به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛علی اکبر زارعی رئیس اتحادیه صنف نانوایان با حضور در برنامه گفتگوی خبری سیمای نور گفت : متاسفانه کیفیت گندم در استان با توجه به شرایط آب و هوایی مطلوب نیست و معمولا به درد نانوایی ها نمی خورد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کیفیت آرد تقریبا نیمی از کیفیت نان را تشکیل میدهد اضافه کرد : ۳۰ درصد مهارتهای نانوا و ۲۰ درصد دستگاهها و تجهیزات نانوایی ها دیگر عوامل کیفیت نان است.
رادمنش مدیر کل غله استان در ارتباطی تلفنی نیز گفت گندم قم حداکثر کیفیت مطلوب و لازم را برای مصارف نانواها دارد و افزود : از سال ۱۳۹۳ سیاست های کشور بر اساس برنامه ریزی پویا و پایا به سمت خودکفایی در گندم حرکت کرده و از سال ۹۵ تا به امروز گندم وارداتی به کشور نداشتهایم.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان نیز عنوان کرد : اگر بنابر گفته دوستان کیفیت آردی که به دست نانوا میرسد مطلوب است پس چرا بیشتر نانوایی ها و شاطر ها با آن مشکل دارند و از کیفیت آن گلایه مندند و در مقابل مردم نیز همیشه سخن از کیفیت پایین نان به میان میآورند .
فرزانه مدیرکل استاندارد استان نیز در ارتباطی تلفنی شاخصهای کیفیت آرد قم را مطابق با استانداردها بیان کرد و گفت : میزان سبوس موجود در نانوایی های سنگک دولتی بین ۸ تا ۱۲ درصد است که در دو سال گذشته این مقدار بالای ۱۸ درصد بوده و مطابق با استانداردها نبوده است.
وی در ادامه استاندارد نبودن میزان سبوس آرد در نانوایی های آزاد پز را یادآور کرد و افزود : حتی در برخی نانوایی های سنگکی آزاد پز ، از آرد نان های دیگر استفاده می شود.
وی در ادامه یادآورشد: ۵ کارخانه تولید آرد برای نانوایی های دولتی استان وجود دارد که کیفیت آنها یکسان و برابر نیست و نانوایی ها نیز حق انتخاب آرد با کیفیت تر را از کارخانه مورد نظر ندارند .
علی اکبر زارعی در پایان به برخی مشکلات نانوایان مانند دستمزد پایین ، افزایش حق بیمه ، افزایش هزینه های دریافت کارت بهداشت و قیمت حامل های انرژی برای مصرف نانوایی ها اشاره کرد و یادآور شد : امیدواریم با نرخ گذاری مناسب مراجع قانونی در قیمت نان ، شاهد رضایتمندی نانوایان و شاطر ها باشیم .
انتهای پیام/ح