به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا والایی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: تغذیه مناسب از دوران جنینی تا 6 سالگی بسیار حائز اهمیت است و سبب جهش قدی در مرحله بلوغ می شود؛ عوامل تغذیهای رشد مانند مواد قندی، چربیها و پروتئینها که انرژی لازم برای سوخت و ساز بدن را تامین میکنند و انواع ویتامینها و مواد معدنی مانند کلسیم، روی و منیزیم، تعیینکننده میزان قد هستند.
وی با بیان اینکه تبلیغات پزشکی برای درمان کوتاهی قد در شبکه های مجازی و ماهواره ای کذب است، اظهار داشت: مصرف ویتامین ها و مکمل ها برای داشتن قد مناسب تا 18 سالگی موثر هستند و بهتر است مکمل های رشد شامل فرآورده های حاوی اسیدهای آمینه، کلسیم، ویتامین D، منیزیم، فسفر و زینک توسط پزشک تجویز شود.
متخصص غدد ادامه داد: افرادی که پروتئین و ریزمغذیهایی از جمله کلسیم را به اندازه کافی دریافت نکنند، قد مناسبی نخواهند داشت. همچنین نسبت بین کلسیم و فسفر نیز بسیار حائز اهمیت است چراکه انباشت این کلسیم و فسفر با هم تعادل این دو را به هم میریزد که خود عاملی بر کوتاه قدی است.
بیشتر بخوانید: اگر کودک قد بلند میخواهید، بخوانید
والایی تصریح کرد: مصرف نوع مواد غذایی در کوتاهی قد تاثیر دارد، افرادی که نوشابه زیاد مصرف میکنند دچار این مشکل میشوند.
وی با بیان اینکه مهمترین عامل رشد قد، هورمون رشد است که در بدن تولید و ترشح می شود، اضافه کرد: اگر در سنین کمتر از 18 سالگی کمبود هورمون توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود، می توان با تجویز هورمون رشد تا حدود مشخصی، رشد قدی را تحریک کرد.
به گفته این پزشک، قرار گرفتن در معرض آفتاب نیز می تواند در افزایش قد موثر باشد، سنتز ویتامین D در بدن، تحت تاثیر نور آفتاب اتفاق می افتد، این ویتامین به نوبه خود سبب افزایش جذب کلسیم می شود.
والایی افزود: کلسیم ماده اولیه ساخت استخوان و یکی از مهمترین عوامل رشد قد است. افراد زمانی که در معرض آفتاب قرار می گیرند، تولید ویتامین D و جذب کلسیم در بدن افزایش می یابد و این عامل می تواند به رشد کمک کند.
وی تصریح کرد: نقش ژنتیک را نیز نباید در رشد قد فراموش کرد زیرا ژنتیک عامل غالب است اما برای رشد بهتر، تغذیه سالم، مصرف پروتئین و ورزش نیز می تواند تاثیرگذار باشد، در کنار اینها، ویتامین D، کلسیم، زینک و منیزیم نیز به رشد قدی کمک می کند.
والایی توصیه کرد: استفاده از تخم مرغ در رژیم غذایی افراد بهترین ماده غذایی برای پیشگیری و درمان عارضه کمبود روی است و تا حدودی می تواند مشکل کوتاهی قد کودکان را با این ماده مرتفع کرد.
متخصص غدد افزود: عنصر روی در رشد و بلوغ، سلامت و شادابی پوست، مو و ناخن تاثیر قابل توجهی دارد و به همین دلیل کمبود آن می تواند مشکل ساز شود.
والایی اظهار داشت: برای رشد قد نوجوانان، مصرف روزانه 150 گرم گوشت، نصف تا یک لیوان حبوبات پخته، 2 تا سه لیوان شیر و لبنیات دیگر به همراه سبزیجات توصیه می شود.
وی با اشاره به اینکه مکملها نباید به جای مواد غذایی تازه و پرخاصیت مصرف شوند، گفت: مصرف هفتهای یکبار جگر و دوبار غذای دریایی و نیز آجیلهایی نظیر بادام، بادام زمینی و گردو و مواد حاوی روی برای رشد قد توصیه می شود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/