یک لیست اقلام ممنوعه را اعلام کردهایم، ادامه داد: این اقلام ممنوعه شامل هزار و خردهای قلم میشود که سر جای خودش است و ممنوعیت آن برداشته نمیشود. مگر اینکه ببینیم شرایط بعدی آیا شرایط مناسبی است یا خیر.
رئیسجمهور اظهار داشت: اقلامی که آزاد است بر مبنای ثبت سفارش و بر مبنای چارچوبی که وزارت صمت مشخص کرده به بانک مرکزی اعلام میشود و بانک مرکزی آنها را پرداخت می کند. بنابراین ارز به این صورت درمیآید که یک بخشی ارز 4200 است که باقی میماند و یک بخشی دیگر از ارز که به بازار آزاد میآید و بازار آزاد قیمت آن را مشخص میکند.
روحانی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح از فردا آغاز میشود، بیان داشت:بخشهایی از این طرح ممکن است تا یکی دو روز دیگر اجرایش طول بکشد اما هفته آینده تمام این بسته به طور کامل اجرا میشود و بازار خودش را به قول معروف پیدا میکند و ارز به بازار آزاد میآید و نرخی پیدا میکند که از نظر ما یک نرخ متعادلی خواهد بود. منتها در این نرخ دولت وارد نمیشود. به خاطر اینکه همه ارز صادراتی را در این بازار میآوریم در واقع با عرضه و تقاضا داریم آن را کنترل میکنیم.
وی با اشاره به اینکه این ارز به صورت حواله خواهد بود، خاطرنشان کرد: چون صرافیها از فردا فعالیتشان آزاد میشود و ورود اسکناس و طلا آزاد میشود و حتی بدون گمرک و مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود بنابراین یک مقداری تسهیل میشود. صرافیها میتوانند در چارچوبی که بانک مرکزی به آنها اعلام میکند ارز را در اختیار متقاضیان قرار دهند. بانک مرکزی باید موارد را مشخص کند. 35 الی 36 مورد نیازمندیهایی است که مردم دارند که از قبل تعیین شده. این ارز در واقع اسکناسش در صرافیها خواهد بود.بنابراین ما آن حالتی که قبلا داشتیم و ارزها ممنوع بود را نداریم. از طرفی جذب اسکناس را خواهیم داشت قبلا مردم اگر دلارشان را به بانک میبردند ممنوع و قاچاق بود اما از فردا دیگر قاچاق نیست و ارزشان را میتوانند داخل بانک ببرند.
رئیسجمهور گفت: قبلا وقتی بانک پول را میگرفت و بعد میخواست به طرف بدهد میگفت که من به ریال حساب میکنم و به شما میدهم اما در این بسته جدید بانک مرکزی متعهد میشود.
روحانی در مورد نقش بانک مرکزی در طرح ارزی جدید بیان داشت: هر کس ارز را در بانک سپرده میگذارد بانک مرکزی متعهد میشود همان ارز را به او پرداخت کند و سودش را که درصدش اعلام میشود به او پرداخت کند. این هم باعث اعتماد مردم است و دولت و بانک مرکزی نسبت به آن متعهد است. همه اینها در کنار هم فکر میکنم بازار را متعادل کند. به دلیل اینکه ما ارز به اندازه نیاز کافی جامعه داریم.
وی تصریح کرد: در تمام این طرحها دولت و مردم باید در کنار هم قرار گیرند. مردم باید اینگونه در نظر بگیرند که امروز ارز به یک معنا عِرض و آبروی ما است یعنی یک آبروی ملی ما هم هست و این آبروی ملی ما باید همه با همکاری از آن حراست و حفاظت کنیم. اگر دولت تلاش کند ارز بیشتر بیاورد و مردم تلاش کنند ارز بیشتری را جمع کنند و به یک گوشهای ببرند هیچ وقت ما موفق نمیشویم و دولت و مردم در کنار هم قرار نمیگیرند و از هم فاصله میگیرند اما اگر مردم و دولت در کنار هم باشند و این را هر دو وظیفه خودمان بدانیم و مردم به دولت اعتماد کنند که با همه وجود دنبال حل مشکلات است و من اینجا به مردم عزیز میگویم که همه اعضای دولت که شب ساعت 11 با آنها تماس میگیرم که بعضی از وزرا تا دیروقت در دفتر کارشان هستند، جمعه بعداز ظهرها با همه وزرا در تماس هستم که همه آنها در حال فعالیت هستند یا در شهرستان در حال بازدید و افتتاح هستند یا در دفتر کارشان و در دسترس هستند.یعنی همه وزرای ما در شبانهروز دارند فعالیت میکنند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: مردم ما باید مطمئن باشند که دولت، رئیسجمهور، وزرا، معاونین، دستگاهها، و حتی قوای دیگر همه توانشان را برای این کار گذاشتهاند. مجلس و قوای دیگر همه دارند همکاری میکنند. به نظرم اگر مردم ما، دولت ما، قوای ما و همه در کنار هم قرار گیرند، اولا هیچ کسی نمیتواند ما را شکست دهد و هیچ وقت تحریم به اهدافی که آنها دارند نمیرسند.
