به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، حسنی مبارک عزیزی رئیس قوانین و ارتباط خارجی وزارت ترانسپورت افغانستان در جمع مدیران بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در بندر چابهار اظهار داشت: سفر وزیر ترانسپورت افغانستان به تهران دستاوردهای خوبی داشته است که براساس توافقات جدید میتوانیم کالاها را از طریق بندر چابهار به دنیا صادر کنیم.
وی بیان کرد: امضای تفاهم نامه سه جانبه میان افغانستان، ایران و هند فصل جدیدی از توسعه روابط تجاری و اقتصادی را رقم زده است.
رئیس قوانین و ارتباط خارجی وزارت ترانسپورت افغانستان بر کاهش هزینههای حمل و نقل در بندر چابهار تاکید کرد و افزود: بندر شهید بهشتی چابهار پس از افتتاح فاز نخست ظرفیت ها، پتانسیلها و زیرساختهای خوبی برای ترانزیت کالا دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس توافق نامههای جدید میان وزرای ترانسپورت افغانستان و راه و شهرسازی ایران، افغانستان فقط وارد کننده نیست و میتواند صادرات نیز داشته باشد، ادامه داد: بندر چابهار کم هزینهترین و نزدیکترین مسیر برای ترانزیت کالاهای این کشور است.
عزیزی بر حل مشکلات تردد تجار و سرمایه گذاران افغانستان تاکید کرد.
رئیس ترانزیت و تسهیلات خارجی وزارت صنعت و تجارت افغانستان نیز در این نشست اظهار داشت: برای نخستین بار درصدد صادرات محصولات کشاورزی نظیر خشکبار از طریق بندر چابهار به هند هستیم.
سید یحیی اخلاقی افزود: انواع کالاهای کشور افغانستان نظیر محصولات معدنی، سنگهای قیمتی و ... را میتوان از طریق چابهار به کشورهای دنیا صادر کرد.
وی بر توسعه روابط اقتصادی و سیاسی با ایران تاکید کرد و گفت: از مهمان نوازی مردم و دولت ایران و میزبانی خوب آنان در طول چندین دهه از هموطنانم بسیار سپاسگزاریم.
مدیرعمومی ارتباط با سازمانهای بین المللی وزارت ترانسپورت افغانستان نیز اظهار داشت: ایران را با هیچ کشوری در زمینه توسعه اقتصادی مقایسه نمیکنیم و این کشور میتواند فواید زیادی برای ما داشته باشد.
محمد یاسین همت افزود: بزودی صادرات و واردات افغانستان از طریق ایران، سیستان و بلوچستان و بندر چابهار رونق چشمگیری خواهد گرفت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: تاسیسات و زیرساختهای بندر چابهار برای صادرات و واردات کالاهای افغانستان آماده شده است.
بهروز آقایی با اشاره به اینکه از طرح افغانستان برای خریداری کشتی استقبال میکنیم، افزود: دولت در کنار سرمایه گذاران کشور افغانستان میتواند با امضای یک تفاهم نامه جداگانه از تخفیفهای ویژه در حوزه خطوط کشتیرانی بهرهمند شود.
وی بیان کرد: بندر چابهار مشوقها و تخیفهای زیادی برای ترانزیت کالا دارد و از جمله آنها تخفیف ۸۵ درصدی در انبارداری، تخفیف ۸۰ درصدی در هزینه توقف در کنار اسکله، تخفیف ۷۵ درصد در انبارداری کانتینر خالی، تخفیف ۳۰ درصد در تخلیه و بارگیری کانتینر و حقوق و عوارض وارده به کشتی کانتینری و تخفیف ۹۰ درصدی در خطوط بندری برای ورود کالاهاست.
آقایی گفت: انتقال کالا از طریق بندر چابهار نسبت به تمامی بنادر همجوار ارزانتر و با صرفهتر است به طوری که عوارض بندری ۲ درصد از بندر کاندلای هند نیز ارزانتر است.
هیات کشور افغانستان روز یکشنبه وارد فرودگاه کنارک شد و مورد استقبال مدیرکل بنادر و دریانوردی و مسئولان محلی چابهار قرار گرفت.
اعضای این هیات از زیرساخت ها، تجهیزات، اسکلهها و ظرفیتهای تجاری و اقتصادی بندرشهید بهشتی و کلانتری چابهار دیدن کردند.
انتهای پیام/ع