رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه کار فوریتهای پزشکی نیاز به حمایت بقیه دستگاهها نیز دارد،گفت: در اورژانس خیلی درگیر تحریمها نیستیم چرا که خودمان را خوب تجهیز کرده ایم.
به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛دکتر پیرحسین کولیوند رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به شکلگیری سازمان اورژانس کشور گفت: مدتها پیگیر بودیم تا اورژانس به سطح بالاتری برسد و بتواند تصمیمات لازم را دور از بروکراسیهای اداری اتخاذ و با سرعت در مناطق عملیاتی حضور پیدا کرده و به مددجویان کمک کند.
از زمانی که شما به اورژانس انتقال یافته اید شاهد یک حرکت رو به جلو از نظر سخت افزاری و نرم افزاری بوده ایم در حال حاضر چقدر با آن ایده آل فاصله داریم؟ برای پلاک گذاری آمبولانسها و موتورلانسها با چه مشکلی مواجه هستید؟
کولیوند: اولا که من چند تشکر به شما بدهکار بودم که امروز توفیق حاصل شد و خدمت شما رسیدم هم سر حوادثی که اتفاق افتاد مثل پلاسکو، حادثه معدن یورت گلستان و حادثه سیلی که اتفاق افتاد و زلزله کرمانشاه انصافا خبرگزاری میزان خیلی درست و به موقع خبررسانی کرد مخصوصا اخبار اورژانس را خیلی دقیق و مرتب و منظم و به موقع اطلاع رسانی میکند و حلقه واسط بین ما و مردم است که این اعتماد را برای مردم ایجاد میکند که بدانند یک سازمانی وجود دارد که در زمانهایی که نیازمندش هستند بتواند کارش را درست انجام دهد و خوب خدمات رسانی کند. من این تشکر را به تک تک شما بدهکار بودم و خوشحالم که در جمعی هستم که بسیار صمیمی، خوب، مومن و با ایمان هستند.
در خصوص سازمان اورژانس ما به همت دکتر هاشمی مرکز مدیریت حوادث فوریتها را تبدیل کردیم به سازمان اورژانس که نمایندگان مجلس شورای اسلامی رای مثبت دادند بلافاصله اساسنامه اش تنظیم شد که توسط دولت محترم مصوب شد و بعد از آن شورای محترم تصویب و تایید کردند و الانه به دنبال تشکیلات سازمان اورژانس هستیم که امیدواریم با معاونت امور استخدامی و ریاست جمهوری به توافق برسیم و تشکیلاتش هم تصویب شد، اما سازمان شدن باعث شد که یک خیز خوبی را اورژانس بردارد و هم در خدماتی که ارائه میدهد موفق باشد و هم در حوادث و بلایا هیچوقت نشده اورژانس کم بیاورد؛ چون که برنامه ریزی کردیم سطوح مدیریتی که تصمیم گیر بودند کمتر شده و الان خیلی سریع تصمیم گیری میشود و عملیاتها به سرعت انجام میشوند چرا که در اورژانس ما زمانی برای از دست دادن نداریم که منتظر تصمیم گیری باشیم. ما با نقطه ایده آل هنوز هم فاصله داریم هم از نظر امکاناتمان و هم از نظر نیروی انسانی، ما از نظر نیروی انسانی واقعا در تنگنا هستیم که دیگر بحث تحریم نیست ولی بابت تجهیزات اورژانس ما قسمت اعظم اورژانسمان را تامین کردیم و جای نگرانی نیست. ما به تعداد کافی ٢ هزار و ٤٠٠ دستگاه آمبولانس وارد و توزیع شد و الان ٤٠٠ دستگاه آمبولانس دیگر در گمرک بندرعباس است که به محض ترخیص توزیع خواهند شد. ٣٠٠ دستگاه دیگر نیز آماده است و توزیع خواهد شد. تمام آمبولانسهای قبلی خودمان را نیز نوسازی و بازسازی خواهیم کرد و آنها را رها نمیکنیم در نتیجه هم در جهت اقتصاد کشور و هم منافع کشور گام بر میداریم.
مقام معظم رهبری هم فرمودند: هرکس در جهت بهبود اقتصاد کشور و منافع آن گام بردارد یعنی جهاد کرده است و ما سعی میکنیم جزو جهادگران باشیم و خوشبختانه تا بحال از این نظر کم نگذاشته ایم. ما نزدیک به ٤٠ فروند بالگرد در اورژانس هوایی داریم بالغ بر ٢٢ هزار مصدوم را توسط این بالگردها منتقل کردیم.
٦٥ درصد اینها به اتاق عمل اعزام شدند و تحت عمل جراحی قرار گرفتند و تا بحال پیش نیامده که مصدومی در بالگرد فوت شود یعنی کیفیت خدمات خیلی افزایش یافته است.
کار فوریتهای پزشکی نیاز به حمایت بقیه دستگاهها نیز دارد که خوشبختانه الان خوب همکاری میکنند و ممکنه در بعضی جاها کمی دیر جلو رود ولی دارند همکاری میکنند و الان نگاهها تقریبا مثبت شده با توجه به نوع فعالیتی که در سازمان اورژانس است مخصوصا ما انتظار داریم در شهرهای بزرگ مثل کلانشهر تهران، شهرداری بیشتر به ما کمک کند و ما را درک کند و وقتی سازمان ما را درک کنند خدمات ما به مردم بهبود مییابد و وقتی در مبلمان شهری اورژانس را خوب ببینند کیفیت خدمات بالاتر میرود و مردم رضایت بیشتری خواهند داشت و از همه مهمتر اینکه ما حانی را نجات میدهیم.
هیچ دیپلماسی بالاتر از دیپلماسی سلامت نیست. ما در اورژانس خیلی درگیر تحریمها نیستیم و نگرانی هم نداریم چرا که خودمان را خوب تجهیز کرده ایم و الان حتی برای بسیاری از کارها ما تجهیزاتمان در داخل کشور تهیه شده است.
در حال حاضر همه آمبولانسهای ما مجهز هستند به دستگاه الکترو شوک و خیلی از آنها مجهز به دستگاه نوار قلبی که تولید خود کشور است، هستند. الان الکترو شوکهایی که به صورت خارجی استفاده میشود در حال حاضر در یکی از شرکتهای داخلی آن را تولید کرده و جای نگرانی نداریم. تجهیزات خوبی داریم و امکانات خوبی جمع کردیم ما فقط روی تامین نیروی انسانی و تامین بودجه کافی برای سازمان اورژانس که خیلی اهمیت دارد و من به عنوان یکی از درخواستهای جدی که هم از سازمان مدیریت و برنامه ریزی دارم و هم از مجلس محترم تصویب بودجه خوب برای اورژانس است، چون که ما نمیتوانیم صبر کنیم و، چون بودجه نداریم بگذاریم به کسی که سکته کرده خدمات رسانی نشود.
این بهانهها کار ما را توجیه نمیکند لذا من خواهش میکنم که همه به ما کمک کنند. خدماتی که ما ارائه میدهیم ممکن است بعدها برای خانواده خودمان باشد لذا کمک به اورژانس یعنی کمک به همه مردم.
امیدواریم در بودجه سال ٩٨ بتوانند نقیصهها را جبران کنند و پیشنهادات اورژانس را بپذیرند که ما بتوانیم خودمان را بیشتر تقویت کنیم. مطمئنا تقویت اورژانس میتواند سلامت بیشتر جامعه را به دنبال داشته باشد.
تعداد هلیکوپترهای دید در شب در کشور چقدر است ؟
کولیوند: ما فعلا هلیکوپتر دید در شب در کشور نداریم و خیلی دنبالش هستیم که وارد کنیم و برای وارد کردن این دستگاهها هیچ مشکلی نداریم فقط بودجه اش تامین نشده است یعنی پول داشته باشیم قطعا واردات آن را انجام میدهیم.
نحوه نظارت بر آمبولانسهای بخش خصوصی چگونه است ؟
کولیوند: نظارت بر آمبولانسهای بخش خصوصی بر عهده دانشگاهها است ولی جدیدا ما یک آیین نامهای را تنظیم کرده ایم برای نظارت بهتر و بهینه بر آمبولانسهای خصوصی.
واقعیتش هم این بود که تعرفه اینها خیلی کم بود قابل قبول نبود حالا یک اصلاح تعرفه هم انجام دادیم و اعلام کردیم به عزیزان تصمیم گیر و به محض تصویب و ابلاغ تعرفهها ما سختگیرانهتر نظارت خواهیم کرد. الان هم با توجه به اساسنامه جدید اورژانس هم که به تصویب رسیده ما میتوانیم خیلی بهتر و دقیقتر این نظارتها را انجام دهیم و به همه هم ابلاغ کردیم و مطمئنا پیگیری میکنیم.