روحانی گفت: تحریم مشکلاتی را برای ما درست میکند اما فوایدی هم دارد حتی میتوانم بگویم چه فوایدی دارد. تحریم فواید، مشکلاتی و فشارهایی دارد اما من فکر میکنم ما حتما به سلامت عبور میکنیم و من معتقدم اگر ما متحد باشیم این تحریم هر چه زودتر شکسته میشود. تحریمی که امروز آمریکا شروع کرده و از قبل اجرایی شده و از دی ماه پارسال با شعارهایی که دادند، شروع شده و به طور رسمی از امروز شروع شده به نظرم اگر متحدانه با هم کار کنیم خیلی زود آمریکا را پشیمان میکنیم. ما اگر بتوانیم با دنیا خوب کار کنیم آمریکاییها میفهمند که تحریمشان بیاثر است و نمیتواند تاثیرگذار باشد و زودتر برمیگردند.
وی افزود: ترامپ الان از آن لحن تندی که علیه ملت ایران و حکومت داشته و در فرمان اجراییاش همان حرفهای تند را زده به نظرم یک قدم برگشته است. ترامپ باید چند قدم برگردد یعنی باید به قبل از دوران خودش برگردد تا آن وقت بشود یک شرایط مناسب برای این شود که منافع ایران، آمریکا و جهان بهتر تضمین شود. هر چه ما متحدتر کار کنیم آمریکا را زودتر پشیمان میکنیم و ما میتوانیم تحریم را از بین ببریم. این دست خود ماست. الان اگر شما از من سؤال کنید این تحریم چند وقت طول میکشد من میگویم زمانش دست ماست یعنی اگر همه قوای ما دولت، نیروهای مسلح، قوای دیگر، مردم ما کنار هم قرار گیرند ما این تحریم را خیلی سریعتر خاتمه میدهیم. اگر از هم فاصله بگیریم و باعث اختلاف و بیتحملی شود حتما این تحریم طولانی میشود. پس زمان تحریم دست ماست.
روحانی خاطرنشان کرد: به نظرم به حول و قوه الهی این زمان را ما مردم و دولت کوتاهتر میکنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که به نظر کارشناسان اگر این مبلغ 15 تا 20 میلیارد با نرخ 4200 تومان را هم به همان بازار سرمایه میسپردیم خیلی از رانتها از بین میرفت،گفت: نه؛ البته اینکه شما میگویید ممکن است عدهای نگرانی داشته باشند ما در گذشته همین کالای اساسی را ارز آزادی در بازار بود که نرخ آن 4100 تومان، 4500تومان، یک مقدار کمتر یا بیشتر بود اما ما کالای اساسی را با نرخ 3800 تومان وارد میکردیم و بازار را کنترل میکردیم و با همان نرخ به دست مردم میرسید.
بنابراین ما آن را کنترل میکردیم. به ما میگویند چرا سوخت ارزان به مردم میدهید آن را گران کنید، پولش را به مردم بدهید. چرا برق و آب را ارزان میدهید. من میخواهم به مردم بگویم به غیر از اینکه از لحاظ کالاهای اساسی تا آخر سال مطمئن باشند از نظر برق و آبشان مطمئن باشند. تلاش ما این است که هیچ التهابی در این زمینهها ایجاد نشود و نگذارد نوسان بزرگی اتفاق بیفتد. به نظرم قابل کنترل است. دستگاههای نظارتی دولتی و غیردولتی همه دست به دست هم میدهیم انشاالله به خوبی این طرح اجرا میشود وکالاها به دست مردم میرسد. یک چنین نظریاتی وجود دارد.
روحانی در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه از نظر شما چقدر احتمال تنش و جنگ در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا وجود دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در منطقه ما جنگهایی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به جنگ یمن و حضور نیروهای خارجی در سوریه اشاره کرد، اما روند منطقه ما به سمت امنتر شدن است. مسلما شرایط ماههای آینده سوریه بهتر از امروز خواهد شد و تروریستها گام به گام در حال عقبنشینی از این کشور هستند. در این شرایط نیروهای خارجی چه آمریکا و چه سایرین ناچارند که از سوریه خارج شوند.
