به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛اما اکنون محققان دانشکده پزشکی "دانشگاه واشنگتن" در سنت لوئیس روش جدیدی کشف کردهاند که خطر ابتلا به دیابت را در افرادی که شکر زیاد مصرف میکنند، کاهش میدهد. آنها دریافتند که "ترهالوز " (Trehalose) یک قند طبیعی است که از تجمع گلوکز در کبد جلوگیری کرده و سبب فعال شدن یک ژن میشود که حساسیت انسولین را بهبود میبخشد و باعث سوزاندن چربی بیشتر میشود.
ترهالوز که "میکوز" هم نامیده میشود، کربوهیدرات سادهای است که از اتصال دو گلوکز با پیوند سادهای ایجاد شده است.این قند به اندازه ۴۵ درصد ساکاروز شیرینی دارد و از قندهای غیر احیا کننده است. به همین دلیل اثرات مضری که سایر قندها بر روی پروتئینها دارند را ندارد.
بیشتر بخوانید:دیابتی ها چه بخورند؟ چه نخورند؟ چگونه بخورند؟ + فیلم
ترهالوز، یک افزودنی خوراکی است که کیفیت غذاهای خشک و فراوری شده را با خوشمزهتر نمودن آنها بهبود میبخشد. ترهالوز در بعضی قارچها نیز وجود دارد. هیدرولیز آن، تولید دو مولکول گلوکز میکند. "نشانگان سوخت و سازی یا سندرم متابولیک" (Metabolic syndrome)، مجموعهای از شرایط است که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سکته را افزایش میدهد. رژیمهای غذایی دارای قند و چربی بالا بسیار مضر و خطرناک هستند، زیرا بدن برای جلوگیری از افزایش سطح گلوکز در جریان خون تلاش میکند و در نهایت واکنش بدن نسبت به انسولین متوقف میشود و مقاومت به انسولین نیز میتواند منجر به دیابت نوع ۲ شود.
اگرچه مصرف بیش از حد قند و شکر ممکن است منجر به بیماریهای مختلفی شود، اما ترهالوز بر خلاف آنها مضر نیست، زیرا این قند طبیعی از دو مولکول گلوکز ساخته شده است و در گذشته نیز مشخص شده است که به تشخیص بیماری "تصلب شرایین" (atherosclerosis) کمک میکند.
"تصلب شرایین"نام یک بیماری در رگها و نوعی آرتریواسکلروزیس است که با رسوب لیپید و کلسترول کمچگال بر روی دیواره داخلی سرخرگهای با قطر متوسط و بزرگ، مشخص میگردد.
در این مطالعه جدید، تیم پژوهشگران دانشکده پزشکی "دانشگاه واشنگتن" بر این باورند که مصرف قند طبیعی ترهالوز همراه با مقدار معینی آب احتمالا میتواند بیماری سندروم متابولیک را درمان کند، زیرا پژوهشگران با آزمایشاتی که بر روی موشها انجام دادهاند، دریافتهاند که با مصرف ترهالوز کدام ژنها در کبد موشها فعال شده است.
موشهایی که ترهالوز دریافت کرده بودند، طیف وسیعی از اثرات مثبت در آنها دیده میشد. آنها بهتر از انسولین طبیعی خود استفاده میکردند، درجه حرارت بدن بالاتری داشتند، چربیکمتری در کبد آنها انباشته شده بود و نشانگرهای زیستی چربی و کلسترول پایینی در خونشان مشاهده شد.
نکته اساسی که پژوهشگران طی این مطالعه کشف کردند، ژن "Aloxe ۳" بود. آنها دریافتند که ترهالوز با کاهش میزان گلوکز وارد شده به کبد، این ژن را فعال میکند و این امر منجر به ایجاد اثرات مثبت در بدن موشها میشود. البته این پایان آزمایش نبود، پژوهشگران به گروهی دیگر از موشها به جز یک لیوان آب در روز چیزی ندادند و سپس دریافتند که روزه گرفتن نیز همان اثر ترهالوز را برای بدن دارد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/