به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حوله جزء آن دسته از وسایل شخصی محسوب می شود که معمولا هر روز با آن سروکار داریم و زمانی که بدن و یا دست و صورتمان را با آن خشک می کنیم حس لذتبخشی را به ما القا می کند ، اما اگر این وسیله که برای خود نمادی از تمیزی و پاکی است بوی ناخوشایندی بدهد، دیگر سمتش نمی رویم.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با چنین مشکلی برخورد کرده باشید حالا چه در منزل خود و یا در سفر و مهمانی؛ اما سوالی که مطرح می شود این است که؛ چرا حوله ها بوی نامطبوع می گیرند و چه روش هایی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد، باشگاه خبرنگاران جوان سعی کرده است تا در این مطلب به این موضوع بپردازد، پس با ما همراه باشید.
بله؛ رطوبت عامل مناسبی برای رشد میکروبها و قارچهاست. میکروبها پوست و وسایل مرطوب را دوست دارند و در محیط مرطوب ادامه حیات می دهند.
به همین دلیل است که قسمتهایی از پوست بدن، مانند کشاله ران، زیر بغل و بین انگشتان پا، که مرطوب می ماند تبدیل به محلی مناسب برای رشد میکروبها و قارچها می شود.
بیشتر بدانید: راهنمای خرید حوله حمام
وقتی حوله با بدن تماس پیدا می کند ممکن است میکروبها و قارچهای روی پوست به آن منتقل شود و در صورتی که حوله مرطوب بماند و در محل مناسب خشک نشود شرایط برای رشد و تکثیر میکروبها فراهم می شود.
حال اگر فرد دیگری به طور اتفاقی از این حوله استفاده کند (البته مرسوم نیست و به هیچ وجه توصیه نمیشود که افراد از حوله دیگران استفاده کنند)، آلودگی به او نیز منتقل میشود و در صورت استفاده خود فرد از این حوله هم احتمال شدت آلودگی وجود دارد.
برای پیشگیری از این مشکلات و جلوگیری از رشد و تکثیر میکروبها و قارچها لازم است حوله بهطور مناسب شسته و در محل مناسبی خشک شود.
وقتی میکروبها در محل هایی مانند زیر بغل، کشاله ران و بین انگشتان رشد و تجمع پیدا می کنند، چربی پوست را تجزیه می کنند، این موضوع موجب ایجاد بوی بدی می شود.اتفاقی که ممکن است در حوله هم بیفتد.
بیشتر بدانید: نسخههای خانگی برای درمان عفونت دندان+ دستورالعمل
اگر میکروبها و چربیهای پوست در حوله بماند و حوله بهطور مرتب شسته و به شکل مناسب خشک نشود، رشد و تکثیر میکروب ها باعث ایجاد بویی بد خواهد شد که این حالت نشاندهنده وجود میکروب ها و رشد و تکثیر آنها روی حوله است.
این موضوع بستگی به این دارد که فرد چه قدر از حوله استفاده کند؛ اما به طور کلی توصیه می شود حوله حمام پس از هر 2 تا 3 بار استفاده شسته شده و پس از هر بار استفاده هم حتما بهطور مناسب خشک شود.
بهتر است حوله ها در دمای بالا و با آبی با دمایی در حد جوش شسته شوند.
بیشتر میکروبها در دمای بالای 76 تا 77 درجه سانتیگراد از بین میروند و به همین علت بهتر است حوله ها در دمای آب با دمای بالاتر از این حد شسته شوند.
آخرین چیزی که بعد از یک دوش آب ولرم می خواهید داشته باشید، خشک کردن خودتان با یک حوله خوش بو می باشد که متاسفانه همیشه به طور قریب به اتفاق، حوله دچار رطوبت می شود و بوی بدی می گیرد و احساس تازگی که از حمام گرفته بودی را گاهی کمتر می کند اما خوشبختانه این مشکل به راحتی حل می شود.
اجازه ندهید که حوله های شما مرطوب بماند و برای هر یک از این روش ها مهم است که حوله ها بلافاصله خشک شود.
بیشتر بدانید: نسخههای اعجابانگیز خانگی برای رفع بوی بد عرق
یک تایمر را تنظیم کنید تا اطمینان حاصل کنید که لباس هایتان از دستگاه شستشو سریعاً به خشک کن تغییر می کند، پس از خشک شدن حوله های مرطوب را در یک نقطه ی آفتابی آویزان کنید تا کاملا خشک شود.
روش شماره ؛ سرکه سفید
یک فنجان سرکه سفید را به ماشین اضافه کنید. (بدون حتی کوچکترین پاک کننده یا نرم کننده پارچه،) و درجه را در بهترین گزینه ممکن بگذارید.
سپس لباس را در ماشین لباسشویی بریزید و درجه را در مقدار استاندارد و معمول قرار دهید و در نهایت بدانید که سرکه هرگونه باکتری ماندگار را می کشد.
ببینید: ترفندهای جادویی برای حل مشکلات احتمالی در خانه داری
نکته: لباس های دیگر را اضافه نکنید ، حوله باید به تنهایی شسته شود.
روش دوم ؛نوشابه و سرکه
می توانید اثر جادویی سودا و سرکه را از دوران مدرسه به یاد بیاورید( کوه آتش نشان خانگی که می ساختیم).
اما این دو کاربردهای دیگری هم دارند برای این استراتژی شما به دو بار چرخش نیاز دارید. در اولین چرخه، یک چهارم نوشابه سودا را اضافه کنید و سپس داغ ترین درجه را اجرا کنید و در طول چرخه دوم ، یک فنجان کامل سرکه سفید اضافه کنید تا به طور کامل باکتری ها و کپک ها از بین بروند.
روش سوم ؛ مایکروویو
اگر حوله دستی یا حوله آشپزخانه شما مدنظر است، آن را کمی مرطوب کنید و به مدت 3 دقیقه در مایکروویو بگذارید، مایکروویو با کشتن باکتری ها تاثیری فوق العاده بر جا می گذارد.
بیشتر بدانید: چند نکته طلایی خانهداری که شاید از آنها بیخبرید!
نکته؛ برای جلوگیری از سوختن حوله بعداز اتمام کار بگذارید تا 10 دقیقه داخل مایکروویو باقی بماند.
روش چهارم ؛ مواد شوینده
گاهی اوقات لازم است عمل شستشو با مواد شوینده را بار دیگر انجام دهید، با این کار جلوی پیشروی باکتری ها گرفته شده و به کلی نابود شوند.
نکته: از استفاده ی نرم کننده پارچه اجاز بین بردن بوی بد حولهتناب کنید. زیرا می تواند باکتری های باقی مانده حوله را انتقال دهد و یا حتی جذب کند.
انتهای پیام/