به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، دادگاه لاهه امروز (۵ شهریور) اولین جلسه رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا به منظور لغو تحریمهای واشنگتن علیه کشورمان پس از خروج یکجانبه از برجام را در مقر خود در هلند برگزار کرد.
عبدالقوی احمد یوسف، رئیس دادگاه لاهه
دادگاه لاهه، عالیترین مرجع حقوقی سازمان ملل برای حل مناقشات بینالمللی به شمار میرود که احکام آن الزامآور هستند اما با این حال، برخی احکام آن در گذشته از سوی برخی کشورها از جمله آمریکا نادیده گرفته شدهاند.
طبق گزارش رویترز، روند استماع اولیه نظرات نمایندگان دو طرف درباره تحریمها تا چهار روز ادامه خواهد داشت و ایران در این جلسات از دادگاه لاهه خواهد خواست که تحریمهای اعمال شده از سوی دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، علیه کشورمان را ملغی اعلام کند.
بر اساس زمانبندی اعلام شده، امروز (دوشنبه) نوبت نماینده ایران بود تا از ساعت ۱۰ صبح الی یک بعدازظهر به وقت محلی (هلند) شکایت کشورمان از آمریکا را در دادگاه لاهه اعلام کند و فردا (سهشنبه) نیز نماینده آمریکا رسما و به صورت شفاهی مواضع و دفاعیات واشنگتن را در این باره بیان خواهد کرد. در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (هفتم و هشتم شهریور) نیز این روند تکرار خواهد شد.
به نوشته رویترز، ایران در شکایت خود به معاهده «پیمان دوستی، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی» سال ۱۹۵۵ (۱۳۳۴) بین ایران و آمریکا، استناد کرده است اما انتظار میرود وکلای دولت آمریکا در جلسه روز سهشنبه اعلام کنند که رسیدگی به مسئله تحریمهای واشنگتن علیه ایران در صلاحیت دادگاه لاهه نیست و تحریمهای آمریکا نیز منافاتی با قراردادی که در سال ۱۹۵۵ میان دو کشور امضا شده و از نظر واشنگتن اکنون دیگر فاقد اعتبار است، ندارد.
این در حالیست که دادگاه لاهه همچنان قرارداد ۱۹۵۵ میان ایران و آمریکا را با وجود آنکه دهها سال پیش از انقلاب اسلامی ایران به امضا رسیده است، معتبر میداند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان اخیرا در خصوص شکایت ایران از آمریکا گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام و اِعمال مجدد تحریمها، بر پایه قرارداد ١٩۵۵، از آمریکا شکایتی در دیوان بینالمللی دادگستری (لاهه) مطرح کرده است.
وی اضافه کرد: ما معتقدیم جمهوری اسلامی از موضع بسیار قوی برخوردار است، البته آمریکاییها ممکن است چنین موضوعاتی را در دیوان لاهه مبنی بر درخواست مذاکره مجدد مطرح کنند، اما این حرکت کاملا تبلیغاتی است. دیوان قطعا به تمامی جوانب پرونده ایران توجه دارد و ما معتقدیم دعوای مذکور کاملا حقوقی است و امیدواریم دیوان به نفع جمهوری اسلامی ایران رأی دهد.
خبرگزاری فرانسه چندی پیش گزارش داد شاید صدور حکم موقت درباره شکایت ایران از آمریکا درخصوص تحریمها ۲ ماه و صدور حکم نهایی تا چندین سال به طول بینجامد. اما خبرگزاری رویترز با اشاره به شروع رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا در دیوان بینالمللی دادگستری (لاهه) گزارش داد این دیوان ظرف یک ماه آینده تصمیم خود را برای صدور رای موقت اعلام میکند.
دادگاه لاهه همچنین قرار است جلسات استماع شکایت ایران از آمریکا درباره مصادره حدود دو میلیارد دلار از داراییهای کشورمان را از ۱۶ مهر امسال به مدت ۵ روز برگزار کند.
شروع اولین جلسه رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه
اولین جلسه رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا بابت تحریمهای یکجانبه واشنگتن علیه کشورمان طبق برنامه امروز دوشنبه راس ساعت ۱۲:۳۰ به وقت تهران آغاز شد و تا حدود سه ساعت ادامه داشت.
