به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛یافتهها نشان میدهد موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی سرشار از I. ۳ C. (indole-۳-carbinol) که به هنگام هضم سبزیجاتی نظیر بروکلی و کلم تولید میشود، از التهاب روده و سرطان روده بزرگ در امان بودند چراکه I. ۳ C. موجب فعال شدن پروتئینی موسوم به AhR (گیرنده آریل هیدروکربن) میشود.
AhR به عنوان یک سنسور محیطی عمل کرده و سیگنالها را به سلولهای ایمنی و سلولهای اپیتلیال در لایه مخاطی روده منتقل میکند و از ما در مقابل واکنشهای التهابی میلیاردها باکتری ساکن در روده حفظت میکند.
در این مطالعه، زمانیکه موشهای اصلاح ژنتیکی شده با رژیم غذایی سرشار از I. ۳ C. تغذیه شدند، مبتلا به التهاب یا سرطان نشدند. موشهای اصلاح شده ژنتیکی قادر به تولید یا فعال سازی AhR در روده هایشان نیستند.
«آمینا متیدجی»، سرپرست تیم تحقیق از موسسه فرانسیس کریک بریتانیا، در این باره میگوید: «ما مشاهده کردیم حتی موشهای که سرطان شان پیشرفت کرده بود وقتی با رژیم غذایی سرشار از I. ۳ C. تغذیه شدند، در نهایت تومورهایشان کمتر شد.»
بیشتر بخوانید:سبزیجاتی که از ابتلا به سرطان روده پیشگیری میکنند!
همچنین محققان دریافتند موشهای عادی تغذیه شده با رژیم غذایی استاندارد یا رژیم غذایی سرشار از I. ۳ C. مبتلا به تومور نشدند، اما موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی کنترل تصفیه شده در مدت ۱۰ هفته مبتلا به تومور روده شدند.
رژیم غذایی کنترل تصفیه شده حاوی ترکیب دقیقی از کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربیها و فیبرهای غنی شده با ویتامینها و مواد معدنی بود، اما میزان مواد شیمیایی تحریک کننده AhR کمتری داشت.
محققان اذعان میکنند: «این نتایج نشان میدهد حتی بدون فاکتورهای پرخطر ژنتیکی، رژیم غذایی خالی از سبزیجات میتواند منجر به سرطان روده بزرگ شود.»
به گفته محققان، از آنجائیکه ما نمیتوانیم فاکتورهای ژنتیکی افزایش دهنده ریسک سرطان را تغییر دهیم، اما میتوانیم با داشتن یک رژیم غذایی مناسب حاوی سبزیجات این خطر را کاهش دهیم.
منبع:مهر
انتهای پیام/