به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد علی صارمی رئیس مرکز تحقیقات پزشکی شخصی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) در آستانه برگزاری سمپوزیوم یک روزه پزشکی شخصی اظهار کرد: این سمپوزیوم به همت مرکز تحقیقات پزشکی شخصی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) و انجمن علمی، دانشجویی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه الزهرا (س) برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه این سمپوزیوم ۱۸ مرداد در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه الزهرا (س) برگزار میشود، افزود: محورهای اصلی این سمپوزیوم، پزشکی شخصی و آینده پزشکی، روشهای تشخیصی در پزشکی شخصی، سرطان و پزشکی شخصی، ارتقای سبک زندگی و پزشکی شخصی و نقش فارماکوژنتیک در پزشکی شخصی است.
رئیس مرکز تحقیقات پزشکی شخصی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) ادامه داد: پزشکی شخصی رویکردی مفهومی از پزشکی نوین است که در آن پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت از بیمار بر اساس ویژگیهای منحصر به فرد خود شخص انجام میگیرد.
صارمی با اشاره به اینکه با توجه به ژنوم منحصر به فرد و محیط زندگی متفاوت هر بیمار برای وی باید درمان متفاوتی داشته باشیم، افزود: در گذشته برای همه بیماران با یک بیماری مشابه روش درمانی یکسانی استفاده میشد، ولی امروزه مشخص شده برای افراد مختلف باید روشهای درمانی منحصر به فرد خود شخص را به کار برد.
دبیر علمی سمپوزیوم یک روزه پزشکی شخصی اظهار کرد: در ارتباط با درمان سرطان در بهترین حالت در بیش از ۵۰ درصد موارد درمان جواب نمیدهد و این مسئله نشان میدهد که ایراداتی در مرحله تشخیص و درمان مناسب وجود داشته است، لذا در پزشکی نوین با به کار بردن مفهوم پزشکی شخصی هر فرد بر اساس ژنوم خود درمان لازم و کارآمد را دریافت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه افراد با بیماری یکسان بر اساس پزشکی شخصی باید درمانهای متفاوتی داشته باشند، گفت: اطلاعات ژنومی و شرایط پیرامونی و محیطی فرد و نوع بیماری همه اینها منجر به این میشود که راهکار مفید درمانی را بتوان برای آن بیمار ارائه داد.
مطابق با سطح جهانی در سلول های بنیادی پیشرفت کردیم
صارمی اضافه کرد: اکنون در دنیا پزشکی شخصی در حال اجرا بوده و در ایران نیز این کار آغاز شده و بنابر این نسبت به این مسئله عقب نیستیم و همکاران ما در این زمینه همچون حوزههای سلول بنیادی و نانو تکنولوژی بسیار خوب و مطابق با پیشرفتهای روز جهان پیش میروند.
وی با بیان اینکه موضوع پزشکی شخصی در طب سنتی و زمان ابوعلی سینا مطرح بوده است، گفت: بر همین اساس در گذشته طبع انسان ها مبنای درمان بود اما امروزه بر اساس مکانیسم مولکولی که افراد دارند، روند درمانی انجام میشود.
رئیس مرکز تحقیقات پزشکی شخصی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) ادامه داد: پزشکی شخصی با بهره گیری از علوم مختلف پنجره جدیدی در پزشکی باز کرده که بر اساس آن تشخیص و درمان هر فردی منحصر به فرد خود او است.
صارمی بیان کرد: بر اساس پزشکی شخصی، درمان بیماران هدفمند خواهد شد و علاوه بر کاهش هزینهها عوارض درمان نیز کاسته میشود که این مسئله در اقتصاد سلامت بسیار حائز اهمیت بوده و امیدواریم با اجرای هر چه بهتر موضوع پزشکی شخصی و فرهنگ سازی آن شاهد ارتقاء و اجرایی شدن هرچه بیشتر آن باشیم.
انتهای پیام/