به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ تهچین حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، آهن، فیبر، پروتئین، اسید فولیک، آنتی اکسیدان مانند پلی فنول، زآگزانتین، لوتئین و سلنیوم است.
برای بررسی خواص تهچین و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص تهچین اظهار کرد: این غذا به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ نقش مؤثری در سلامتی زنان باردار و جنینشان دارد؛ تهچین پروتئین بالایی دارد بنابراین عضلات بدن را تقویت میکند و انرژی بدن را هم افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید
وی درباره خواص دیگر تهچین بیان کرد: این غذا به علت وجود آهن زیاد، موجب تولید گلبولهای قرمز خون میشود و از بروز کمخونی و ریزش مو در افراد جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: تهچین حاوی منیزیم فراوان است؛ منیزیم در سنتر پروتئین، تنظیم فعالیت اعصاب و حفظ عملکرد عصبی و کنترل فشار و قند خون نقش مؤثری دارد؛ این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم، استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: افزایش انرژی بدن با مصرف جینسینگ
عظمایی تأکید کرد: تهچین به سلامتی سیستم قلبی و عروقی کمک شایانی میکند؛ این غذا تأثیر بسزایی در شادابی و طراوت پوست دارد.
وی یادآوری کرد: تهچین بینایی را تقویت و از تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) جلوگیری میکند؛ این غذا به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای فوری برای افزایش انرژی و کارایی بدن در طول روز
گوشت گوسفندی یا مرغ نیم کیلو
برنج ۶ پیمانه
پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
گرد لیمو یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زرشک پلویی ۲ تا سه قاشق غذاخوری
دنبه گوسفندی ۵۰ گرم
زعفران دَمکرده برای تزئین نصف استکان
پیاز یک عدد
سیب زمینی یک عدد
روغن کنجد به مقدار لازم
- نخست گوشت را به شکل ورقههای نازک برش دهید، سپس مقداری گرد لیمو، نمک، فلفل سیاه و پیاز خُرد شده را بین ورقههای گوشت بریزید.
- برنج را با کمی نمک از ۲ تا سه ساعت قبل خیس کنید سپس آن را بجوشانید تا نیم پز شود.
- برنج نیم پز شده را آبکش و پودر سبوس برنج را به آن اضافه کنید.
- درون قابلمه کمی روغن کنجد بریزید؛ سیب زمینیها را ورق ورق کنید و کف قابلمه بگذارید.
- مقداری از برنج را روی سیب زمینیها بریزید سپس ورقههای گوشت را به برنج اضافه کنید.
- دنبه را خرد کنید و روی گوشتها بریزید؛ بقیه برنج را هم به مواد درون قابلمه اضافه و صبر کنید تا تهچین به خوبی بپزد.
- پس از پختن تهچین روی آن را با مقداری زعفران دَمکرده و زرشک تفت داده شده تزئین کنید.
- میتوان بنا به سلیقه مقداری کشمش تفت داده شده را هم کنار تهچین ریخت.
انتهای پیام/