یک مقام مسئول گفت:در شرایط کنونی 88.5 درصد از کود مورد نیاز کشور از تولید داخل و مابقی از طریق واردات تامین می شود.
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی علی زاده عضو هیات مدیره و مدیر امور بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی باغبانی،نهاده ها،گلخانه، گیاهان دارویی،ماشین آلات و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران از ثبات قیمت کود یارانه ای خبر داد و گفت: قیمت کودهای یارانه ای نسبت به گذشته تفاوتی نداشته است و هم اکنون وزارت جهاد کشاورزی برنامه ای برای افزایش نرخ کود ندارد.
وی با اشاره به اینکه با پتروشیمی ها در زمینه نیاز کودی کشور مشکلی ندارند، افزود: با توجه به پیگیری مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی، وزیر جهاد کشاورزی و دستور رییس جمهور، تعامل خوبی با پتروشیمی ها داریم به گونه ای که نرخ کود هر کیلو اوره مانند گذشته 6 هزار و 125 ريال به این شرکت تحویل داده میشود.
به گفته علی زاده در شرایط کنونی 88.5 درصد از کود مورد نیاز کشور تولید داخل است و مابقی از طریق واردات تامین می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: براساس ابلاغیه مقام معظم رهبری در راستای سیاست های جاری، مجموع نیاز کارخانه های داخل را از طریق مناقصه خریداری و سپس برای کسری به سراغ مناقصه بین المللی می رویم.
بیشتر بخوانید: قیمت کود یارانهای افزایش نخواهد یافت
مدیرامور بازرگانی شرکت خدمات حمایتی در پایان تصریح کرد: مابقی کسری مورد نیاز با برگزاری مناقصه خارجی از کشورهای روسیه و چین و... خریداری می شود.
ملازاده مشاور امور تغذیه گیاه معاون وزیر در امور زراعت و عضو هیات مدیره و معاون فنی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در ادامه گفت: از شروع به کار دولت یازدهم تمامی کودهای توزیعی برخلاف سال های قبل باید دارای گواهی ثبت باشند و درغیر این صورت تعزیرات با کارخانه های متخلف برخورد خواهد کرد.
وی از ارتقا کیفیت کودهای توزیعی خبر داد و گفت: براساس آخرین بررسی ها کیفیت کودهای توزیعی بیش از 60 درصد نسبت به سال 92 ناشی از داشتن گواهی ثبت افزایش یافته است.
به گفته این مقام مسئول علی رغم اعمال تحریم های جدید، تا کنون هیچ گونه مشکلی در رابطه با تامین کود نداریم.
معاون فنی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ادامه داد:تا کنون بیش از 30 مورد از کارخانه های کود متخلف پلمپ شده اند.
وی نیاز سالانه کود کشور را 4.5 میلیون تن اعلام کرد و افزود: این درحالی است که مصرف کود در کشور کمتر از 2 میلیون تن است که در نهایت این کاهش مصرف عواقبی از جمله کاهش عملکرد و کیفیت محصول را به همراه دارد.
ملازاده در ادامه گفت: علی رغم آنکه بسیاری از افراد می گویند که مصرف بالای کود انواع سرطان ها و بیماری ها را در کشور به همراه دارد،باید گفت که عکس این موضوع صادق است.
وی در توصیه ای به کشاورزان بیان کرد: به کشاورزان توصیه می کنیم که به میزان بهینه کود در مزارع و باغات خود مصرف کنند چرا که این موضوع ضمن افزایش درآمد کشاورزان،کاهش مشکلات و بیماری ها نظیر سرطان و ... را نیز به همراه دارد.
مشاور امور تغذیه گیاه معاون وزیر در امور زراعت در پایان قیمت مصوب هر کیسه 50 کیلویی کود اوره یارانه ای را 38 هزار و 500، سوپر فسفات تریپل 55 هزار،سولفات پتاسیم 75 هزار تومان اعلام کرد.
انتهای پیام/