وی با اشاره به درگیریهای یمن افزود: بالاخره عربستان و امارات به این نتیجه خواهند رسید که ادامه فعالیت نظامیشان در این کشور تاثیری نخواهد داشت و باید مسائل خود را از راه سیاسی حل کنند. به نظر من امنیت کل منطقه در آینده به دلیل حضور و ایستادگی مردم و ضربههای اساسی که به تروریسم وارد شده در آینده بیشتر خواهد شد.
رئیسجمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال صلح بوده و امروز نیز به دنبال صلح است و هیچگاه نه در دوران ۴۰ ساله نظام جمهوری اسلامی ایران، بلکه در طول تاریخ ایران آغازکننده جنگ نبوده و همواره نگهدارنده صلح در منطقه بوده است. در طی ۴۰ سال گذشته اراده ما همواره بر صلح و دوستی بوده است.
روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با همسایگان خود روابط بسیار خوبی دارد، ادامه داد: اگر هم روابط ما با یکی دو تا از همسایگان نیز خوب نیست ما این آمادگی را داریم که روابط را به سطح مساعد و مناسب باز گردانیم و در این زمینه از طرف ما هیچ مانعی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که مردم و نیروهای مسلح ما در صحنه هستند، خطر جنگ یا تجاوزی نسبت به ایران وجود نخواهد داشت و این موضوع به وحدت، یکپارچگی و انسجام درونی ما وابسته است. در این زمینه من از مردم تشکر میکنم؛ چرا که میدانم که مردم با مشکلات فراوانی مواجه بودند اما وحدت و یکپارچگی خود را حفظ کردند.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر در جریان مطالبات مردمی هستید، اظهار کرد: مردم به طور مداوم از طریق تلفن و نامه با رییسجمهوری در تماس هستند. همچنین من و دولتمردان در مراسمهای مختلف با مردم ارتباط دارم. در فضای مجازی نیز نظرات مردم را میبینم و ما حتما از وضع مردم خبر داریم.
روحانی گفت: مردم امسال با فشار شدیدی مواجه بودند؛ از یک طرف به دلیل خشکسالی با مشکلات آبی مواجه بودیم، از سوی دیگر مشکلاتی در تامین برق داشتیم. در کنار اینها مشکلاتی نظیر محیط زیست و مسائل ارزی به وجود آمد که در بازار و زندگی مردم تاثیر گذاشت اما مردم ما مردمی بسیار نجیب و صبوری هستند که واقعا میخواهند مشکلات به دست خودشان حل شود.
وی با اشاره به تلاش رسانههای مختلف برای اعمال فشار بیشتر علیه ایران، افزود: دنیا فشار روانی به ایران وارد میکند و علیه این کشور تبلیغ میکند و همه رسانههای فضای مجازی و حقیقی جمع میشوند و از مردم میخواهند که برای اعتراض یا اغتشاش در یک روز به خیابان بیایند اما میبینیم که مردم ما در این تجمعات شرکت نمیکند گرچه عدهای تعداد ناچیزی به خیابانها میآیند؛ این نشان از صبر، تحمل، بیداری، هوشیاری و توجه مردم است.
رئیسجمهور با بیان اینکه از لحاظ امنیت ملی در شرایط فعلی احساس نگرانی نمیکنم، اظهار کرد: در سیاست خارجی روند ما روابط سیاسی بهتر با دنیا است و ما امروز مشاهده میکنیم که روابط ما با غرب و شرق به جز آمریکا همواره روابطی خوب بوده و ما این روابط را ادامه خواهیم داد. در این راستا من آینده منطقه را توام با امنیت، صلح و ثبات بیشتر میبینم.
وی ادامه داد: در زمینه تهدیدات نفتی آمریکا به زودی هیئت هایی را به همه کشورهای منطقه و صادر کنندگان نفت در منطقه و خارج از منطقه خواهم فرستاد. مبنای ما گفتگو از طریق منطقه است و انشاالله این روند را ادامه خواهیم داد. مردم نباید هیچگونه نگرانی داشته باشند که دولت یا نظام ایران تصمیم به تهاجم، ناآرامی و یا جنگ دارد.
روحانی تصریح کرد: من به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی به مردم عرض می کنم که برنامه ما همچنان برنامه صلح آمیز است. البته در برابر حرف زور خواهیم ایستاد. وقتی می ایستیم پاسخ مثبت خواهیم گرفت.
