به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خطرات غذاهای فرآوری شده خبر شوکه کنندهای نیست. اگرچه مصرف کنندگان طی سالهای اخیر هشداریهای بیشتری درباره خطرات این غذاها دریافت میکنند، اما مشکل از دههها پیش و به دلیل منافع صنایع غذایی آغاز شد.در شرایطی که دسترسی به محصولات غذایی سالم وجود دارد، بسیاری از محصولات موجود در بازار سرشار از مواد تشکیل دهنده مضر هستند.
اگرچه این محصولات خوشمزه و متنوع هستند، اما روند تولید آنها شامل افزودن مواد نگهدارنده و مواد شیمیایی مضر میشود. افزون بر این، بسیاری از آنها فاقد مواد مغذی ضروری و حاوی کالری بیش از حد هستند.
خطرات غذاهای فرآوری شده چه چیزهای هستند؟
در تولید غذاهای فرآوری شده از فرآیندهای شیمیایی استفاده میشود که عطر و طعم و بافت این غذاها را به گونهای شکل میدهند تا مصرف کنندگان را به خود جذب کند.
شرکتهای تولیدکننده این محصولات، آنها را بهترین گزینه برای رژیمهای غذایی سریع و سیر کننده عنوان میکنند. اما آنها این حقیقت که ترکیبات مصنوعی و فرآیندهای پالایشی میتوانند پیامدهای منفی برای بدن به همراه داشته باشند را پنهان میکنند.
بیشتر بخوانید:عامل پنهان دردهای مرموز بدن /خوراکیهای دردآور را بشناسید!
غذاهای فرآوری شده اعتیادآور هستند
تردیدی وجود ندارد که منافع صنایع غذایی در کسب هرچه بیشتر درآمد نهفته است. برای آنها استفاده از طیف گستردهای از افزودنیهای شیمیایی که اثری اعتیادآور را تولید کرده و مصرف کنندگان را به استفاده منظم از این محصولات ترغیب میکند، اهمیتی ندارد.
ترکیبات موجود در غذاهای ارگانیک گرسنگی را برطرف میکنند. در مقابل، غذاهای فرآوری شده بدن را برای ترشح دوپامین تحریک میکنند که این ماده احساس سیری و رضایت را حتی در صورت عدم دریافت مواد مغذی مناسب ایجاد میکند.
آنها به چاقی منجر میشوند
چاقی یکی از بزرگترین مشکلات سلامت عمومی در دنیای امروز است. بسیاری از موارد چاقی به واسطه عوامل ژنتیکی شکل میگیرند. با این وجود، بسیاری از موارد نیز با عادات غذایی و مصرف غذاهای فرآوری شده در ارتباط هستند.
غذاهای فرآوری شده سرشار از قندها، چربیهای اشباع و کربوهیدارتهای ساده هستند که احتمال انباشت چربی در بدن مصرف کننده را افزایش میدهند. افزون بر این، آنها حاوی مواد شیمیایی مانند مونوسدیم گلوتامات و شربت ذرت هستند که هر دو مورد با اضافه وزن و چاقی پیوند خورده اند.
آنها بر pH بدن تاثیرگذار هستند
یکی از بزرگترین خطرات غذاهای فرآوری شده این است که از اصول ترکیبهای غذایی پیروی نمیکنند. در نتیجه، بدن نمیتواند از مواد مغذی دریافتی استفاده کند که به اسیدی شدن خون منجر شده و سلامت فرد در معرض خطر قرار میگیرد.
با ایجاد عدم تعادل در pH بدن، غذاهای فرآوری شده میزان سموم در خون را افزایش میدهند و این شرایط میتواند به بیماریهای مرتبط با التهاب منجر شود. افزون بر این، آنها بر سوخت و ساز بدن تاثیرگذار هستند که عامل دیگری در افزایش وزن محسوب میشود.
آنها جمعیت باکتریایی روده را تغییر میدهند
سطوح بالای اسیدهایی که از محصولات فرآوری شده سرچشمه میگیرند به طور معمول بر فعالیت ریزجانداران روده تاثیر میگذارد. در نتیجه، احتمال ابتلا به بیماریها یا عفونتهای گوارشی افزایش مییابد.
آنها موجب افسردگی و تحریک پذیری میشوند
در شرایطی که غذاهای ارگانیک به شکل گیری احساس خوب در انسان کمک میکنند، غذاهای فرآوری شده اثری منفی بر خلق و خوی ما دارند. مصرف منظم این غذاها با افسردگی، اضطراب و تحریک پذیری پیوند خورده است.
آنها خطر بیماریهای مزمن را افزایش میدهند
غذاهای فرآوری شده مواد التهاب آفرین در خون ترشح میکنند که میتواند ابتلا به بیماریهای مزمن را در پی داشته باشد. از آنجایی که این غذاها فرآیند زوال سلولی را تسریع میکنند، با گذشت زمان میتوانند به بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید، پوکی استخوان و سرطان منجر شوند.
آنها بر سلامت قلب اثرگذار هستند
سیستم قلبی عروقی میتواند با پیامدهای جدی ناشی از خطراتی که غذاهای فرآوری شده ایجاد میکنند، مواجه شود. این محصولات مجموعهای از مواد مضر هستند که میتوانند به قلب و گردش خون آسیب وارد کنند.
بیشتر غذاهای فرآوری شده حاوی چربیهای اشباع و سدیم بیش از حد هستند که موجب فشار خون بالا یا هایپرکلسترولمی (کلسترول بالا) میشود. مصرف منظم غذاهای فرآوری شده میتواند به آترواسکلروز (تصلب شرایین) یا حملات قلبی منجر شود.
آنها موجب پیری زودرس میشوند
مواد شیمیایی موجود در غذاهای فرآوری شده سمی هستند. به لطف اندامهای دفع کننده بدن، بسیاری از این سموم از طریق تعریق و ادرار دفع میشوند.
با این وجود، مصرف منظم و روزانه غذاهای فرآوری شده میتواند موجب تجمع سموم در بدن شود. یکی از پیامدهای این شرایط تخریب سلولهای بدن و تسریع پیری است.
از جمله شایعترین غذاهای فرآوری شده میتوان به گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، غلات صبحانه، نان و محصولات پخته، غذاهای کنسروی، سسها و چاشنیهای تولید شده به طور صنعتی، آبمیوهها و نوشیدنیهای گازدار، اسنکهای شور و سرخ شده اشاره کرد.
منبع:عصر ایران
انتهای پیام/