هشتمین کنگره بین المللی و بیستمین کنگره ملی زیست شناسی با هدف کاربردی کردن علوم زیستی در مراغه آغاز بکار کرد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ برگزاری رویداد علمی کنگره بین المللی زیست شناسی زمینه ساز معرفی جنبه‌های مخلف این علم پویا و زنده و بهره گیری از پژوهش‌های علمی آن برای مرتفع ساخت مشکلات و معضلات زیست محیطی است.

حضور محققان، دانشمندان و اساتید رشته‌های مختلف علم زیست شناسی به بهانه کنگره بین المللی زیست شناسی، محلی برای تبادل ایده ها، افکار و راهکار‌هایی است که می‌تواند راهگشای بسیاری مشکلات زیستی باشد.

مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه این کنگره در سالن عبدالقادر مراغی با تاکید بر لزوم توجه به امر پژوهش در کشور گفت: بستر لازم برای بهره گیری از پژوهش‌های علمی و تحقیقاتی در جامعه فراهم شود.

مظفر شریفی افزود: جای خالی صنعتگران و تولید کنندگان برای استفاده از ایده‌ها و پژوهش‌های کاربردی در کنگره و همایش‌های علمی به چشم می‌خورد.

وی ادامه داد: در این راستا باید با وجود محدودیت‌های بودجه ای، توجه ویژه‌ای به مشارکت‌های بخش‌های مختلف در زمینه‌های علم و فناوری شود.

وی با تاکید بر لزوم توسعه بخش زیست فناوری‌ها در کشور اضافه کرد: باوجود اقدامات مناسب، ایجاد فضای مناسب و مستعد برای کسب و کار مبتنی بر پژوهش‌ها در این حوزه امری حیاتی و ضروری است.

وی افزود: باید در علوم زیستی به مسائل مختلفی از جمله آلودگی‌های آب و خاک و حفظ ذخائیر ژنتیکی کشور توجه بیشتری شود.
رئیس انجمن زیست شناسی ایران نیز گفت: برگزاری کنگره زیست شناسی با ارائه بیش از یک هزار مقاله علمی به آن، فرصت مناسبی برای بررسی و به اشتراک گذاشته شدن پژوهش‌ها و تحقیقات کاربردی در این حوزه است.

محمد نبیونی افزود: برگزاری این کنگره‌ها زمینه ساز بررسی عمیق مشکلات منطقه‌ای به ویژه در حوزه زیستی از جمله منطقه آذربایجان به صورت علمی و کاربردی است.

وی با اشاره به برگزاری کنگره زیست شناسی در مراغه اضافه کرد: تصویب و امضای سندجامع زیستی کشور توسط انجمن زیست شناسی، بررسی مشکلات کتب و دروس زیست شناسی و نیز برگزاری کارگاه‌ها و پنل‌های مختلف علمی از بخش‌های این کنگره بین المللی است.

عضو خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه نیز با اشاره به وجود نکات برجسته علمی در آیات قرآن کریم گفت: در برخی از سوره‌های این کتاب الهی بر وجود زوجیت بین گیاهان، درختان و موجودات زنده اشاره شده است.

آیت الله محمدتقی پورمحمدی افزود: وجود نظام الهی در جهان هستی، زمینه ساز تعادل و تکامل موجودات بوده و اگر این نظم وجود نداشت، زمین و آسمان در کار نبود.

وی ادامه داد: علوم و دانشی که انسان را به خداوند برساند در حقیقت دانش و علم واقعی بوده و برای بشریت مفید و سودمند خواهد بود.

نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: کشورمان برای رفع مشکلات موجود، نیازمند توسعه و توجه و بهره گیری از پژوهش‌های علمی و تحقیقاتی است.

علی جلیلی افزود: باید از ظرفیت‌های نظام آموزشی و دانشگاهی استفاده و با تقویت هرم هیئت‌های علمی و پژوهشی در راستای رفع مشکلات و بحران‌های کشور از جمله آلاینده‌ها و مسائل زیستی محیطی بهره گرفت.

وی اضافه کرد: مشکلات موجود امروز، به دلیل دوری مسئولان و متولیان امر از دانشگاه‌ها و پژوهشگران توانمند کشورمان بوده است.

فرماندار مراغه در این آیین با اشاره به جایگاه و پیشینه علمی این شهرستان گفت: این شهر تاریخی دربردارنده گنجینه‌های ارزشمندی در زمینه‌های مختلف طبیعی، فسیلی، کشاورزی و زیستی است.

حمید شکری افزود: این ذخائر و ظرفیت‌های علمی، پایه‌ای برای تحرکات بزرگ علمی در بخش‌های مختلف پژوهشی در طول سالیان گذشته بوه است.

رئیس دانشگاه مراغه با اشاره به ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این دانشگاه گفت: دانشگاه مراغه به همت دانشگاهیان و اساتید توانسته در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و از رتبه ۴۱ به رتبه ۳۰ کشوری در بین دانشگاه‌های کشور ارتقا یابد.

محمدعلی لطف اللهی افزود: برگزاری کنگره زیست شناسی به میزبانی این دانشگاه فرصت مناسبی برای بهره مندی از علوم زیستی در بخش‌های مختلف علمی و کاربردی است.

دبیر اجرایی این کنگره نیز گفت: از بین یک هزار و ۱۵۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه این کنگره، ۸۷ مقاله به صورت سخنرانی، ۷۴۹ مقاله به صورت پوستر و ۱۷ سخنرانی نیز از سوی صاحب نظران این رشته ارائه خواهد شد.

صالح شهابی وند افزود: برگزاری کارگاه‌های تخصصی از جمله در زمینه دریاچه ارومیه و دیرینه شناسی فسیل‌های مهره داران از جمله بخش‌های این کنگره ملی و بین المللی است.

بیستمین کنگره ملی و هشتمین کنگره بین المللی زیست شناسی از ۳۱ مرداد تا دوم شهریور امسال به میزبانی دانشگاه مراغه برگزار می‌شود.

شهرستان مراغه با حدود ۲۶۳ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.

 


انتهای پیام /ی

 

هشتمین کنگره بین المللی زیست شناسی در مراغه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار