در حالی که رئیس جمهور آمریکا بر سیاست‌های اشتباه خود پافشاری می‌کند فهرست کشور‌های مخالف با روندی که او در پیش گرفته، روز‌به‌روز بیشتر می‌شود.

کدام کشورها با سیاست‌های ترامپ مخالف هستند؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛دو سالی نیست که از ریاست ترامپ بر ایالات متحده آمریکا می‌گذرد، اما اگر بر وضع سیاست خارجی آمریکا طی کمتر از دو سال گذشته نگاهی بیندازیم، شاید به جرأت بتوان ادعا کرد که ایالات متحده آمریکا در یکی از منزوی‌ترین و خطرناک‌ترین موقعیت‌های سیاست جهانیخود است.

کانادا

آمریکای ترامپ در طی کمتر از دو ‌سال گذشته با کانادا به‌عنوان نزدیک‌ترین متحد سنتی خود مشکلات عدیده‌ای پیدا کرده و حتی کار به جایی کشیده که گروهی از مردم کانادا خرید کالاهای آمریکایی را تحریم کرده‌اند. (در واکنش به جنگ تعرفه‌ای دولت ترامپ علیه واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا) ترامپ همچنین در حاشیه نشست سران ٧ کشور صنعتی در کانادا هنوز امضای خود پای برگه بیانیه خشک‌نشده، امضایش را پس گرفت و با نوشتن توییتی انتقادآمیز نخست‌وزیر لیبرال کانادا را به «زدن خنجر از پشت» به کشورش متهم کرد.

اتحادیه اروپا

اروپایی‌ها در دوران ترامپ در اقدامی بی‌سابقه مقابل سیاست‌های ترامپ ایستاده‌اند؛ به‌ویژه در دو زمینه خروج این کشور از برجام و اعمال تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران و نیز جنگ تجاری بر سر تعرفه واردات کالاهای اروپایی به آمریکا. کار به جایی کشید که رئیس‌جمهوری آمریکا در دیدار با همتای فرانسوی خود به او گفته: «چرا از اتحادیه اروپا خارج نمی‌شوید؟» این خواسته درحالی است که اتحادیه اروپا از زمان تاسیس خود همواره در کنف حمایت ایالات متحده آمریکا بوده است و اروپایی‌ها به‌عنوان نزدیک‌ترین متحدان جهانی واشنگتن حساب شده و دارای پیوندهای بسیار نزدیک اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و.. بوده‌اند.

چین

تکلیف چین هم روشن است؛ ترامپ حتی در دوران کارزار انتخاباتی خود بارها وعده برخورد سخت‌تر با چینی‌ها به‌ویژه در حوزه اقتصاد را سر داده و از زمانی که پا به کاخ‌سفید گذاشته، در این جهت حرکت کرده و جنگ تجاری (تعرفه‌ای) بی‌سابقه‌ای را علیه چین به راه انداخته است. چینی‌ها هم کوتاه نمی‌آیند و مقابله به مثل کرده‌اند و وضع به گونه‌ای شده که تجارت آمریکا با چین برای بازرگانان هر دو طرف بسیار هزینه‌زا شده است.

ایران

در مورد ایران هم نیاز به توضیح ندارد که مورد سخت‌ترین تحریم‌های یک‌جانبه قرار گرفته است. ترامپ هم از برجام خارج شده و هم تحریم‌های هسته‌ای سابق را بازگردانده و تحریم‌های جدیدی را نیز به آنها افزوده است. به گمان بسیاری از ناظران نحوه رفتار دولت ترامپ در قبال ایران به گونه‌ای است که راهی برای دیپلماسی باز نگذاشته و آمریکا با تصمیمی یک‌جانبه عملا جنگی اقتصادی را علیه کشورمان آغاز کرده است.

ترکیه

افکار عمومی ترکیه که بشدت رویکردی ضدآمریکایی دارند، بسیار بیشتر از گذشته علیه آمریکا تهییج شده‌اند و زمزمه‌های مطالبه تعطیلی پایگاه هوایی «اینجرلیک» به‌عنوان یک مطالبه افکار عمومی در شبکه‌های اجتماعی ترکیه به گوش می‌رسد. دولت ترکیه هم تا اینجای کار در برابر ترامپ کوتاه نیامده، حتی رئیس‌جمهوری ترکیه (اردوغان) با نگارش مقاله‌ای در روزنامه نیویورک‌تایمز تهدید کرده در صورت تداوم رویکرد خصمانه ترامپ علیه ترکیه، کشورش از اتحاد با آمریکا خارج خواهد شد و به دنبال یافتن متحدان جدید و جذب در پیمان‌های امنیتی جدیدی خواهد بود.

روسیه

درباره روسیه هم با وجودی که ترامپ در معرض اتهام تبانی با روسیه برای پیروزی در انتخابات است، اما شرایط سیاسی داخلی آمریکا به گونه‌ای است که دست ترامپ را باوجود خواسته قلبی‌اش برای بهبود رابطه با روسیه، بسته نگه داشته است. کمیته تحقیق کنگره برای بررسی اتهام تبانی کارزار انتخاباتی ترامپ با دولت روسیه سرگرم تحقیق درباره یافتن سرنخ‌هایی در این رابطه است و از سوی دیگر حزب دموکرات و غالب سیاستمداران حزب جمهوریخواه مخالف نزدیکی ترامپ و روسیه هستند و رویکرد ترامپ در قبال روسیه و شخص پوتین به‌طور جدی زیر ذره‌بین انتقاد افکار عمومی و فضای سیاسی در آمریکاست.

منبع:شهروند

انتهای پیام/

جنگ ترامپ با همه!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.