به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سعید شمس کارشناس علوم قرآنی در خصوص روایاتی که از ویژگیهای جمعهها آمده است گفت: در روایات ما هر جمعه به نام عید آمده و سفارشاتی به مسلمانان در بحث فردی و نسبت به خانواده بیان شده است.
وی افزود: روایاتی درباره روز جمعه وجود دارد که از امام محمدباقر (ع) است. ایشان نقل می کند پیامبر اکرم فرمود: "جبرئیل آیینه ای برای من آورد که در وسط آن نقطه ای سیاه قرار داشت." از جبرئیل پرسیدند: "این چیست؟" جبرئیل فرمود: "جمعه." پیامبر فرمود: "جمعه چیست؟ ". جبرئیل پاسخ داد: "جمعه آن چیزی است که در آن برای شما خیر و برکت زیادی قرار دارد." پرسیدند: "خیر و برکت چیست؟" پاسخ دادند: "خیر و برکت عید شما و امت شما تا روز قیامت است."
بیشتر بخوانید: چگونه میتوانیم زمینهساز ظهور امام زمان(عج) باشیم؟
این کارشناس علوم قرآنی درباره اعمال روز جمعه اظهار کرد: اعمال شمرده شده روز عید برای روز جمعه نیز شمرده شده است. استحمام در روز جمعه، پوشیدن بهترین لباس، مهمانی رفتن و در کنار هم بودن خانواده در روز جمعه سفارش شده است.
شمس ادامه داد: این عید برای همه مسلمانان است و تنها برای شیعه نیست. ایام دهه اول ذی الحجه روز جمعه و عید قربان با هم تداخل پیدا کرده و کشورهای عربی می گفتند ما در این سال دو عید داریم و عید در عید است.
وی درباره مسئله انتظار و روز جمعه توضیح داد: روایات درباره مسئله انتظار و روز جمعه در کنار هم آمده اند، وقتی از ظهور امام عصر(عج) صحبت می شود روز جمعه نیز مطرح می شود و یکی از روزهایی است که انتظار فرج در آن بیان شده؛ معنای انتظار این نیست که دست روی دست بگذاریم تا امام(عج) ظهور کنند. معمولا ما وقتی در خانه خود منتظر مهمان هستیم دست روی دست نمی گذاریم بلکه سعی می کنیم خانه را مرتب و مقدمات را فراهم کنیم تا وقتی مهمان آمد بتوانیم از او پذیرایی کنیم و هر چه به ذهنمان می آید برای پذیرایی از او انجام می دهیم.
این کارشناس علوم قرآنی به آمادگی کنونی جامعه برای ظهور حضرت مهدی (عج) پرداخت و افزود: وقتی بحث ظهور حضرت مطرح می شود یکی از اموری که باید انجام شود این است که ابتدا دل های خود را برای ظهور حضرت ولی عصر(عج) آماده کنیم اما وقتی آمادگی نداشته باشیم و هر کس دنبال حل مشکل خود باشد به فکر حضرت مهدی (عج) نیست و نمی تواند منتظر و عاشق ایشان باشد.
شمس خاطرنشان کرد: باید توجه به حضرت مهدی (عج) داشته باشیم و دلمان را برای آمدن ایشان مهیا کنیم. یکی از راه های تحقق این مسئله گناه نکردن است. وقتی جامعه پر از گناه و دل آلوده گناه می شود طبعا نمی توانیم منتظر حضرت مهدی (عج) باشیم. راه دیگر این است که باید مراقبت کنیم به دیگران ظلم نشود، یعنی با ظلم در جامعه مقابله کنیم؛ این وظایف تکالیفی است که باید انجام شود و معنی "أفضل العبادة إنتظار الفرج" عمل به این امور است.
منبع:میزان
انتهای پیام/
الساعه الساعه الساعه
اعجل العجل العجل
العی آنین یا رب
توجع به مومن کنید..