رئیس اداره نظارت و ارزشیابی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به آسیبدیدگی روده یکی از بیماران گفت: خطای پزشکی گاهی اجتنابناپذیر و خاص شیراز یا شهر دیگری نیست.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ظهر امروز بود که خبری در با عنوان «رودههای یک زن هنگام سِزارِیَن سوراخ شد!»، پرده از قصور پزشکی در یکی از بیمارستانهای شیراز برداشت.
بلافاصله بعد از انتشار این مطلب، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز قول پیگیری این موضوع در اسرع وقت را داد و جوابیهای نیز جهت انتشار ارسال کرد.
طبق جوابیه ارسالی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر قاسم ایزدی با اشاره به آسیبدیدگی روده یکی از بیماران گفت: خطای پزشکی گاهی اجتنابناپذیر است و خاص شیراز یا شهر دیگری نیست.
رئیس نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: بر اساس گزارشهای ارائهشده و آمارهای جهانی در وقوع چنین حادثهای تنها 5 درصد تیم پزشکی و سایر کادر درمانی میتوانند مقصران این حادثه باشند و دیگر علتها مانند مقاومت بیمار در برابر جراحی و دیگر موارد مطرح است.
این مقام مسؤول نظارتهای آنلاین و اعزام تیمهای نظارتی محسوس و نامحسوس در مراکز درمانی استان را بهعنوان یک موضوع مهم یاد کرد و بیان داشت: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی شیراز بهعنوان مبدع راهاندازی سامانه آنلاین و یکپارچه ثبت وقایع ناخواسته، توانسته است خطاهایی که در حین درمان در بیمارستان گزارش میشود را بهصورت آنلاین رصد و نظارت کند تا با این اقدام درصدی از قصورات کادر درمانی پزشکی کاهش یابد.
ایزدی تشکیل جلسه و برگزاری کمیسیون برای اعلام هرگونه گزارش ثبت وقایع ناخواسته از سوی تیم درمانی این بیمارستان و مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی را بهعنوان یکی از موارد مهم نظارتی اعلام کرد و گفت: در صورت وقوع هرگونه گزارش با عنوان وقایع ناخواسته، سه تیم نظارتی درزمان کمتر از 6 روز تشکیل و عوامل احتمالی بررسی میشود و درنهایت گزارش این حادثه در اختیار متقاضیان و مسؤولان وزارت بهداشت قرار میگیرد.
رئیس اداره نظارت و ارزشیابی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: خطای پزشکی حاصل تسامح، تساهل، تقصیر و قصور، انجام فعل یا ترک فعل است و همه عوامل دخیل ازجمله فرآیندهای مدیریتی، تجهیزات مورداستفاده، تأسیسات و... وجود دارند و بر همین اساس مشخص شدن علتهای یک قصور در حیطه پزشکی قدری دشوار و زمانبر خواهد بود.
ایزدی گفت: موضوع آسیبدیدگی یک مادر باردار در حین جراحی سزارین در بیمارستان زینبیه شیراز در حال بررسی است و بهزودی نتایج گزارشهای بهعملآمده به بیمار و خانواده آن اطلاع داده میشود.
وی ادامه داد: در سال گذشته حدود 9 هزار و 714 مورد عمل زایمان در این بیمارستان انجامشده و تمام آنها موفقیتآمیز گزارش شده است که از این تعداد سه هزار و 384 مورد جراحی مربوط به عمل سزارین بوده است.
این مقام دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به آسیبدیدگی روده یک بیمار هنگام سزارین در هفته گذشته گفت: وقوع یک مورد اینچنینی نباید دور از انتظار باشد، زیرا هر نوع جراحی میتواند عارضهای نیز به همراه داشته باشد.
وی همچنین گفت: نیاز است که چنین مواردی از طریق پزشک، بیمار، دانشگاه و مراجع رسیدگی حقوق بیماران مورد رسیدگی قرار گیرد و به این نکته توجه شود که رسانهای شدن این موارد بسیار محدود، موجب سلب اعتماد شهروندان میشود.»
منبع: فارس
انتهای پیام/پ