به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند استفاده از مواد مخدر سبب آسیب به مغز و پیرشدن سلولهای مغزی به میزان ۲ سال و هشت ماه میشود.
پیرشدن مغز در افراد معتاد به دلیل کاهش جریان خون به مغز و سایر اندامهای حیاتی بدن بروز میکند.
افزون بر اعتیاد، ابتلا به بیماریهای روانی از جمله اختلال دوقطبی هم سبب پیرشدن مغز به میزان یک سال و شش ماه، بیش فعالی، یک سال و چهارماه و اسکیزوفرنی چهار سال میشود.
کاهش جریان خون به مغز بر اثر اعتیاد یا ابتلا به برخی بیماریهای اعصاب و روان، سبب افزایش خطر سکته مغزی و ابتلا به زوال مغز میشود.
مصرف نوشیدنیهای الکلی نیز میتواند سبب پیرشدن سلولهای مغزی به میزان ۶ ماه شود.
کارشناسان هشدار میدهند خانوادهها باید توجه ویژهای برای جلوگیری از ابتلای فرزندان خود به دام اعتیاد داشته باشند، به ویژه در کشورهای غربی برخی مواد مخدر به شکل قانونی در دسترس افراد است که سبب اعتیاد فراگیر بین جوانان شده است.
محققان این نتیجهها را با بررسی حدود ۶۲۴۵۴ اسکن مغزی از ۳۱۲۲۷ داوطلب انجام دادند. انجام اسکن در زمان استراحت داوطلبان انجام شد.
این افراد در بازه ۹ ماهه تا ۱۰۵ سال قرار داشتند. کارشناسان در این پژوهش به بررسی عاملهای اثرگذار بر سرعت پیرشدن سلولهای مغزی که غیرمتناسب با افزایش سن افراد است پرداختند.
در جریان آزمایش پژوهشگران به بررسی جریان خون در ۱۲۸ ناحیه از مغز پرداختند تا میزان خون رسانی به بافت سلولهای مغزی را شناسایی کنند.
نکته منحصربه فرد در این پژوهش نبود ارتباط بین افسردگی و سرعت پیرشدن سلولهای مغزی بود.
کارشناسان اعلام کرده اند با انجام این پژوهش در نظر دارند به انجام راهکارهای درمانی برای جلوگیری از پیری سلولهای مغزی و بررسی اثر بیماریهای مختلف بر مغز بپردازند.
پیر شدن سلولهای مغزی سبب افت حافظه، ابتلا به آلزایمر و بسیاری دیگر ازبیماریهای مزمن و سخت درمان میشود.
دانشمندان اعتقاد دارند درمان اختلالهای روانی همچون بیش فعالی، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی و نیز ترک و جلوگیری از افزایش معتادان بهترین راهکار پیش گیرانه برای حفظ سلامت سلولهای مغزی و جلوگیری از پیرشدن آنهاست.
منبع:Dailymaill
انتهای پیام/