وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد پس از بررسیهای صورت گرفته، واردکنندگان متخلف گوشی تلفن همراه، بیش از ۴۳ میلیارد تومان جریمه شدند و ۸ نفر نیز بازداشت شدند.
به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آستانه 17 مرداد روز خبرنگار صبح دیروز با حضور در باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن بازدید از بخشهای مختلف این خبرگزاری، این روز را به فعالان این حوزه تبریک گفت.
بیشتر بخوانید: بازدید آذری جهرمی از باشگاه خبرنگاران جوان
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص اصلیترین دغدغههای مردم در حوزه وزارت ارتباطات، اظهار داشت: سه تا چهار محور اساسی در این زمینه وجود دارد؛ اولین مورد یک دغدغه قدیمی مربوط به کیفیت ارتباطات است که همیشه بوده و هست و از آنجایی که بحث کیفیت نسبی است هیچگاه این دغدغه خاتمه پیدا نمیکند اما مطالبه کیفیت یک بحث جدی است که همواره وجود دارد. مطالبه دوم مربوط به حوزه قیمتهای سرویسهای ارتباطی و تعرفههای مربوط به آن است. هر روزی که میزان وابستگی مردم به سرویسهای ارتباطی بیشتر میشود میزان این دو دغدغه هم بیشتر میشود. چهار سال پیش سیصدهزار مشترک پهنای باند موبایل داشتیم اما در حال حاضر شصتوهفت میلیون مشترک پهنای باند موبایل داریم. به طور طبیعی در این شرایط دغدغههای کیفیت و قیمت گستردهتر میشود و هر دو از دغدغههای اساسی به حساب میآیند.
آذری جهرمی در ادامه افزود: دغدغه سوم مربوط به پوشش در مناطق مختلف کشور است که مهمتر هم است. در حال حاضر همه شهرهای ما به نسل چهار متصل هستند؛ زمانی که مردم از فضایی متصل به نسل چهار به فضایی بدون دسترسی به این ارتباط مثل مناطق جادهای و یا مناطق روستایی یا حاشیه شهرها میروند، احساس گمشدگی دارند. پس از پوشش کامل شهرها، فاصله و شکاف دیجیتال بیشتر حس میشود و بنابراین موضوع پوشش در مناطق کم برخوردار یکی از مطالبات جدی است که هماکنون در حوزه ما وجود دارد.
جهرمی ادامه داد: موضوع آخر که به عنوان یک دغدغه مهم مطرح میشود، بحث اشتغال در حوزه آیسیتی است. برخی از پرسنل حوزه مخابرات، پست و شرکتهای زیرمجموعه ما مطالبه بهبود وضعیت معیشت را دارند؛ همچنین فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوان کشور به نوعی انتظار یافتن شغلی در این حوزه را دارند. این چهار چالش و مطالبه همیشگی از حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که مورد توجه ماست و به آن میپردازیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با حواشی پیش آمده پیرامون لیستهای منتشر شده از دریافتکنندگان ارز دولتی 4200 تومانی، توضیح داد: لیستی که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد، لیست تخصیص و ترخیص ارز بود و ما لیست تأمین ارز را نداشتیم. در صحبتهای قبلی هم گفتم فرمایش آقای شریعتمداری این است که بانک مرکزی باید لیست منتشر کند، ایشان به نوعی میگویند که من لیست تخصیص را دارم و لیست تأمین را ندارم، معنای تخصیص هم تأمین نیست. پاسخی که بنده به ایشان دادم این بود که ما لیست ترخیص و تخصیص را با هم منتشر کردیم و معنای این اقدام در ذهن افکار عمومی مشخص است. ضمن اینکه آقای رئیسجمهور دستور دادند هر کسی لیست خود را منتشر کند و هر کس این کار را انجام نداد، مورد مطالبه قرار بگیرد. دیشب هم دیدیم خود ایشان بر این نکته تأکید داشتند. این اتفاق هنوز هم نیفتاده و بخشی از آن باقی مانده که هنوز منتشر نشده که امیدواریم منتشر کنند.
