یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را به علت داشتن پروتئین بالا در تقویت عضلات و افزایش انرژی بدن مؤثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ته‌چین حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، آهن، فیبر، پروتئین، اسید فولیک، آنتی اکسیدان مانند پلی فنول، زآگزانتین، لوتئین و سلنیوم است.

برای بررسی خواص ته‌چین و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

چگونه انرژی از دست رفته‌مان را جبران کنیم؟

مهم‌ترین خواص ته‌چین

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص ته‌چین اظهار کرد: این غذا به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ نقش مؤثری در سلامتی زنان باردار و جنینشان دارد؛ ته‌چین پروتئین بالایی دارد بنابراین عضلات بدن را تقویت می‌کند و انرژی بدن را هم افزایش می‌دهد.


بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید


وی درباره خواص دیگر ته‌چین بیان کرد: این غذا به علت وجود آهن زیاد، موجب تولید گلبول‌های قرمز خون می‌شود و از بروز کم‌خونی و ریزش مو در افراد جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ته‌چین حاوی منیزیم فراوان است؛ منیزیم در سنتر پروتئین، تنظیم فعالیت اعصاب و حفظ عملکرد عصبی و کنترل فشار و قند خون نقش مؤثری دارد؛ این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم، استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: افزایش انرژی بدن با مصرف جینسینگ


عظمایی تأکید کرد: ته‌چین به سلامتی سیستم قلبی و عروقی کمک شایانی می‌کند؛ این غذا تأثیر بسزایی در شادابی و طراوت پوست دارد.

وی یادآوری کرد: ته‌چین بینایی را تقویت و از تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) جلوگیری می‌کند؛ این غذا به علت وجود ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.


بیشتر بخوانید: راهکار‌های فوری برای افزایش انرژی و کارایی بدن در طول روز


 

چگونه انرژی از دست رفته‌مان را جبران کنیم؟

مواد لازم برای تهیه ته‌چین (۶ تا هفت نفر) 

گوشت گوسفندی یا مرغ                                             نیم کیلو

برنج                                                                                  ۶ پیمانه

پودر سبوس برنج                                                            یک قاشق غذاخوری

گرد لیمو                                                                         یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه                                                          به مقدار لازم

زرشک پلویی                                                                  ۲ تا سه قاشق غذاخوری

دنبه گوسفندی                                                              ۵۰ گرم

زعفران دَم‌کرده برای تزئین                                          نصف استکان

پیاز                                                                                 یک عدد

سیب زمینی                                                                  یک عدد

روغن کنجد                                                                   به مقدار لازم

طرز تهیه ته‌چین

- نخست گوشت را به شکل ورقه‌های نازک برش دهید، سپس مقداری گرد لیمو، نمک، فلفل سیاه و پیاز خُرد شده را بین ورقه‌های گوشت بریزید.

- برنج را با کمی نمک از ۲ تا سه ساعت قبل خیس کنید سپس آن را بجوشانید تا نیم پز شود.

- برنج نیم پز شده را آبکش و پودر سبوس برنج را به آن اضافه کنید.

- درون قابلمه کمی روغن کنجد بریزید؛ سیب زمینی‌ها را ورق ورق کنید و کف قابلمه بگذارید.

- مقداری از برنج را روی سیب زمینی‌ها بریزید سپس ورقه‌های گوشت را به برنج اضافه کنید.

- دنبه را خرد کنید و روی گوشت‌ها بریزید؛ بقیه برنج را هم به مواد درون قابلمه اضافه و صبر کنید تا ته‌چین به خوبی بپزد.

- پس از پختن ته‌چین روی آن را با مقداری زعفران دَم‌کرده و زرشک تفت داده شده تزئین کنید.

- می‌توان بنا به سلیقه مقداری کشمش تفت داده شده را هم کنار ته‌چین ریخت.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.