رئیس جمهور افزود: اجازه نمی دهیم منافع و حقوقمان زیر پا گذاشته شود. من هیچ علامت و دلیلی را نمی بینم که در آینده، منطقه ما با ناآرامی مواجه باشد.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص تلاش ها برای موج سواری بر مطالبات مردم خاطرنشان کرد: نظامی تغییر می کند که بر مبنای انتخابات و آراء مردم نباشد. اگر مردم با صندوق آرا مسئولین خود را انتخاب کنند این نظام همیشه ثابت خواهد ماند. تا زمانی که ما جمهوریت و اسلامیت نظام را حفظ کنیم نظام حفظ خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: مردم ما به اصول اسلام پایبند هستند. ممکن است در برخی احکام، مسائلی را شاهد باشیم اما اعتقادات مردم، اعتقاداتی پایدار است. اسلامیت مورد توجه مردم است.
وی تاکید کرد: هر چه جمهوریت و دموکراسی نظام را تعمیق ببخشیم این نظام مستحکم تر خواهد شد. مردم بدانند به راحتی می توانند رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را انتخاب و نظارت کنند.
روحانی گفت: باید همه چیز را به صورت شفاف به مردم اعلام کنیم. باید با فساد به صورت شفاف برخورد کنیم. مردم باید بدانند و نظارت کنند. همه باید باور کنیم که این کشور مال مردم است.
رئیس جمهور با بیان اینکه مردم ما آزاد هستند که رای خود را به صندوق بریزند نظام ما صدمه نخواهد دید، افزود: اما اگر ببینند که فساد خط قرمز است و برای ما این قوه یا آن قوه فرق دارد و ما در انتخابات مثلا می خواهیم فرد یا حزب خاصی را حاکم کنیم، آن وقت می شود گفت که نظام مستحکم یا تضعیف شده است.
روحانی گفت: اگر روزی در مساله ای نظیر فرهنگی، سیاسی یا اقتصادی اختلاف نظر پیدا کردیم، چرا با شرایطی که قانون اساسی گفته، پای صندوق آرا نیاییم و از آن استفاده نکنیم؟ مگر اصل ۵۹ کمرش بیل خورده است. البته در مسائل عادی مجلس تصمیم گیرنده است اما در مسایل بسیار مهم، اصل ۵۹ برای ما راه را مشخص کرده است.
وی تصریح کرد: اصل ۵۹ قانون اساسی، نظام را تثبیت می کند. ما هر مقدار که بر مردم تکیه کنیم و هر مقدار در کنار مردم باشیم و به مردم خدمت کنیم، مردم ما هم اسلام و هم کشور عزیزشان ایران را می خواهند. این مردم همان هایی هستند که هشت سال شرف و عزت خود ایستادگی کردند.
روحانی گفت: من هیچ نگرانی از نظام ندارم. این ها حرف های کودکانه ای است؛ مثلا ۴ نفر در امریکا با یک مشت تروریست در تماس هستند و می روند به آن ها دست می دهند و کمک مالی شان می کنند؛ آن هم گروه تروریستی که مردم ایران از عمق جان، از آن ها نفرت دارند. منافقینی که در زمام جنگ، زمانی که مردم برای سرزمین شان می جنگیدند، با صدام متحد شدند و از پشت به مردم ما خنجر زدند.
وی تاکید کرد: آنها( منافقین) ممکن است تصورات این چنینی به ذهن شان بیاید که این نظام قوی یا ضعیف است؛ به نظر من نظام ما امروز از هر زمان دیگری مستحکم تر است. قوای سه گانه در کنار هم هستیم. من کاملا به مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه احترام می کنم.
روحانی گفت: در جلسات مشترک سه قوه شاهد هستم که آن دو قوه هم دارند تلاش می کنند؛ البته ممکن است در بعضی جاها سلایق ما فرق کند اما در مسائل اساسی کشور، کاملا متحد هستیم. رهبر انقلاب مسئولیت بسیار سنگینی دارند و همواره با استحکام بر قوای کشور نظارت دارند.
رئیس جمهور گفت: به نظرم هیچ دغدغه ای نسبت به آینده نظام و ایران نباید داشته باشیم. این به معنای این نیست که امروز مشکل آب، برق، محیط زیست و زندگی مردم نداریم. ما مشکل داریم اما مردم باید بدانند که ما داریم به طور شبانه روزی تلاش می کنیم. ممکن است در جایی ۱۰۰ درصد و در جای دیگر ۷۰ درصد موفق باشیم.
روحانی تاکید کرد: برخی فکر می کردند که خود برجام یا صحبت کردن با شش کشور برای ما مهم بود، در حالیکه ما به فکر راحتی مردم بودیم. اگر رفتیم دنبال برجام، برای این بود که تجارت، واردات و صادرات و حمل و نقل و بیمه ما راحت تر انجام دهیم.
رئیس جمهور اظهار کرد: همین امروز که مردم دچار فشار هستند، شرایط صادرات کالای ما از همیشه بهتر است. اینکه در یک روز چند هزار واحد بورس، افزایش پیدا می کند، به معنای امید مردم است یعنی آن نقدینگی که به آن اشاره کردم، دارد درست هدایت می شود و نقدینگی به سمت بورس و تولید می رود.
روحانی با اشاره به اشتغال زایی دولت گفت: نه تنها تمام آن هایی که متقاضی کار بودند، جذب شدند بلکه از بیکارهای قبلی هم تعدادی جذب شدند. اینکه ۷۵۶ هزار نفر در بهار امسال نسبت به بهار پارسال، اشتغال خالص داشتیم، این یعنی ما راه داریم؛ البته معنی اش این نیست که بیکاری تمام شده است؛ ما همچنان ۳ میلیون بیکار داریم و فقط توانسته ایم اندکی از آن را کاهش دهیم.
وی افزود: دولت باید به فکر اقشاری باشد که فشار اقتصادی بیشتری را می بینند. ما برای آن ها داریم فکر میکنیم؛ در همین زمینه، مدتی است که داریم در دولت روی بسته جدیدی فکر میکنیم که به موقع اعلام خواهد شد. افرادی از جامعه که عضو کمیته امداد یا بهزیستی هستند، یارانه شان افزایش یافت و باز هم امسال افزایش خواهد یافت. همچنین روند ارائه بسته غذایی را ادامه خواهیم داد.
روحانی ادامه داد: باید به اقشار کم درآمد کمک شود. حتما دولت این را کار را خواهد کرد. همچنین بازار ارز باید متعادل شود. امیدوارم مردم طی روزهای آینده شاهد بازار متعادلی باشند. درست در زمانی که ترامپ می گوید من دارم اولین مرحله تحریم ها را اجرا می کنم، اروپا اطلاعیه می دهد و می گوید اگر هر کشوری ایران را تحریم کند، من تحریمش خواهم کرد. این حادثه به لحاظ سیاسی بسیار مهم و مبارک است.
وی در پاسخ به این پرسش مجری که آیا او از سال گذشته تاکنون تغییرات فراوانی در نظراتش داشته یا خیر و اینکه آیا نگران کاهش محبوبیت خود است یا نه، اظهار کرد: محبوبیت من چیز مهمی نیست، مهم این است که خدمتگزار مردم باشیم. اگر مردم ببینند که ما واقعا خدمت میکنیم همیشه قدردان خدمتگزارشان بوده و هستند، اما اینکه میگویید من با سال ۹۶ فرق کردهام باید بگویم که در سیاست خارجی چنین نیست، من هنوز هم معتقد به روابط سازنده و صمیمی با دنیا و کشورهای منطقه هستم. حال اگر در این میان کسی برخلاف منطق عمل کرد و میز مذاکره را ترک نمود نمیشود کسی بگوید چرا روحانی رفتارش عوض شده است.
روحانی ادامه داد: مثل این است که کسی بگوید روحانی چرا در تابستان لباس تابستانی میپوشد و در زمستان لباس زمستانی تن میکند. کسی که در برابر مردم ایران یاوهگویی میکند، اسلام به ما میگوید در برابرش بایستیم و این تقاضای اسلام است که در برابر متکبر ایستادگی کنیم پس لحن من با سال ۹۵ و ۹۶ نمیتواند یکسان باشد آن هم در برابر کسی که آغازگر تحریمها بوده، او بوده که تحریمها را به مردم ما وارد کرده است و دوباره راه تقابل با ما را پیش گرفته است.
وی با اشاره به اینکه من در سیاست داخلی هم نظراتم تغییری نکرده است، اظهار کرد: در عرصه سیاست داخلی هم معتقدم که رای مردم و نظر مردم آن چیزی است که باید به آن توجه شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما فضای مجازی را توسعه دادیم امروز کشور ما در سطح منطقه در این حوزه رتبه اول را دارد و نزدیک به 67 میلیون نفر از جمعیت کشور ما به اینترنت پرسرعت وصل هستند و این یک افتخار بزرگی برای کشورما است.
روحانی خاطرنشان کرد: اگر ما بخواهیم با فساد مبارزه کنیم که باید این کار را بکنیم بهترین راه دولت الکترونیک است و در این زمینه وزارتخانههای نیرو، جهاد و ارتباطات، بهداشت گامهای خوبی برداشتند و به این سیستم تا پایان امسال وصل میشوند و این یک تحول بزرگ در حوزه سلامت ما ایجاد میکند و سیاست ما در این باره ارتباطات نزدیکتر مردم با یکدیگر، اشتغال مردم، فناوری در زندگی مردم، اشتغال در فضای مجازی و فضای مناسب برای آزادی مردم و حتی اعتراض مردم است.
وی افزود: حتی اگر تظاهرات مردم هم در چارچوب قانون باشد حق مردم است اما نه اینکه یک عدهای به یک گروهک پاسخ دهند و نه اینکه عدهای به آمریکایی که امروز بر علیه ملت ما جنایت میکند پاسخ دهند. اما اینکه مردم حرفی دارند به طور طبیعی حرفشان را می زنند و ما هم باید ببینیم که اعتراض آنها چیست و به آن رسیدگی کنیم و هیچ اشکالی ندارد.
رئیس جمهور اظهار کرد: به نظر من ما در شرایطی هستیم که سیاست دولت تغییری نکرده و اینکه میگویند روحانی به چپ نزدیکتر بوده و امروز به جناح راست نزدیکتر شده من هیچ چرخشی نداشتهام و همان نظری که سال 92 داشتم و قولهایی که در سال 96 به مردم دادم پای همان حرفةا و قولها ایستادهام و بر همان مبنا حرکت میکنم.
روحانی خاطرنشان کرد: من تردید ندارم اساس راحتی مردم و آینده خوب مردم در سایه اعتدال است تندرویها، افراطگری، جدا شدن از هم، روبهروی هم ایستادن به نفع ما نیست و به ضرر جامعه ما است ما باید به همه جناحها احترام بگذاریم.
وی افزود: من چندی پیش در برابر مسئولان اجرایی، معاونین و وزرا گفتم من در این شرایط دست همه را میبوسم، همه را از هر جناحی که باشند میبوسم، هر جناحی که باشند و هر تفکری که داشته باشند میبوسم، من خم میشوم و دست مردم را میبوسم. ما نیاز به وحدت و اتحاد بیشتر داریم من به مردم میگویم با کمک آنها از این وضعیت عبور میکنیم این مشکلات، مشکلات بلندمدت نخواهد بود البته اگر ما متعهد و در کنار هم باشیم. صادراتمان را بیشتر کنیم، تولیدمان را بالا ببریم، انصاف را همه مراعات کنیم، با فساد مبارزه کنیم و شفافیتها را بیشتر کنیم.
رئیس جمهور افزود: ما از این مشکلات عبور میکنیم این مشکل، مشکلی نیست که ما را زمینگیر کند، آمریکا قادر نیست کاری کند که ما در برابر او زانو بزنیم، ملت ما این کار را نخواهد کرد اما شرطش این است که ما نسبت به یکدیگر انصاف داشته باشیم و منافع مردم را بیشتر در نظر بگیریم که به نظر من اکثریت قاطع مردم ما اینچنین هستند. حال اگر در گوشهای تخلفاتی صورت میگیرد طبیعی است که در یک جامعهای رانت شروع شود و یک عدهای هم به دنبال سواستفاده میروند.
روحانی در پاسخ به این سؤال دولت تا چه اندازه برای برخورد با سواستفادهکنندگان و متخلفان جدیت دارد، گفت: با مفسدان و کسی که ایجاد اخلال میکند و حقوق مردم را تضییع میکند ما باید قاطعانه برخورد کنیم و به کسی که ارز دولتی را برای واردات کالا دریافت میکند و ارز را از کشور خارج کرده و آن را برنگرداند و کالای خود را نیز وارد نکند باید رحم کرد. من چند بار در دولت بر این نکته تأکید کردم که همه کسانی که ارز را بردهاند باید ثابت کنند که کالای مورد نیاز را آوردهاند و وارد کشور کردند و باید بگویند که این کالاها کجا است.
وی افزود: امروز گمرکات ما فعالتر از گذشته است به عنوان مثال این فعالتر شدن در بحث ترخیص است و اینکه کالاهایی که مورد نیاز عامه مردم است زودتر از گمرک ترخیص شود و از سوی دیگر مراقبت شود کسی که پولی را گرفته تا جنسی را وارد کند آیا کالا را وارد کرده و این کالا از کدام گمرک وارد شده و در چه زمانی وارد شده و دیگر اینکه محاسبه شود پولی که فرد گرفته با کالایی که وارد کرده متعادل است یا نه.
رئیس جمهور افزود: حتماً تخلف صورت گرفته و تردیدی در این باره نیست، حتماً فساد ایجاد شده، حتماً رانت بوده و یکی از نگرانیهای من در این دو سه ما این بوده که چگونه با این رانت و فساد مبارزه کنیم و بتوانیم چارچوب بهتری را داشته باشیم.
روحانی خاطرنشان کرد: هر چیز یارانهای در کشور اعم از سوخت، نان و... که به صورت یارانهای به مردم ارائه شود درست است که کمک به مردم است اما در کنارش هم فساد و هم خروج است. به این معنا که کالای ما از مرزها به خارج از کشور قاچاق میشود به عنوان مثال بنزین از کشور ما به خارج قاچاق میشود به خاطر اینکه بنزین در کشور ما هزار تومان است و مثلاً در ترکیه حدود 10 هزار تومان است. در ایران گازوئیل لیتری 350 تومان است و همین گازوئیل در عربستان سعودی سه هزار تومان است.
وی افزود: هرچه که یارانهای شد و بین ما و کشورهای منطقه در قیمت آن اختلافی وجود داشت باعث میشود که رانت و فساد ایجاد شود.
رئیس جمهور اظهار کرد: اینکه نظریهپردازان اقتصادی میگویند که ما در هیچ موردی یارانه ندهیم و کالاها با قیمت واقعی خود عرضه شود از نظر اصولی درست است اما در یک شرایط خاص آن هم در وضعیتی که دشمن به ما فشار میآورد و مردم ما در فشار هستند به نظر من ما هم این یارانه را باید بدهیم و هم این کالاها را در اختیار مردم بگذاریم و هم باید مراقبت کنیم تا حتیالامکان از مرزهای ما کالا قاچاق نشود.
روحانی خاطرنشان کرد: ما در جنوب کشور مسئولیت مبارزه با قاچاق را در آبها به نیروی دریایی سپاه دادهایم و مرز غرب و شرق در دست سپاه و در بعضی جاها در دست نیروی انتظامی است. نیروهای اطلاعاتی و همه مسئولین و گمرکات و همه ما باید دست به دست هم دهیم و مراقبت کنیم که این فساد را به حداقل برسانیم و با افراد فاسد بجنگیم و مبارزه کنیم.
وی افزود: دولت هیچ خط قرمزی در این زمینه ندارد،هر مقام و هر کسی اگر تخلف کرده باید با وی برخورد شود، دادگاههای ما باید طبق قانون با این فرد برخورد کنند و ما هم در این زمینه حامی قوه قضاییه و هم حامی مبارزه با فساد هستیم و تلاشمان را در این زمینه مضاعف خواهیم کرد.
رئیس جمهور اظهار داشت: روز گذشته وزیر دادگستری درباره اقدامات سازمان تعزیرات به من گزارشی را ارائه کرد که در این گزارش آمده بود که زمان رسیدگی به تخلفات مهم کوتاه شده و رسیدگی به این تخلفات حداکثر 10 روز به طول میانجامد.
روحانی خاطرنشان کرد: هم باید با فساد و رانت مبارزه کنیم و هم باید مدیریت ما به گونهای باشد که این فساد و رانت به حداقل برسد.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی پیرامون طرح سوال از رئیس جمهور توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: من قبل از اینکه دولتی باشم، مجلسی هستم چرا که ۲۰ سال در مجلس بودم و سمت های مختلفی را داشتم. بنابراین کاملا مجلس را حس می کنم و نه تنها از طرح سئوال نمایندگان گلهمند نمی شوم، بلکه از این موضوع خوشحالم و استقبال هم می کنم. ممکن است دو نفر با یکدیگر شریک باشند و یک روز اختلافی میان آنها ایجاد شود. در آن روز باید به کتاب قانون مراجعه کنند و در چارچوب قانون کار خود را ادامه دهند. من هم به عنوان رئیس جمهور اگر دستگاهی قانون را نادیده بگیرد حتما نسبت به آن تذکر قانون اساسی خواهم داد چرا که همه باید ذیل قانون حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه مجلس و دولت با یکدیگر همکاری خوبی دارند و هر دو طبق قانون عمل می کنند، ادامه داد: دوستی ما با آنها محفوظ است، حق آنها است که بتوانند از رئیس جمهور سوال کنند. هدف همه ما این است که بتوانیم به مردم خدمت کنیم و مشکلات را حل کنیم، استفاده از حق قانونی در این گونه مسائل مهم حداقل باشد بهتر است تا حداکثر. من به مجلس می روم و پاسخ سئوالات را هم خواهم داد و به نظرم این موضوع می تواند فرصت خوبی را هم برای من بوجود بیاورد.
روحانی تصریح کرد: زمانی که یک نماینده سئوالی را مطرح کند من می توانم راحت تر از زمانی که سخنرانی دارم و یا گفتگویی انجام می دهم به برخی نکات و مسائل اشاره کنم و بنابراین، این موضوع می تواند یک فرصت مناسبی برای ما باشد.
رئیس جمهور گفت: از مردم تشکر میکنم که سختیهای زیادی را در ماههای اخیر تحمل کردند و میخواهم بدانند که دولت برای حل مشکلات آنها تلاش کرده است و در یک زمینه آن کوشیدهایم 30 درصد بهرهوری آب را نسبت به سال گذشته بیشتر کنیم و با توسعه گلخانهها و آبیاری مدرن در پی بیشتر کردن این میزان هم هستیم.
