به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛شیرینی از جمله خوراکیهای پرطرفدار مخصوصا در میان ایرانی هاست. شیرینی به ماده غذایی اطلاق میشود که ماده اصلی آن تخم مرغ و پودر قند است. شما میتوانید با توجه به سلیقه تان به شیرینیها شکلهای متفاوتی دهید. در این مقاله سعی داریم به شما طرز تهیه شیرینی به شکل گل رز آموزش دهیم.
مواد مورد نیاز:
آرد (الک شده): به میزان لازم
روغن مایع: یک دوم پیمانه
شیر ولرم: یک دوم پیمانه
خمیرمایه: ۱ ق. س
شکر:۱ ق چ، یک سوم پیمانه
آب ولرم: یک دوم پیمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
زعفران (دمکرده): ۱ ق. س
سیب قرمز (با پوست ورقه شده): ۲ عدد
آب جوش: ۱ پیمانه
روش پخت:
خمیرمایه، ۱ قاشق چایخوری شکر و آب ولرم را داخل کاسهای ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس روی آن را پوشانده و در دمای محیط بگذارید تا پف کرده و به عمل آید (وقتی چند حباب در سطح آن ایجاد شد، میتوانید از آن استفاده کنید)
۲- تخم مرغ، روغن مایع و شیر ولرم را داخل کاسهای ریخته و با استفاده از چنگالی تا حدی که لختگی تخم مرغ از بین برود، بزنید.
۳- خمیرمایه عمل آمده را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید- آرد را به تدریج به مواد بیفزایید و به وسیله دست مخلوط کنید تا خمیری حاصل شود که حالت چسبندگی نداشته باشد.
۵- خمیر را داخل کاسهای قرار داده و روی آن را بپوشانید. سپس به مدت ۶۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا استراحت کند
۶- سیب را درون آب جوش و یک سوم پیمانه شکر قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید تا کمی نرم شود (dot)
۷- با استفاده از وردنهای خمیر آماده شده را روی سطح صافی به ضخامت ۴ میلی متر پهن کرده و به شکل مستطیل به عرض ۶ سانتی متر برش بزنید. سپس با استفاده از قلم مویی روی هر برش مقداری زرده تخم مرغ و زعفران (از قبل با هم مخلوط شده) بمالید
۸- سیب را روی خمیر بچینید؛ به طوری که قسمت با پوست، به سمت بالا قرار گیرد و کمی بیرونتر از خمیر و مقداری از هر برش سیب روی دیگری باشد. بعد خمیر را تا بزنید تا روی نیمی از سیب را بگیرد. سپسس از یک طرف رول کرده، بعد مجدد روی آن از مخلوط زرده تخممرغ و زعفران بمالید
۹- رول را داخل قالب مافین قرار داده، سپس در طبقه وسط فر از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده، حدود ۲۰ دقیقه بپزید.
جالب است در مورد پیشینه شیرینیها بیشتر بدانید: به جزء شیرینیهای اصیل قدیمی ایران مانند گز و سوهان، شیرینیها در شیرینی فروشیهای ایران به دو دسته اصلی شیرینی خشک وتر تقسیم میشوند. شیرینیهای خشک شیرینیهایی هستند که در تهیه آنها از خامه استفاده نشده باشد و قابلیت نگهداری برای مدت بالا را داشته باشند. از معروفترین این شیرینیها میتوان به شیرینی زبانی، کشمشی، دانمارکی و مربایی اشاره کرد.
شیرینیهایتر شیرینیهایی هستند که در تهیه آنها از خامه استفاده شده باشد و برای نگهداری باید در محیط یخچال نگهداری شوند. از معروفترین این شیرینیها میتوان به شیرینی خامهای و رولت اشاره کرد. با اینکه اصولاً عمر شیرینهایتر به خاطر شرایط نگهداری آنان و همچنین کم بودن تولید و مصرف محصولات لبنی در ایران درمقایسه با کشورهای اروپایی، نمیتواند زیاد بوده باشد، تنوع این نوع شیرینیها به نوعی بیانگر خلاقیت و ظرافت طبع ایرانی میباشد. ایرانیان تاریخی طولانی در تولید شیرینی جات داشته اند، بستنی البته نه به صورت فعلی، ۲۴۰۰ سال پیش در ایران اختراع شدهاست و ریشه تاریخی شیرینیهای خشک غربی (cookie) به کلوچه ایرانی در ۱۳۰۰ سال پیش میرسد. البته حداقل در مورد بستنی، ایرانیان آنچنان در تاریخ تحول آن مشارکت نداشته اند که شاید ریشه در کم بودن تولید و مصرف محصولات لبنیاتی در آسیا نسبت به اروپا داشته باشد، که آن هم ریشه در مشکل دار بودن هضم لاکتوز برای اکثر مردم آسیا دارد.
منبع:ماهنامه سرآشپز
انتهای پیام/