به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، هدایت الله میرمرادزهی مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ۶۰۰ هکتار از زمینهای منطقه گواتر چابهار در سالجاری به زیر کشت میگو رفت که تاکنون هزار و ۶۰۰ تن برداشت شده است.
وی افزود: آماده سازی سایت میگوی رودیک و ۲۰ نقطه دیگر در چابهار میتواند اشتغال زیادی ایجاد کند.
میرمرادزهی با بیان اینکه پرورش میگو یکی از با صرفهترین و سود آورترین شغلها در کشور است، خاطر نشان کرد: برای تولید هر کیلو میگو ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان هزینه میشود و به قیمت هر کیلوگرم ۱۸ تا ۲۲ هزار تومان سر مزرعه به فروش میرسد.
وی به ظرفیتهای شیلاتی و کشت میگو در گواتر چابهار اشاره کرد و افزود: افزایش سطح زیرکشت به چهار هزار هکتار و حضور سرمایه گذاران در این منطقه میتواند به افزایش تولید و اشتغال افراد بومی کمک شایانی کند.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه منطقه گواتر چابهار از بهترین نقاط کشور برای کشت میگو است، افزود : باید کل چهار هزار هکتار اراضی مستعد گواتر زیر کشت میگو برود تا بتوان تولید میگو را افزایش داد.
وی بیان کرد: هم اینک سایت پرورش میگو در منطقه ساحلی گواتر برای ۴۰۰ نفر به طور مستقیم و ۸۰۰ نفر غیر مستقیم شغل ایجاد کرده است.
میرمرادزهی ادامه داد: از هر هکتار به طور متوسط از ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم میگو برداشت میشود.
وی بیان کرد: سایت پرورش میگو گواتر در حال حاضر با چهار هزار هکتار مساحت، ۶۶۰ هکتار تاسیسات زیربنایی به ۲ قسمت شمالی و جنوبی تقسیم بندی شده است.
مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان ادامه داد: برای قسمت شمالی ۱۰۷ مزرعه با تیپ ۲۰ هکتاری طراحی شده که هم اینک ۹۲ مزرعه با سطح مفید حدود هزار و ۴۱۰ هکتار به بهره برداری رسیده است.
وی گفت: همچنین ۶ مزرعه ۲۰۰ هکتاری در قسمت جنوبی طراحی شده که هم اینک سه مزرعه کامل و یک مزرعه تا ۵۰ درصد با سطح مفید ۴۳۰ هکتار به بهره برداری رسیده است.
میر مراد زهی بیان کرد: علاوه بر سایتهای پرورش میگو در منطقه گواتر و رودیک در طول سواحل چابهار و کنارک ۳۶ هزار هکتار با تولید سالانه ۶۰ هزار تن تولید میگو شناسایی شده و آماده سرمایه گذاری است.
وی بیان کرد: میگوی برداشت شده در گواتر چابهار به دلیل اینکه در منطقهای ساحلی با درجه حرارت مناسب، پاکیزه و بدور از آلودگیهای صنعتی و شهری پرورش داده میشود از کیفیت بالایی برخوردار است.
انتهای پیام/ع