به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، احمد ایزدی در شهرستان دشتی یکی از ظرفیتهای تولیدی و اشتغالزایی این شهرستان را پرورش آبزیان از جمله میگو دانست و اظهار داشت: اراضی ساحلی لاور ساحلی دشتی ظرفیت خوبی را برای پرورش آبزیان از جمله میگو فراهم کرده است.
وی تولید بچه میگو در دشتی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در راستای پرورش میگو در اراضی ساحلی استان بوشهر بیش از ۱۶۶ میلیون قطعه بچه میگو در مراکز تکثیر آبزیان دشتی تولید و در اختیار پرورش دهندگان قرار گرفت.
ایزدی با بیان اینکه این بچه میگوها تحت نظارت دامپزشکی شهرستان دشتی تولید شد افزود: از نیمه دوم سال ۹۶ و همزمان با فعالیت مولدسازی در مراکز تکثیر، نظارتهای بهداشتی، پایش و نمونهبرداری و آزمایشات و تستهای PCR بر روی نمونه صورت پذیرفته و خوراک مصرفی نیز مورد آزمایش قرار میگیرد تا درنتیجه شاهد تولید بچه میگویی باکیفیت و با حداکثر اطمینان ازلحاظ سلامت بهداشتی باشیم.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی تأکید کرد: نظارت کارشناسان دامپزشکی در ادامه روند تولید میگو پرورشی، بعد از مراکز تکثیر بر روند کاری مزارع پرورش میگو است که شامل آمادهسازی مزارع با همکاری کارشناسان شیلات، صدور گواهی حمل لارو میگو از مراکز تکثیر به مزارع پرورش، نظارت بر حمل خوراک آبزیان به مزارع و رعایت دستورالعملها و نکات بهداشتی در طول دوره پرورش میگو و رعایت شرایط امنیت زیستی و درنهایت صدور گواهی حمل به مقصد کارخانههای بستهبندی و فرآوری میگو است.
وی با بیان اینکه پایش بیماریهای میگو توسط کارشناسان طبق برنامه منظم انجام میشود خاطر نشان کرد: با توجه بهاحتمال بروز خطر بیماریهای نوظهور جدید در صنعت پرورش میگوی جهان مانند بیماریهای AHPND, EHP و سندروم مرگ ناگهانی پایش بیماریها توسط کارشناسان طبق برنامه منظم انجام میشود.
ایزدی با تاکید بر این نکته که پرورشدهندگان میگو میتوانند با ارتقا سطح مدیریتی مزارع خود، کمک شایانی به تولید باکیفیت کنند تصریح کرد: نکات کلیدی همچون رعایت اصول امنیت زیستی، رعایت تراکم در ذخیرهسازی هر استخر، تغذیه مناسب و اخذ گواهی حمل قرنطینهای بهداشتی معتبر در حمل لارو میگو و خوراک از کارخانه تولیدکننده و همکاری با دامپزشکی در توجه به تذکرات کارشناسان و مسئول بهداشتی و گزارش دهی بهموقع احتمالی تلفات برای تشخیص سریع و اقدامات پیشگیرانه مناسب، نقش چشمگیری در موفقیت در دوره پرورش میگو دارد.
ایزدی بیان کرد: میگوهای تولیدی در صورت تائید مسئول بهداشتی با صدور گواهی حمل قرنطینهای بهداشتی به مراکز بستهبندی و فراوری میگو ارسال میشود.
سرپرست دامپزشکی دشتی با بیان اینکه دولت نگاه ویژهای به آبزی پروری در استان بوشهر دارد گفت: دامپزشکی با همکاری و نظارت در عرصههای مختلف تولید مواد خام دامی ضمن حمایت و همکاری از تولیدات داخلی، نقش تأثیرگذاری در اقتصاد مقاومتی دارد و دولت نگاه ویژهای به آبزی پروری در استان بوشهر داشته و حمایت و خدمات مؤثر و همهجانبه از صنعت آبزیپروری از اولویتهای کاری ماست.
وی با تاکید بر نقش مهم مراکز پرورش و تکثیر میگو در اشتغال جوانان افزود: مراکز تولید و تکثیر میگو میتواند در ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه کمک شایانی کنند.
انتهای پیام/م