اما خارج از این مباحث باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا موارد زیر را برای شما شرح دهد:
چطور باید یک پیاز خوب را خریداری ، نگهداری و مصرف نماییم ، شربت پیاز چیست و چه خواصی دارد و چطور تهیه می شود، راه کاری برای از بین بردن بوی بد دهان بعد از مصرف پیاز ، که پیشنهاد می کنیم تا انتها همراه ما باشید.
مصرف پیاز ارگانیک به عنوان پیازی که در هنگام کشت هیچگونه مواد شیمیایی به آن ندادهاند، برای بدن مفید تشخیص داده شده زیرا مملو از ریزمغذیها و املاح معدنی مورد نیاز بدن است.
به طور مثال فلوراید پیاز میتواند خستگی روده در هضم سنگین برخی غذاها را کاهش دهد.
بیشتر بدانید: 10 کاربرد شگفتانگیز پیاز !
خوردن پیاز به دلیل داشتن ویتامین C برای کمک به معده، ملین بودن، جلوگیری از ریزش مو، داشتن گوگرد برای خوش فرم شدن ناخنها، برای کاهش استرس و داشتن خوابی آرام، افزایش اشتها در کودکان، درمان ضعف قوا در افراد کهنسال، کاهش بیماری شایع کمخونی و به دلیل داشتن فسفر برای تقویت حافظه کوتاهمدت بسیار توصیه شده است.
پیازهایی انتخاب کنید که تمیز هستند و شکل خوبی داشته باشند و هیچگونه شیار یا شکافی روی آنها نباشد و پوستشان ترد و خشک باشد.
آنهایی که جوانه زده اند یا نشانه هایی از کپک دارند، انتخاب نکنید.
همچنین پیاز های درجه ۲ که لکه هایی صاف دارند و گردن آنها مرطوب و دارای لکه های سیاهی هستند انتخاب نکنید چون اینها نشانه فاسد شدن هستند.
بیشتر بدانید: آب پیاز؛ یک روش عالی برای مبارزه با ریزش مو
مدت زمان ذخیره سازی پیازها به نوع آنها بستگی دارد؛ آنهایی که خیلی بدبو هستند مثل پیاز زرد را می توان مدت زمان بیشتری به نسبت نوع شیرین آن مثل پیاز سفید نگهداری کرد.
همه پیازها را باید جدا از سیب زمینی نگهداری کرد، چون آنها رطوبت و گاز اتیلن را به خود جذب می کنند که باعث فساد پیازها می شوند.
باقیمانده پیاز خرد شده را باید در یک کیسه پلاستیک یا یک ظرف در دار نگهداری کرد و باید تا یکی دو روز آینده استفاده شوند، چون پیازها اکسیده می شوند و مواد غذایی خود را سریعاً از دست می دهند.
پیاز پخته در یک ظرف بسه بهتر مزه خود را حفظ می کند و می توان آن را تا چند روز نگهداری کرد. هرگز آنها را در یک ظرف فلزی نگهداری نکنید چون این کار باعث تغییر رنگ آنها می شود.
ببینید: شیوه عجیب و متفاوت تبلیغات در انتخابات با پیاز!
می توان پیاز پوست گرفته و خرد شده را فریز کرد ولی این کار باعث می شود که بعضی از طعم های خود را از دست بدهند.
پیاز هایی که پوست نرم دارند یا حالت خیسی و رطوبت در ناحیه سر دارند یا دارای لکه هستند، خراب هستند.
بهترین دما برای نگهداری پیاز، دمای اتاق است.
نباید پیاز را در نور خیلی زیاد نگهداری کرد؛ بهتر است پیاز در جایی قرار گیرد که تهویه کافی وجود دارد و مدت نگهداری پیاز بستگی به نوع پیاز دارد.
پیازهای تند که به رنگ زرد هستند را میتوان به مدت طولانیتری نگهداشت اما پیازهایی که طعم شیرین دارند مانند پیازهای سفید، زودتر خراب میشوند.
در صورتی که نیمی از پیاز را استفاده کردهاید و بقیه آن باقی مانده است، میتوانید آن را درون پلاستیکی قرار داده و در حدود یک هفته در یخچال نگهداری کنید اما در صورتی که آن را به قطعات ریز درآوردهاید و رنده کردهاید، باید ظرف یکی دو روز استفاده کنید چون سریعا اکسیده میشوند و مواد مغذی خود را از دست میدهند.