البته یکی دو گروه به عنوان بخش خصوصی میخواهند تعداد بیشتری در حد ٢٠٠ تا ٣٠٠ آمبولانس بیاورند که بتوانند هم خدمات خود را به ١١٥ بفروشند و هم خدمات بخش خصوصی را انجام دهند که به نظر میرسد اگر اینها نیز راه اندازی شوند و آن بخش خصوصی که تعداد کمتری هم دارد میتواند رقابت جدی بین اینها ایجاد شود و خودشان را به سطح بالاتری برسانند.
در خصوص خط یکپارچه امداد رسانی توضیح دهید؟
کولیوند: ما پیگیرش هستیم که یک خط تلفن امدادی داشته باشیم. خیلی از کشورهای دنیا سالهاست که اینکار را کردند. ما در این قسمت عقب افتادیم و باید به جد دنبال آن باشیم و تعصبات شغلی را کنار بگذاریم و برای مردم بیشتر کار کنیم.
ما جلسات مشترکی بین خودمان، پلیس، راهداری، هلال احمر، شهرداری، آتش نشانی و خیلی از دستگاههایی که جزو نیروهای امدادی هستند، گذاشتیم و حالا داریم کارهای کارشناسیش را انجام میدهیم با کلیاتش اکثرا موافقت کردند و اگر به توافق برسیم حتما اینکار را انجام خواهیم داد البته مصوب کمیسیون راه هاست که در خصوص حوادث ترافیکی این اتفاق بیفتد. اما تا حالا توفیق حاصل نشده و ما به عنوان پرچمدار طرح ما جلو افتادیم. در شهر تهران قرار شد تولیت آن بر عهده سازمان مدیریت بحران شهرداری باشد ولی بعد از آن به دنبال تحقق طرح در سطح کشور هستیم.
در مورد طرح ٢٤٧ توضیح دهید؟
کولیوند: طرح ٢٤٧ یعنی ٢٤ ساعته و ٧ روز هفته همکاران ما آماده هستند برای خدمات به بیمارانی که دچار سکته حاد قلبی میشوند همین طرح هم برای بیمارانی که دچار سکته حاد مغزی میشوند وجود دارد تحت عنوان ٧٢٤ و هفت روز هفته و ٢٤ ساعته است. ما بیمارانی که دچار سکته حاد قلبی میشوند اگر کمتر از ٩٠ دقیقه به بیمارستانها برسانیم نه تنها فوت نمیکنند بلکه عارضه دار هم نخواهند بود و طی یک یا دو روز بعد مرخص میشوند. اما اگر دیرتر برسند این عروق دیگر به قلب خونرسانی نمیکنند و عضله قلب از بین میرود و معمولا ٣٥ درصد اینها فوت میکنند ولی اگر زنده بمانند یک بار عارضه دار خواهد بود ولی برای اینکار ما دستگاه نوار قلب را تولید داخل کشور کردیم.
الان ٤ شرکت در کشور این دستگاه را تولید میکنند و تفاوتش با دستگاههای خارج کشور این است که این دستگاه مجهز به ٢ سیم کارت است. یک سیم کارت دیتا ارسال میکند و یک سیم کارت صدا و ویس را ارسال میکند در نتیجه اینجا دقیقا شعاری که مقام معظم رهبری انتخاب کردند را ما اجرا کرده ایم. تولید داخل، اشتغال و اقتصاد مقاومتی محقق میشود.
الان به محض اینکه کسی دچار درد قفسه سینه شود و درخواستی از ١١٥ کند به محض رسیدن همکاران به آن محل و انجام نوار قلب هنوز پرینت نوار قلب بیرون نیامده متخصص نوار قلبمان میبیند و اگر آن تشخیص دهد که این سکته حاد قلبی است بلافاصله به نیروهای آمبولانس ما میگوید که چه کاری را انجام دهند و این خدمات سریعا انجام شود و به بیمارستان مربوطه اعلام میکند که یک بیمار با این مشخصات در حال انتقال است و بیمار بدون مراجعه به پذیرش سریعا تحت معالجه قرار میگیرد و پس از یک الی دو روز مرخص میشود. خیلی خدمات ارزندهای است و خوشبختانه در حال توسعه در کل کشور است و برای سکته حاد مغزی هم همینکار را کرده ایم و اگر اینها کمتر از ٣ ساعت به مراکز درمانی انتقال یابند نزدیک به ٦٠ درصد آنها بدون هیچ گونه آسیبی با یک تزریق ساده درمان میشوند.
الان طرحهای دیگر هم داریم که داخل آمبولانسها دستگاه سونوگرافی نصب کنیم و به همین ترتیب تشخیصها انجام شود.
منبع:میزان
انتهای پیام/