وی همچنین افزود: در رابطه با برخورد هم باید گفت که این برخورد صورت گرفته است اما شاید به خوبی پوشش خبری داده نشده است. هفته گذشته دیداری با رئیس سازمان تعزیرات حکومتی داشتم و ایشان در آن دیدار گزارشی ارائه کردند که از مجموع 40 شرکتی که تخصیص گرفته و واردات انجام داده بودند و بازرسی از آنها شده بود، تا آن روز به پرونده 24 شرکت رسیدگی شده بود. بیش از چهلوسه میلیارد تومان به خاطر گرانفروشی جریمه شدند. دیروز هم از منابعی شنیدم که دستگاه قضایی هشت نفر از واردکنندگان متخلف را دستگیر کرده است؛ این مراحل به طور طبیعی در حال پیگیری است. ما نامهای به آقای رئیس جمهور نوشتیم و پیشنهاد دادیم که جریمههای اخذ شده در حوزه اخلال اقتصادی، در مناطق محروم هزینه شود که البته باید روال قانونی آن طی و در دولت تصویب شود. در واقع ما حتی هزینهکرد آن را هم پیشنهاد دادیم، بنابراین اینگونه نبوده که برخوردی نباشد بلکه برخورد قاطع در حال انجام است و هم از طرف سازمان تعزیرات حکومتی و هم از طرف دستگاه قضایی در آن جدیت وجود دارد و گزارش آن را هم به مردم میدهند. هم دادستان محترم تهران و هم سخنگوی قوه قضاییه در این خصوص تأکید کردهاند و ما عزم جدی برای برخورد با این پدیده را در قوه قضاییه میبینیم؛ البته حمایت هم میکنیم و هر کمکی هم که لازم داشته باشند، انجام میدهیم. سازمان تعزیرات حکومتی هم از بُعد گرانفروشی که مسئولیت آن را بر عهده دارد، به این موضوع ورود کرده و گزارش آن را منتشر کردند و خود سخنگوی تعزیرات هم در صحبتهای خود آمار آن را ارائه دادند.
آذری جهرمی در همین زمینه اضافه کرد: موضوع دیگر مورد مطالبه مردم در این زمینه این بود که قیمت گوشیها چه میشود؛ در این خصوص ما گفتیم تا زمانی که قیمت ارز تثبیت نشود، نمیتوانیم بازار را کنترل کنیم، چون در هر حال یک جنس وارداتی است. امروز صبح در اخبار خواندم در یکی دو روزی که بسته جدید آمد و شرایط ارز تثبیت شد، قیمت گوشی در بازار 10 درصد کاهش پیدا کرد. به طور طبیعی اگر نرخ ارز تثبیت و روالی که وجود دارد مدیریت شود ما با تثبیت قیمت گوشی تلفن همراه مواجه خواهیم شد. البته بانک مرکزی مصمم بر اجرای آن بسته است و در حال پیگیری هم هست و دولت هم تمام انرژی را بر مدیریت این فضا گذاشته و تعیین تکلیف شده که چه گروه ارزی تخصیص پیدا کند. بنابراین فرآیند چرخش اقتصادی این حوزه به تعادلی میرسد، پیشبینی من این بود که این مسئله دو هفتهای حل میشود اما طولانیتر شد و دلیل آن هم تلاطم بازار ارز بود که آن هم خارج از کنترل ما بود که بتوانیم مدیریت کنیم اما این گونه نبوده است که برخورد هم نکنیم، برخورد شده و گزارش آن به مردم هم داده شده شما هم گزارشها آن را به مردم بدهید مردم خوشحالتر بشوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص اینکه آیا این برخوردها و جریمهها مؤثر بوده یا نه، اظهار داشت: سازمان تعزیرات حکومتی بین 2 تا 5 برابر میزان گرانفروشی را می تواند جریمه کند که قطعاً هم بازدارنده است و به طور طبیعی این فرآیند میتواند شرایط بازار را کنترل کند؛ سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده قطعاً قدرت کنترل بازار را دارند و ما هم امیدواریم این اتفاق بیفتد.
وی در رابطه با اینکه آیا گوشی تلفن همراه در بین فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی هست، گفت: من اطلاعی ندارم، فهرست را هنوز به دولت ندادند. این لیست را وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه کردند، البته ما پیشنهاد را ارسال کردیم.
آذری جهرمی در خصوص آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات توضیح داد: لازم است در عرصه رسانه تبیین شود که شبکه ملی اطلاعات چیست، شبکه ملی اطلاعات از دید افراد مختلف تعابیر متفاوتی دارد، بارها اشاره کردهام که مثلاً افراد فعال در حوزه امنیتی و نظامی یک برداشتی از مفهوم شبکه ملی اطلاعات میکنند و فعالان فرهنگی، سیاسی و علما و اقتصادیها هر کدام یک برداشت دیگر از آن دارند. برداشت جمعی در رابطه با شبکه ملی اطلاعات که به صورت مکتوب در شورای عالی فضای مجازی تدوین شده، به معنای "سهم جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی جهانی" است. برداشت برخی این است که شبکه ملی ارتباطات این است که تمام ارتباطات بین الملل را باید قطع کنیم و بعضی هم با شعار حمایت از تولید داخلی به آن نگاه میکنند که همه چیز را باید در داخل داشته باشیم. مفهوم شبکه، اشتراکگذاری دیدگاهها، نظرات و علوم است؛ در زمانی که میتوانید جامعه آماری 8 میلیاردی را داشته باشید، اگر هدف از شبکه ملی اطلاعات این باشد که جامعه آماری 80 میلیونی را به اشتراک بگذاریم، طبیعتاً خود را از منافع و منابع محروم میکنیم و خود را از دسترسیهای بزرگ محروم و منع میکنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: شما رویکردهای مقام معظم رهبری در فضای مجازی که تبیین کننده و سیاستگذار کلی کشور هستند را نگاه کنید، ایشان هیچگاه نگاه تدافعی ندارند بلکه یک نگاه تهاجمی با رویکرد فعالانه دارند. یک بُعد فضای مجازی، رسانه است؛ آیا ما در شبکه اجتماعی باید بر افکار عمومی تمام مردم دنیا اثر بگذاریم یا باید با رویکرد تدافعی در دایره خودمان مراقب باشیم که سایرین بر روی ما اثر نگذارند. دو نوع نگاه مطرح است؛ نگاه و مطالبه مقام معظم رهبری رویکرد فعالانه است و ما با شبکه ملی اطلاعات باید به آنجا برسیم، اینکه چقدر محقق شده، باید در سه لایه بررسی شود. طبق دستوری که ایشان در انتهای سال 1394 دادند، سه لایهی زیرساخت، خدمات و محتوا برای شبکه ملی اطلاعات تعریف شد. زیرساخت بحث فنی است و به فیبر، سوئیچ، مراکز داده و زیرساختهای امنیتی مربوط میشود. موضوعاتی که مسائل اساسی هستند و مسئولیت عمده آنها به عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. لایه خدمات حوزهای است که در واقع خدمات مختلفی میتواند در آن شکل بگیرد، مانند پیامرسانی، موتور جستجو، حملونقل، سرویس بانکی، دولت الکترونیکی سرویسهای سفارش غذا و سرویس ویدئو و تمام آنچه مردم در مراحل مختلف زندگی از آن استفاده میکنند. لایه بعد لایه محتواست که مقام معظم رهبری میفرمایند در لایه خدمات متولی وزارت ارتباطات است اما دیگر دستگاهها هم نقش دارند ولی در لایه محتوا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به طور کلی نقشی ندارد.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به هجمههای زیادی که علیه کشور ما وجود دارد، آیا این توانایی را داریم که در صورت لزوم، بدون اینکه اینترنت کشور دچار مشکل شود، به عنوان مثال شبکه تلگرام برای یک ساعت مسدود شود، اظهار داشت: اگر تلگرام را از ریشه هم در بیاوریم آیا آنکه به دنبال هجمه به جمهوری اسلامی است، مسئلهاش حل می شود و دیگر ابزاری برای هجمه ندارد؟ احتمالاً بعد از آن باید ماهواره و رادیو را هم از بیخ در بیاوریم. مطالبه و دغدغه شما درست است اما ما باید به راه حل درست برسیم. بسیاری از کشورهای دیگر هم در برابر تهاجمات قرار می گیرند؛ تاریکی اثر عدم وجود نور است. خیلی از هجمههایی که می شود و خیلی از خلاءها ناشی از عدم عملکرد درست، شفاف و به موقع ماست. تنها راهحل مقابله با پروپاگاندا، بستن کانال پخش آن نیست، پروپاگاندای خبری واقعیتی است که ما امروز با آن روبهرو هستیم. سرمنشاء بسیاری از مطالبی که کانالهای ضد انقلاب منتشر میکنند، اختلافات داخلی ماست؛ با این شرایط اگر ابزارهای خارجی را ببندیم، با داخلیها چه کنیم.
آذری جهرمی ادامه داد: امروز این امکان وجود دارد که کنترل شود محتوای یک کانال از کجا تأمین میشود و سیر توزیع اخبار قابل بررسی است؛ وقتی شب آقای رئیسجمهور صحبت می کند، رسانهای که مخالف دولت است، ضد صحبتهای او و در جهت ناامیدی مردم صحبت می کند و همان مطلب را یک کانال ضدانقلاب هم منعکس میکند. اگر ما دنبال مقابله با پروپاگاندا در داخل کشور هستیم راهکار این است که فرآیند داخلی را اصلاح کنیم و نور را خودمان بتابانیم، تاریکی اثر عدم تابش نور خودمان است. قطعاً همه پیامرسانها و ابزارهای فضای مجازی مشکل دارند اما باید راهحل آن را پیدا کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه همین بحث تأکید کرد: سؤال من این است که جایگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه خبر چیست؟ چه کسی باید مقابل پروپاگاندای خبری بایستد؟ نهادهای خبری ما باید توضیح دهند که در مقابل این پروپاگاندای خبری چه می کنند؟ یک از کسانی که در این حوزه باید پاسخگو باشد خود شما اصحاب رسانه هستید و ما به عنوان شهروند خوشحال می شویم توضیحات شما را بشنویم. ما میدانیم که شما اقدام کردهاید اما وقتی بگویید مشکلاتتان چیست و در این فرآیند چه میکنید، خیلی مؤثر خواهد بود و دیگران هم به کمک شما میآیند تا موضوع پروپاگاندای خبری را حل کرد و تهاجم افکار عمومی به داخل کشور را ساماندهی کرد.
وی در همین زمینه از رفتار برخی رسانه انتقاد کرد و گفت: در رابطه با بازار ارز و سکه همه مردم معتقدند این موضوع بُعد روانی دارد و ریشههای اقتصادی آن کمتر است. من از شما خواهش میکنم یک گزارش از عملکرد رسانههای مختلف مکتوب، کانالهای خبری داخل کشور و خود صداوسیما و خبرگزاریها تهیه کنید در رابطه با اینکه در آن زمان که دولت دستوپنجه نرم میکرد با فضای آشفته ارز، آیا این رسانهها نفت ریختند بر آتش بازار ارز یا آنکه فضا را آرام کردند. اگر علاقهمند باشید همین امروز ویدئویی از بخشهای خبری مختلف برای شما میفرستم تا خودتان قضاوت کنید. بنابرایتن اگر خوب نگاه کنیم، در آن تیری که پرتاب شده، پَر خودمان را نیز می بینیم.
آذری جهرمی ادامه داد: البته من نمیگویم همه تقصیر مربوط به رسانههاست، بلکه می گویم ابتدا اشکال از منِ مسئول است، اگر ما مسئولان زمانی که شبههای نسبت به مجموعه ما وجود دارد، به موقع شفافسازی نکنیم و توضیح ندهیم، خودمان زخم را باز میکنیم. چه اشکالی دارد اگر انتقادی وارد بود و رسانهای آن مسئله را منتشر کرد، بیاییم و بگوییم بله همین بوده و من عذرخواهی میکنم، گرچه این مورد کم است ولی در رفتار دیده ایم. نکته دوم این است که چقدر از فعالیتهای رسانهای ما مبتنی بر حُب و بُغض است، البته این مورد در همه جا هست و آدمهای مختلف را به چالش میکشانند، یکی از افرادی که به چالش کشیده شده خود من هستم، بسیاری از فعالان رسانهای به من میگویند اینقدر در معرض قرار نگیر و پاسخ نده چرا که یک موقع گافی میدهی که تبدیل به مسئلهای میشود. اما همین جنس توصیهها باعث می شود فضا برای دیگران باز شود، به نظر من در فضایی که رسانه تاثیرگذار و فعال است، نمی توان آن را نادیده گرفت. اگر امروز نسبت به حوزهی زیرمجموعه خودمان حساس باشیم و به افکار عمومی و به خبرنگار احترام بگذاریم و مثلاً نگوییم در شأن ما نیست که جواب دهیم، این مسائل قابل حل است. ما همه خدمتگذار مردم هستیم و در شأن مردم باید جواب دهیم، همه مسائلی که گفته میشود نقطه سیاهی است بر صفحه سفید ذهن مردم، اینها را ما باید پاسخ دهیم و شفاف کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این انتقاد که در بسیاری از موارد خود مسئولان پاسخگوی رسانهها نیستند و به عنوان مثال، رئیسجمهور بعد از گذشت مدت زیادی از مشکل ارز و سکه با مردم گفتگوی تلویزیونی داشت، اظهار داشت: آقای رئیس جمهور دیشب از اینکه فاصله صحبتهایشان با مردم طولانی شده بود، با یک شجاعت مثالزدنی عذرخواهی کردند و طبیعتاً خودشان اذعان داشتند که این فاصله را باید کمتر کرد. البته آقای رئیسجمهور وظایفی دارند و ما وزرا هم وظایفی جدا از ایشان داریم. همه بار مسئولیت کشور را نباید متوجه آقای رئیسجمهور کنیم، بالاخره ما هم وزیر هستیم و از مجلس رای اعتماد گرفتهایم و بر اساس قانون اساسی مسئولیتهایی بر عهده ماست و باید در حوزه خودمان پاسخگو باشیم. این هم که همه مشکلات را مجموعهای پاسخگویی نکند و آن را منتقل کنیم بر دوش رئیسجمهور، پسندیده نیست، طبیعتاً انشاءالله در شرایط جدید مردم نیاز به شنیدن سخن مسئولان دارند و بیش از شنیدن صحبتها نیاز به عملکردشان دارند و زمانی که ما از عملکردمان در حوزه های مختلف گزارش به مردم دهیم هم امیدبخش است. این فضا را طبیعتاً رسانهها کمک و تسهیل میکنند.
وی در پایان به مناسبت روز خبرنگار، گفت: جای تقدیر و تشکر دارد از همه فعالان رسانهای که هم دستاوردهای دولت را پوشش میدهند و هم خدمات سایر نهادهای کشور را به مردم گزارش می دهند. جای تشکر بزرگتری دارد که انتقادات و اشکالات مجموعه ما را به صورت آیینه به ما نشان میدهند و شرایط را برای ما فراهم میکنند که بتوانیم اشکالاتمان را برطرف کنیم، اگر ما خود را خادم مردم می دانیم طبیعتا عملکردمان را باید آنگونه که مورد رضایتشان است، تنظیم کنیم. این امکان وجود ندارد که مسئولان بین همه مردم بروند، رسانه واسطی است میان مردم و مسئولان و می تواند آن دیدگاهها را با نگاه خود منتقل کند، این هم جای تقدیر و تشکر دارد. کار خبرنگار پر ریسک است، کار استرسآوری است و واقعاً کار سختی است؛ خبرنگار آزاده، در هر مجموعهای وجودش ذیقیمت است که به حمدالله در کشور از این جنس کم نداریم. انشاءالله این هفته و این روز بر همه خبرنگاران مبارک باشد، بر دوستان باشگاه خبرنگاران جوان هم ان شاالله مبارک باشد. آرزوی توفیق و موفقیت بیشتر را برای شما در راستای اهداف و در راستای کارهایتان دارم و یک خسته نباشید گرم و صمیمی به شما می گویم.
انتهای پیام/
گوشی ها از راه های رسمی و قانونی وارد شده اند ،
یک مدت قبل شرکت همراه اول ، با همکاری نمایندگی سامسونگ به ازای خرید سیم کارت
گوشی سامسونگ هدیه می داد ، بهانه هم این بود که گوشی را برای ارائه خدمات ادج
شناسایی کنیم ،
اگر اطلاعات خصوصی افراد فاش شده است از آنجا است .