بیشتر بدانید: رنگهای مختلف پیاز چه کاربردهایی دارند؟
پیازها باید دور از سیبزمینی قرار داده شوند چون میتوانند رطوبت سیب زمینی و گاز اتیلن را جذب کنند و این باعث میشود که زودتر فاسد شوند.
پختن پیاز بهترین راه نگهداری پیاز با طعم و مزه خوب است، پیاز پخته شده و تفت داده شده را تا چند روز هم میتوان نگهداشت اما این پیاز به اندازه قبل خاصیت ندارد.
پیاز را نباید در ظروف فلزی نگهداری کرد چون رنگ خودش را از دست میدهد.
پیازی خریداری کنید که سالم و جوانه نزده باشد؛ در ضمن برای نگهداری آن مانند سیب زمینی، مکانی تاریک و به دور از رطوبت را انتخاب کنید.
بعضی افراد پیشنهاد می کنند برای انبار پیاز در شرایط فوق، آنها را به حالت وارونه به صورتی که قسمت ریشه آن به سمت بالا قرار گیرد نگهداری کنید.
از مصرف پیاز بریده شده خودداری کنید، زیرا جاذب میکروب است مگر اینکه روی نیمه باقی مانده کمی کره یا روغن بمالید که هم مدت بیشتری تازه می ماند و هم میکروب موجود در هوا را به خود جذب نخواهد کرد.
خیلی ها از ترس بوی دهان از مصرف پیاز خام خودداری می کنند.
بیشتر بدانید: خواص معجزه آسای پیاز که نمی دانستید
با این حال مقابله با بوی بد دهان بعد از خوردن پیاز خام کار چندان سختی نیست.
کافی است مقداری جعفری، موز یا کیوی میل کنید؛ بعد از مصرف سیر یا پیاز مقداری جعفری خام بجوید. خواهید دید که موثر واقع می شود.
مواد موجود در ۱۰۰ گرم پیاز عبارتند از :
کروم ۲۴٫۸۰ میکرو گرم
ویتامین C10.24 میلی گرم
فیبر ۲٫۸۸ گرم
منگنز۰٫۲۲ میلی گرم
ویتامین B60.19 میلی گرم
بیشتر بدانید: "پیاز خام" واقعا سرماخوردگی را درمان می کند؟+درمان های فوری برای سرماخوردگی
تریپتوفان۰٫۰۳ گرم
فولات۳۰٫۴۰ میکروگرم
پتاسیم۲۵۱٫۲۰ میلی گرم
فسفر۵۲٫۸۰میلی گرم
مس۰٫۱۰ میلی گرم
طرزتهیه شربت پیاز:
آب پیاز ۱۰۰ گرم + آب ۴۰۰ گرم + شکر ۴۰۰ گرم را جوشانده تا بهصورت شربت درآید
برای درمان آنژین یا گلودرد پیاز پخته را له کرده و گرماگرم دو طرف گلو قرار دهند همچنین شربت پیاز هم بخورند.
پیاز از سرطان پیشگیری میکند.
برای برطرف کردن ازدیاد فشارخون هفته در میان از شربت پیاز روزی ۳ قاشق استفاده شود.
شربت پیاز آلبومین ادرار را برطرف میکند و کسانی که مبتلا به ورم کلیه هستند، درمان میشود.
بیشتر بدانید: خواص شگفتآور پیاز قرمز برای درمان انواع سرطان
کسانی که شکم آنها آب آورده است پیاز خام یا شربت پیاز استفاده کنند و همچنین پیاز پخته را بهصورت مرهم روی شکم بگذارند.
کسانی که دچار بیماری سیروز هستند از شربت پیاز و پیازخام استفاده کنند.
کسانی که سرطان کبد دارند پیاز را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
بیماران ورم عضله قلب (میوکاردیت) روزی ۳ قاشق غذاخوری شربت پیاز همراه آب بخورند.
بیماران ذاتالجنب یا پلورزی از شربت پیاز استفاده کنند.
کسانی که دردهای عصبی دارند پیاز یا شربت آن را بخورند.
انتهای پیام/