کارشناس اقتصاد بین الملل گفت:اتحادیه اروپا با احیا برخی از قوانین گذشته خود می‌تواند مرودات مالی و بانکی با ایران را خارج از سوئیفت ادامه دهد.

.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال خروج دونالد ترامپ از توافق بین‌المللی برجام مجددا تحریم‌ها علیه ایران از سرگرفته شد و رئیس جمهور آمریکا شرکت‌ها و بانک‌های جهانی را تهدید کرد که در صورت ادامه همکاری با ایران بر اساس تحریم های  ثانویه آمریکا، مشمول جریمه می‌شوند.در این راستا پنجشنبه اول شهریور گروهی از سناتورهای جمهوری خواه ایالات متحده آمریکا با ارسال نامه‌ای به وزیر خزانه‌داری این کشور خواستار قطع دسترسی ایران به نظام مالی سوئیفت یا جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی شدند. در واکنش به این اقدام کشورهای اروپایی از تشکیل خطوط مالی جدیدی برای تبادل با ایران خبر داده و اعلام کردند، آنها به دنبال ایجاد یک کانال مالی مستقل از آمریکا و با هویت کاملا اروپایی برای ادامه تعامل اقتصادی با ایران هستند.

بهنام ملکی کارشناس اقتصاد بین الملل در گفت و گو با خبرنگار  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،درباه نامه 16 سناتور جمهوری‌خواه مبنی بر قطع دسترسی ایران به نظام مالی سوئیفت خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 14 آبان دور دوم تحریم‌ها شامل تحریم‌های نفتی و بانکی شروع می‌شود، آمریکایی‌ها تلاش دارند با تحریم ایران در سوئیفت از حربه‌ی جدیدی برای افزایش فشار به کشورمان استفاده کنند.

ملکی با بیان اینکه آمریکایی‌ها به دنبال کنترل مراودات مالی ایران و تحت فشار قرار دادن شرکت‌هایی هستند که با تهران همکاری می کنند، افزود: آمریکایی‌ها می‌دانند، اقداماتشان در حوزه سوئیفت نسبت به سایر بخش‌ها اثرگذارتر است، البته ایران هم باید در مقابله با این سیاست ها  تدابیر لازم را بیندیشد.

کارشناس اقتصاد بین الملل، خاطرنشان کرد:در سال 1390 به دنبال تحریم ایران در سوئیفت،  اتحادیه اروپا برای میسر کردن امکان تبادل مالی و تجاری با تهران قوانینی را وضع کرد که در چهارچوب آنها تعاملاتشان محقق شود، با امضا برجام و  برداشتن تحریم ها این قوانین مربوط به تبادلات در سوئیفت برداشته شد، باتوجه به اینکه بر اساس قوانین وضع شده قبلی بانک‌های اروپایی می‌توانستد بخشی از فعالیت و عملیات خود را از طریق دیگری غیر از سوئیفت انجام دهند، اگر درحال حاضر اروپایی ها طبق اظهارات شفاهی خود قوانین گذشته را احیاء کنند، می‌توان امید به گشایشی در این زمینه داشت.

وی با اشاره به حمایت اروپاییان از ایران، اظهار کرد: باتوجه به اینکه در حال حاضر شاهد حمایت اتحادیه اروپا از تعامل با تهران هستیم، در صورت احیا و بازگشت قوانین سابق اتحادیه اروپا فضایی ایجاد می‌شود که در آن شرکت‌های اروپایی می‌توانند بدون کنترل آمریکا با کشورمان مرودات مالی داشته باشند.

ملکی افزود: ایران از طریق همکاری با اتحادیه اروپا، چین، روسیه و کشورهایی دیگری که با سیاست‌های واشنگتن زوایه دارند،می‌تواند با ایجاد سیستم پولی جدیدی خارج از تسلط و کنترل آمریکا فشارهای این کشور را تعدیل کند.

 کارشناس اقتصاد بین الملل،عنوان کرد: ایران برای مقابله با اقدامات تحریمی آمریکا باید دیپلماسی اقصادی خود را قوی کند، این امر از طریق همکاری با اتحادیه اروپا و ایجاد خطوط مالی و پولی بین اعضا این اتحادیه امکانپذیر و با تعدیل فشارهای آمریکا، پویایی اقتصادی ایران  را افزایش دهد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار