به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،نیره پبروزبخت رییس سازمان استاندارد در نشست خبری با اصحاب رسانه که ظهر امروز در رادیو گفتگو برگزار شد،اظهار کرد:وظایف عمده ابلاغ شده به سازمان استاندارد بر اساس قانون قبلی ۸ مورد بود که دست این نهاد را برای دخالت در سنجش سلامت مردم کوتاه کرده بود.
وی افزود:در سال 97 با تدوین قانون جدید جدیت خود را برای حضور در کلیه زمینه ها افزایش دادیم، علت اصلی تغییر این قانون، بروزرسانی نظارت ها طبق قوانین کشورهای دیگر است چرا که از آنها بسیار عقب هستیم.
رییس سازمان استاندارد تصریح کرد: در گذشته اگر استانداردها اجباری نبود نمیتوانستیم ورود کنیم. اما در قانون جدید پوشش نظارتی بر کیفیت به همه محصولات قید شده است.
وی افزود: حمایت از
کالای ایرانی از ابتدای امسال سرلوحه کار ماقرار گرفته است و تدوین آیین نامه این بخش با سه اولویت به اتمام رسیده است.
پیروزبخت ابراز کرد: سیاستهای ما بر ۳ اصل تغییر قوانین، نام گذاری این سال و همچنین بحران اقتصادی پایه گذاری شده است.
وی با اشاره به ارتقای کیفیت کالاهای ایرانی در واحدهای تولیدی گفت: بیشتر نقش مشاور خواهیم داشت تا جزایی، دیگر نباید نقش پلیس را برای واحدهای تولیدی بازی کنیم.
پیروزبخت افزود: این روند را از صنایع کوچک و متوسط شروع میکنیم تا بتوانیم آنها را به این امر آموزش دهیم.
رییس سازمان استاندارد بیان کرد: از ابتدای شهریور این قانون را برای اجرا در دست خواهیم داشت و باید به اس امای کشورهای دیگر برسیم.
پیروزبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور ناظران قضایی در امر بازرسی این سازمان گفت: حکم قضایی برای پلمپ از سوی سازمان قضایی صادر میشود، اما بازرسان از سازمان استاندارد این موارد را پیگیری میکنند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر چگونگی نظارت سازمان استاندارد بر واردات خودروهای چینی،گفت:این نظارت بر همه اجناس وارداتی از جمله خودروها اعمال می شود اما در صنعت خودرو ،چین به لحاظ کیفیتی وضعیت بهتری دارد.
وی افزود: سازمان استاندارد جدیدا به تست و تایید در مبدا مجهز شده و معتقدیم باید قبل از ورود میزان کیفیت ها سنجیده بعد خریداری شود.
رییس سازمان استاندارد گفت: دراجرای ضوابط هایمان جدی هستیم و حتی با برترین کشورهای در صنعت تولیدات نیز با فیلتر قوی و محکمی برخورد می کنیم، به طور مثال کشوری نظیر نیوزلند که بهترین تولید کننده لبنیات هست از تست های ما نمره مردودی گرفت و واردات اجناسش لغو و بازپس فرستاده شد.
وی در ادامه با اشاره به استفاده از نشان های تکراری تجاری در صنعت تولیدات کشور، افزود: در صنعت صدور اینگونه آرم ها ،تشدید نظارت ها را داریم تا فعالیت برخی تولیدات زیر زمینی باعث، بدگمان شدن به نشان تجاری معتبر نشود.
پیروزبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در برخی موارد مطرح شده مثل واردات برنج سازمان استاندارد کم کاری کرده است گفت: هیچ کم کاری از سوی ناظران ما صورت نگرفته بلکه این ناظران همگی از بخش خصوصی هستند، ما مفتخریم که در امر خصوصی سازی پیش قدم بوده ایم.
وی در ادامه گفت: در خصوص برخی واردات مثل برنج های وارداتی سازمان نظارت استاندارد حین ورود کیفیت آن را سنجیده و بنا بر 85 بند مندرج در قانون، آنها را تایید کرده است، اما وارد کننده در نگهداری آن تلاش نکرده و انبار مناسبی را محیا نکرده است و در نهایت برای ورود به بازار این کالا کیفیت خود را از دست داده است.
رییس سازمان استاندارد گفت: در تولیدات برخی اقلام بهترین هستیم، لبنیات، محصولات خوراکی که به کشورهای مختلف حتی اروپا نیز صادر می شود.
وی در پایان افزود: نظارت سازمان استاندارد محدود است به طور مثال برای نظارت بر تولیدات قطعات یدکی خودروهای داخلی، ما اجازه ورود به خیلی از قطعات را نداریم اما مشاوران و بازرسان ما در این زمینه به سازمان های نظارتی مشاوره می دهند باید قانون استاندارد وسیع تر و جامع شود.
انتهای پیام/