روغن نخل از پالپ میوه خرما و یا از هسته آن گرفته می شود و خواص درمانی و دارویی فراوانی برای آن ذکر شده است که باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد در این مطلب شما را با خواص جادویی روغن هسته خرما آشنا کند، پس با ما همراه باشید.
خرما خواص زیادی دارد و مهم تر از همه، در زمان هایی که خسته ایم یک منبع انرژی عالی به حساب می آید.
زمانی که خرما را به همراه چای بخورید، قندی که از خرما جذب بدن می شود، دو برابر قندی است که خود خرما در حالت معمولی دارد.
بیشتر بدانید: خواص ضد سرطانی خرما + موارد منع مصرف
این باعث می شود انرژی زیادی به یکباره جذب بدن شد و خیلی زود خستگی از بدنتان در برود.
پژوهش های جدید فواید قرار دادن میوه خرما در برنامه غذایی در طول سال را تایید میکند؛ اصولا رعایت رژیم غذایی مناسب که شامل انواع میوه و سبزی باشد به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان پذیرفته شده است.
در میان خواص شگفت انگیز خرما و هسته آن می توان قطع آبریزش چشم را یکی از خواص دارویی هسته خرما دانست.
افرادی که بر اثر حساسیت فصلی یا حساسیت به نور یا دارویی دچار آبریزش چشم شده اند می توانند چند هسته خرما را کوبیده, بجوشانند و آن را بعد از صاف کردن جهت شستشو چشم به کار ببرند.
بیشتر بدانید : آنچه از فواید خرمای مجول نمی دانید
عده ای بر این باورند که پودر هسته خرما برای افزایش قدرت بینایی نیز کاربرد دارد.
برای اینکار می توان از آن به جای سرمه استفاده کرد.
از دیگر مصارف درمانی هسته خرما, تسکین درد دندان است. با قرار دادن مقداری از پودر هسته خرما درد دندان از بین می رود.
روغن نخل از پالپ میوه خرما یا از هسته آن استخراج می شود که هر کدام ویژگی های خود را دارد.
به دلیل مقدار کاروتن بالا در روغن نخل رنگ آن نارنجی و زرد است، بویی همانند میوه و طعم کمی شیرین دارد؛ در آب و هوای گرمسیری آن مایع است، در لیتوانی، در دمای اتاق، سخت، و شبیه به مارگارین شود.
بیشتر بدانید: فواید اعجاب انگیز لیمو که کمتر شنیده اید
این روغن حاوی مقدار زیادی از کاروتنوئیدها و منبع طبیعی فراوان از ویتامین E توکوفرول است.
همچنین سرشار از مواد فعال زیستی است. ( روغن نخل به اکسیداسیون در دمای بالا نسبتا مقاوم است.)
روغن هسته خرما فواید درمانی و دارویی بسیاری دارد .
یکی از خواص روغن هسته خرما درمان زخم معده است.
همچنین به افرادی که از ریزش مو رنج می برند توصیه می شود که از روغن هسته خرما برای درمان استفاده کنند.
جالب است بدانید که از روغن هسته خرما برای تهیه مواد شوینده خصوصا شوینده های بدن مانند صابون و شامپو استفاده می شود.
روغن هسته خرما عمدتا از تری گلیسیرید چرب تشکیل شده که حدود 80 درصد چربی های اشباع و 20 درصد چربی های اشباع نشده دارد.
روغن هسته خرما را می توان در تعدادی از محصولات، از جمله، مارگارین، روغن نباتی ، خامه، شکلات و بستنی یافت.
1- بدون کلسترول یا کلسترول صفر
یکی از مزایای روغن هسته خرما نبودکلسترول در این خوراکی است؛ با توجه به ماهیت بدون کلسترول روغن های مبتنی بر سبزیجات و مارگارین، مانند روغن هسته خرما، تا به حال برخی از گمانه زنی ها وجود داشته که این نوع روغن ها و چربی سالم تر از کره است. با این حال، مارگارین حاوی چربی های ترانس می تواند به بیماری های قلبی منجر شود.
روغن هسته خرما جایگزین مناسب برای گوشت خوک و کره در روند پخت و پز است و برای افراد مبتلا به کلسترول بالا و بیماری های قلبی مناسب تر است.
2- ویتامین k
روغن هسته خرما حاوی ویتامین k است، ویتامین k یک ویتامین محلول در چربی است که در سلامت استخوان ها ضروری و به عنوان یک فاکتور انعقادی در خون مهم است.
این در حالی است که شما به طور بالقوه می توانید 67 درصد از کمک هزینه روزانه ویتامین k خود را از یک فنجان روغن هسته خرما، بگیرید هر چند بسیار توصیه به انجام این کار نیست.
بیشتر بدانید: فواید معجزه آسا دارویی به نام ورزش را بیشتر بشناسیم
3- ماندگاری و عمر طولانی
در حالی که مزایای سلامت کلی روغن هسته خرما ممکن است، مزایایی باشد که توسط صنایع غذایی تجاری تبلیغ شده باشد، اما با توجه به شورای روغن نخل آمریکا، روغن هسته خرما در برابر اکسیداسیون مقاومت در دماهای پخت و پز بالا مناسب است، که جایگزین بهتری نسبت به دیگر روغن های گیاهی برای محصولات تجاری سرخ شده مانند پیراشکی، چیپس سیب زمینی و سیب زمینی سرخ کرده است.
4- ویتامین A
روغن هسته خرما حاوی ویتامین A است که برای اختلالات چشم و دید در شب مناسب است.
5- ویتامین E
روغن هسته خرما ویتامین E دارد که می تواند از چین و چروک جلوگیری کند.
بیشتر بدانید: با خواص شگفت آور نعناع یک عمر سلامت زندگی کنید
این ماده برای تقویت موها و کاهش ریزش مو مناسب است و باعث نرم شدن پوست می شود.
به طور کلی این ماده برای تغذیه نیزهم توصیه می شود اما باید دانست که دو نوع روغن هسته خرما وجود دارد یکی روغن گرفته شده از خود میوه خرما و دیگری روغنی که از هسته خرما استخراج می شود.
انتهای پیام/