وی افزود: ما تا پایان سال طرح غدیر را در استان خوزستان توسعه میدهیم و به همه جاهایی که وعده داده بودیم این طرح در آن مناطق به انجام میرسد.
رئیس جمهور گفت: در حوزه محیط زیست گامهای خوبی برداشته شده و باز هم قدمهای خوبی برداشته خواهد شد و در این زمینه به مردم گزارش خواهیم داد.
روحانی گفت: از اینکه میان گفتوگوی قبلیام با مردم تا این گفتوگو فاصله زیادی ایجاد شد عذرخواهی میکنم و به مردم وعده میدهم که میتوانیم در کنار هم مسائل را حل کنیم و امیدوارم بعد از این گفتوگوهایم با مردم را چه به صورت مصاحبه، چه نشست خبری و چه گفتوگوی مستقیم با مردم از طریق دوربین اطلاعرسانیها را در زمینه اقدامات دولت بیشتر کنم.
وی خاطرنشان کرد: از وزیران خواستهام که با برگزاری نشستهای خبری و انجام مصاحبههای مطبوعاتی مردم را بیشتر در جریان اقدامات وزارتخانههایشان قرار دهند.
انتهای پیام/
دیروز دوغ کیسه ایی 3000 تومن دیشب آقای روحانی صحبت کرد امروز صبح رفتم همون دوغ رو بخرم شده 3500
خدا به فریاد ما برسه
دوستان اگه سرمایه ای دارین (هرچند کم) ، بذارید توی بورس... باهاش سهام بخرید...
خودم این کار رو کردم... بهترین راه سرمایه گذاری و کسب سود و کمک به اقتصاد جامعه همینه...
چون با خرید سهام شرکت ، شما دارین یه جورایی به اون شرکت کمک میکنید... شرکت قوی بشه میتونه جذب نیرو کنه... بیکاری کم میشه...
فقط قبلش آموزش ببینید... زیاد کاری نداره...
یاعلی
اقاى روحاني چرا به مشکلات رسیدگی نمی کنید
متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم متشكرم
چرا راجب گرانی حرفی نزدند
آخرین فیشی که صارد شده برای ما دوبرابر دوره قبل فیش برق آمده؟؟؟؟؟؟؟؟ آقای مجری سوالات کلیشه ای چرا کردید ؟؟؟؟
آخرین فیشی که صارد شده برای ما دوبرابر دوره قبل فیش برق آمده؟؟؟؟؟؟؟؟ آقای مجری سوالات کلیشه ای چرا کردید ؟؟؟؟
یعنی قرار نیست کالاها کاهش یابد ؟
یه سوال دارم چرا یه دفعه همه چیزو گرون کردید علت چیه ؟
برنامه فوری دولت جهت مبارزه با گرانی و کم کردن فشار اقتصادی بر مردم چیست
قضیه موسسات مالی غيرمجاز به کجارسید؟
دلیل عدم اجرای عدالت درباره اختلاسگرا . مفاسد اقتصادی و..... چیست؟
واقعیات فساد سیستماتیک در چند وزارت خانه چيستان کسانی پشت این قضایا هستند؟
چه ارگان ها ونهاد هايي بر کار دولت دخالت میکنند؟
چه تعداد از فرزندان دولتمردان وبه چه دلیلی در آمریکا زندگی میکنند؟
پاسخ شما به افزایش طلاق وکاهش ازدواج، افزایش بیکاری،کاهش امید به زندگی،افزایش افسردگی،قطعی مکررات وبرق،مشکلات استان های مرزی(سیستان وکرمانشاه و..)، افزایش سونامي گونه بیماری ها،حذف دفترچه های بیمه چیست؟
درسال حمایت از کالای ایرانی چه دلیلی بر استفاده از برند های گران خارجی آن هم در وضعیت وخیم اقتصادی اخیر چیست؟
این سوالات روز مردم هستش باید به اينا جواب داد خواهش میکنم
مگه قرار نبود به موضوع مشکلات گرانی رسیدگی کنند
ولی سوالات خوبی نپرسیدی حیدری چی چی بود اینا
میخاسی بوگوی عایا قیمت مرغ به همون قیمت ۲ماه پیش برمیگرده آیا تخممرغ میشه همون ۷ تومن سابق
پنیر معمولی میشه همون ۸ تومن
اینا چی چی بود پرسیدی
دلاردرسالهایاولیهریاستایشون
،باعثحیرتبندهشد.
چرا اعلام نکردند همه چیزو ارزون میکنم ؟؟!!!!
قرار بود بحث گرونی را حل کنه نمیدونم چرا صحبتی نشد ؟!!!
کاش درد مردمو ببینه و مشکلات را حل کنه