به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پروب فضایی پارکر به گفته دانشمندان سریعترین سفینه فضایی دست ساخته انسان است که باسرعت ۴۳۰ هزارمایل درساعت (معادل با ۷۴۰ کیلومتر درساعت) به سوی ستاره خورشید رهسپارمی شود.
پیش بینی میشود پروب پارکر درصورت رخ ندادن اتفاقهای غیرمترقبه درطول هفت سال ۲۴ باربه دور خورشید گردش و اطلاعاتی ارزشمند به زمین ارسال کند.
هزینه ساخت و راه اندازی این پروب گرانقیمت ناسا افزون بر یک و نیم میلیارد دلاربرآوردشده است و پرتاب آن سرانجام از پایگاه کیپ کاناورال انجام شد.
به گفته کارشناسان پروب پارکر به نزدیکترین فاصله ازخورشید (حدود ۳ و هشت دهم میلیون مایل) خواهد رسید که تاکنون هیچ سفینه فضایی دیگری دست نیافته است، در زمان استقرار پارکر درمدار خورشید فاصله آن از زمین حدود ۵ میلیون مایل خواهد بود.
گفتنی است درساخت این پروب از پیشرفتهترین فناوریها استفاده شده است تا در زمان نزدیک شدن به خورشید اجزای درونی و بیرونی آن دچار صدمه و آسیب نشوند.
کارشناسان دمای خورشید درمداری که پارکر روی آن گردش خواهد کرد حدود ۲۵۰۰ درجه فارنهایت است، اما وجود تجهیزات ایمنی سبب میشود پوشش داخلی آن بیش از ۸۵ درجه افزایش دما پیدا نکند.
در بدنه پروب پارکر از نوعی ماده فوم کربن کامپوزیتی ضخیم با ضخامت ۴ و نیم اینچ بین دو ورق فیبرکربنی استفاده شده است که میتواند حرارت فوق العاده بالای خورشید را تحمل کند.
قراراست از این پروب برای بررسی عنصرهای تشکیل دهنده خورشید، باد و توفانهای خورشیدی، امواج ساطع شده از خورشید، انبساط و فوران مواد مذاب از سطح خورشید استفاده شود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
”؛سرعت ۴۳۰ هزارمایل درساعت (معادل با ۷۴۰ کیلومتر درساعت)”
430 هزار ضرب در 1.609 می شود ششصد و نود و یک هزار کیلومتر در ساعت