لحظه ورود قضات دادگاه لاهه برای برگزاری اولین جلسه رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا
عبدالقوی احمد یوسف، رئیس سومالیایی دادگاه لاهه، در شروع جلسه دادرسی، موضوع جلسه را رسیدگی به شکایت ایران در خصوص نقض قرارداد ١٩۵۵ از سوی آمریکا از طریق اعمال تحریمهای یکجانبه و لغو توافقات تجاری از جمله مجوز فروش هواپیماهای مسافربری به ایران اعلام کرد.
در ادامه، محسن محبی، وکیل دولت ایران در دادگاه لاهه، با حضور در پشت تریبون ضمن قرائت متن شکواییه، موضوع شکایت ایران از آمریکا را اقدامات اخیر واشنگتن در اعمال تحریمهای یکجانبه علیه ایران با وجود پایبندی به برجام عنوان کرد. نماینده ایران همچنین از تاخیر ۴۰ روزه دادگاه لاهه در برگزاری جلسه رسیدگی به شکایت ایران گلایه کرد.
نماینده ایران در حال قرائت متن شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه
وی همچنین برنامه هستهای ایران را طبق گزارش نهادهای بینالمللی کاملا صلحآمیز و عاری از هرگونه تهدید برای دیگر کشورها خواند و از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران به بهانه همسو نبودن این توافق با منافع واشنگتن انتقاد کرد.
محسن محبی در ادامه خطاب به رئیس دادگاه لاهه اظهار داشت که ایالات متحده صراحتا اعلام کرده است که هدف از تحریمهای اخیر وارد آوردن فشار حداکثری به اقتصاد ایران است.
وی تاکید کرد که فرهنگ ایرانی یک فرهنگ مقاوم در برابر فشارهای خارجی است و در برابر فشارهای اخیر آمریکا نیز مقاومت خواهد کرد اما این فشارها در نهایت باعث آسیب رسیدن به معیشت مردم عادی ایران خواهند شد.
نماینده ایران در ادامه، تصمیمات آمریکا را مغایر با قوانین بینالمللی خواند و از دادگاه بینالمللی دادگستری (لاهه) خواستار رسیدگی به آنها شد. وی در این باره تصریح کرد: عملکرد ایالات متحده، مبانی حقوق بینالملل و حاکمیت قانون در روابط بینالملل را به چالش میکشد و این مسئله قطعا به نفع صلح و امنیت بینالمللی نیست، بلکه کاملا بر عکس باعث تشدید بیثباتی در جهان میشود.
محبی در بخش دیگری از اظهاراتش از دیوان بینالمللی دادگستری درخواست کرد تا زمان صدور رأی نهایی، برای حفظ حقوق ایران و جلوگیری از آثار زیانبار تصمیمات دولت آمریکا اقدام به صدور دستور موقت کرده و از این کشور بخواهد تا صدور حکم نهایی از اجرای تحریمها خودداری کند.
در پایان جلسه امروز، سه وکیل خارجی نیز به نمایندگی از طرف کشورمان به دفاع از دعوی حقوقی ایران علیه آمریکا پرداخته و جزئیات مربوط به آثار و تبعات تحریمهای آمریکا علیه ایران را در بخشهای مختلف اقتصادی، درمانی، معیشتی و ... به تفصیل برای هیئت ژوری بیان کردند. (جزئیات بیشتر)
پروفسور فرانسوی حقوق بینالملل که در جلسه امروز دادگاه لاهه به دفاع از ایران در برابر آمریکا پرداخت
گفتنی است رسیدگی به شکایت ایران در دادگاه لاهه فردا سهشنبه با ارائه دفاعیات وکلای حقوقی دولت آمریکا ادامه خواهد یافت. در جلسه فردا، نماینده و وکلای ایالات متحده فرصت خواهند داشت به اظهارات نماینده و وکلای جمهوری اسلامی ایران پاسخ دهند. در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه این هفته نیز به ترتیب نمایندگان و وکلای جمهوری اسلامی ایران و آمریکا، استدلالها و نظرات تکمیلی خود را در این باره ارائه خواهند کرد.
انتهای پیام/
یقه شون ول نکنید مرگ بر امریکا
اینجوری چهره مظلوم و ظالم بیشتر نمایان میشود!
لااله الی الله
بسم الله الرحمن الرحیم
لعنت خدا بر شیاطین امریکا و اسرائیل
یا علی مدد
یا علی مددی
جهانخواران یروز نابود میشوند بلاخره.