سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت:از سال ۸۵ تا کنون ظرفیت مرغ بومی خزک سیستان به سه هزار قطعه ارتقا یافت

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، حسین سرابندی سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ظرفیت مرغ بومی خزک سیستان از ۲۰ قطعه سال ۸۵ هم اینک به سه هزار قطعه شامل مرغ، خروس و مرغ نیمچه خزک افزایش یافته است.

حسین سرابندی  اظهار داشت: مرکز پرورش مرغ بومی خزک سیستان از سال ۸۵ به منظور حفظ و جلوگیری از انقراض ژنتیکی این نژاد و اصلاح نژادی آن در زاهدان راه اندازی شد.

وی تولید و پرورش جوجه و ترویج آن در روستا‌ها به منظور بهبود جمعیت مرغ بومی و افزایش تولید گوشت و تخم مرغ را از دیگر اهداف اصلی راه اندازی مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی در سیستان و بلوچستان ذکر کرد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: هم اینک در این مرکز سالانه حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار قطعه جوجه یک روز و پنج هزار تخم نطفه دار برای پرورش و نگهداری میان روستاییان بد سرپرست و بی سرپرست سیستان به طور رایگان تولید و توزیع می‌شود.

وی افزود: راه اندازی مرکز تکثیر و اصلاح نژاد مرغ بومی سیستان و بلوچستان نقش مهمی در اشتغالزایی و علمی کردن تولید و پرورش مرغ بومی داشته است.

سرابندی با بیان اینکه خصوصیت اصلی مرغ خزک داشتن قدی کوتاه و پا‌های کوچک و عمدتا پردار است گفت: مقاومت به تغییرات آب و هوایی، بیماری‌های منطقه و همچنین کمبودات غذایی و خوراک از مهمترین ویژگی‌های بارز این نوع نژاد مرغ است.

وی با اشاره به مرکز پرورش مرغ خزک در زاهدان اظهار داشت: این مرکز با گستره سه هزار متر مربع با دارا بودن سه سالن پرورش، نگهداری و تخم ریزی ظرفیت خوبی برای تکثیر این مرغ بومی است که در صورت کمک به تامین اعتبارات برای انجام اقداماتی نظیر اصلاح نژادی آن می‌توان گام‌های ارزنده‌ای در این مسیر برداشت.

انتهای پیام/گ

افزایش تولید مرغ بومی خزک سیستان

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار