مدیرعامل مجتمع فولاد کویر در شهرستان آران و بیدگل با تاکید بر اینکه فولاد کویرهیچ گونه آلودگی زیستی محیطی ندارد گفت: طرح توسعه تبدیل گَندله به شمش این مجتمع در مرحله مطالعاتی است.

حاج مجید خوروش، در حاشیه آیین تجلیل از خبرنگاران در پاسخ  سوال خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  با موضوع مطالبی که در مورد طرح توسعه این مجتمع و ابهام آفرینی و تردید آلودگی زیست محیطی این طرح در اذهان عمومی گفته شده است گفت: قبل از هر چیز علاوه بر توضیح روش تولید فولاد ابتدا نوع تکنولوژی این مجتمع را باید توضیح دهم و پس از آن نیز جواب این سوال رابا توجه به قانون احداث این خط تولید به صورت صریح و شفاف پاسخگوهستم.

وی با اشاره به اینکه فولاد کویر دارنده تندیس سیمین صنعت سبز کشور با جلوگیری از ورود صدها هزار تن محصولات مشابه خارجی، جلوگیری از خروج ارز از کشور و رونق بخش تولید و اشتغال در سال 81 بنا شد و در سال 86 تولید آن آغاز شد گفت: در حال حاضر این مجتمع فقط یک کارخانه تولید نورد است که 12 سال از کسب مجوز آن می گذرد.

کنترل تمامی فرآیندهای تولید این کارخانه با فیلترهای پیشرفته

به گفته وی، تمامی فرآیندهای این کارخانه با فیلترهای پیشرفته از لحاظ حتی ایجاد حداقل آلودگی کنترل می شود.
رییس هیات مدیره مجتمع فولاد کویر،با تاکید بر اینکه نوع تکنولوژی شرکت فولاد کویر نیز ازنوع «کوره قوس» در حال انتخاب و مراحل اولیه دریافت مجوزهای آن است که تا سه سال آینده به اتمام می رسد افزود: روش تولید فولاد در کارخانه های این صنایع به دو روش دو نوع «کوره بلند و کوره قوس» است.
خوروش تصریح کرد:در روش کوره قوس آهن قراضه و آهن اسفنجی ذوب و تبدیل به شمش و شمش تبدیل به نورد می شود.

فولاد کویر در حال حاضر یک کارخانه نورد است

وی، پس از این توضیحات در خصوص موضوع طرح توسعه تبدیل گندله به شمش در فولاد کویر اظهارداشت: تولید نورد در این کارخانه با شکل دادن فلز و گرم کردن آن با گاز طبیعی و تبدیل به محصول نهایی انجام می دهد.

به گفته وی، حتی پساماندهای آن نیز که پوسته های اکسیدآهن و سوخت گاز طبیعی است از نظر آلایندگی کنترل می شود.
این کارآفرین نمونه و صنعتگر برجسته، تصویب مصوبه گندله سازی و ذوب بر اساس قوانین کشور ما از سال 1373 را یادآورشد و گفت: بر اساس این قوانین هر کارخانه ای که بخواهد خط تولید گندله به شمش را راه‌اندازی کند ابتدا قبل از احداث بایدطرح مطالعاتی و ارزیابی پیامدهای زیست محیطی آن را اجرا کند تا پس از آن نیز این طرح در کارگروه ویژه مشاور ارزیابی و بررسی شود.

ایجاد خط تبدیل گندله به شمش فقط با موافقت و صدور مجوز کشوری محیط زیست امکان پذیر است

خوروش، اعطای مجوز این نوع خط تولید را پس از موافقت سازمان محیط زیست کشور را بدون شرط یا مشروط تاکیدکرد و گفت:کارخانه با دریافت مجوز مشروط متعهد می شود که به شرط نصب فیلترغبارگیر و کنترل بخش ذوب و آب خط تبدیل گندله به شمش را راه اندازی کند.

وی با تاکید بر اینکه صنعت به سمت تکنولوژی پیش می رود که حداقل اثرات و حداقل تعهدات را ایجاد کند گفت: با این توضیحات فنی و تخصصی احداث خط تبدیل گندله به شمش در مجتمع فولاد در شهرستان آران و بیدگل علاوه بر گذراندن فرآیند اداری، مالی، مشاور و تحقیق و بررسی های ویژه آن از طریق بازدید این خط تولید در خارج از کشور با انتخاب تکنولوژی برتر
هنوز زمان زیادی را باید پشت سر بگذارد تا به دریافت مجوز برسد.

مشاور زیست محیطی فولاد کویر نیز در ادامه این گفتگو با تشریح وضعیت فنی و تخصصی شرایط فعالیت صنایع فولاد گفت: بصورت کلی خروجی کارخانجات فولاد یکی بحث گازها دوم آلاینده ها و غبار آهن آن است که در
خصوص ذوب، فولاد کویر با سایر کارخانجات صنایع فولاد یک تفاوت اساسی دارد.

تکنولوژی پیشرفته فولاد کویر35 سال جلوتر از سایر صنایع است

دکتر جعفرزاده، این کارخانه با استفاده از جدیدترین دستگاه های دارای تکنولوژی پیشرفته که 35 سال جلوتر از سایر صنایع است فعالیت می کند.

وی با تاکید بر اینکه فولاد کویر در حال حاضر یک کارخانه نورد است افزود: با توجه به مستندات موجود فولاد کویر ما معیارهای خطوط تولید را بیشتربا سیستم های کنترل آنلاین در نظر می گیریم و گزارش آن را اعلام می کنیم.
به گفته وی، تمام پارامترهای سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس نتایج گزارش کارشناسان آزمایشگاه معتمد هر سه ماه یکبار به سازمان اعلام می شود بطوریکه این کارشناسان با بازدید سرزده و زمان نامشخص وضعیت تولید و آلاینده های صنایع را از نظر آلودگی هوا، آب، خاک وپسماندها کنترل و بررسی می کنند.

شایان ذکر است مدیر عامل مجتمع فولاد کویر در شهرستان آران و بیدگل در قالب آیین تجلیل از تعدادی از خبرنگاران شهرستان کاشان و آران و بیدگل به مناسبت 17 مرداد روز خبرنگار با اهدای هدایای نفیس و ارزشمند هنری و صنایع دستی تابلو نوشته قرآنی قلمکار نقره کوب با قاب منبت کاری شده در حمایت از کالای ایرانی تقدیر کرد.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.