به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید ندانید اما عمق برخی آبهای کره زمین به قدری است که ترسی واقعی در دل انسان میاندازد، آن هم انسانی که شاید عمق ٤ متری یک استخر هم او را مشوش کند.
این روزها که بحث ماهیگیری چینیها در ژرفای ٢٠٠ متری آبهای ایران نقل محافل است و موافقان و مخالفان بسیاری در خصوص آن نظر دادهاند، بد ندیدیم به این بهانه عمیقترین دریاهای جهان را به شما معرفی کنیم.
بیشتربخوانید : با تلسکوپ جدید امواج اسرارآمیز و انرژی تاریک جهان شناسایی میشود!+عکس
اقیانوس آرام
عمیقترین اقیانوس جهان میانگین عمقی برابر ۳۹۳۹ متر را داراست و ژرفترین نقطه آن با نام «درازگودال ماریانا» حدود ۱۰۹۱۱ متر عمق دارد. این اقیانوس بیشترین تعداد کوههای دریایی را هم در دل خود جای داده که مشهورترین آنها با نام «حلقه آتش» به دلیل آتشفشان ایجاد شده است.
اقیانوس هند
اقیانوس هند با عمق میانگین ۳۸۴۰ متر، حدود ٢٩٢ میلیون کیلومترمکعب آب را درون خود جای داده است. این اقیانوس ٢٠درصد از سطح کره زمین را پوشانده است. از نظر دما اقیانوس هند گرمترین آبهای جهان را دارد.
اقیانوس اطلس
این اقیانوس جایگاه سوم فهرست عمیقترینها را به خود اختصاص داده است. اقیانوس اطلس به طور میانگین ۳۵۷۵ متر عمق دارد و در عمیقترین نقطه یعنی «درازگودال پورتوریکو» عمق آن به ۸۶۰۵ متر میرسد. در همین اقیانوس بود که کشتی معروف تایتانیک به یک کوه یخ برخورد کرد و غرق شد.
دریای کارائیب
این دریا که در غرب اقیانوس اطلس واقع شده میانگین عمقی برابر ۲۵۷۵ متر را داراست. کارائیب را به عنوان بزرگترین دریای شور دنیا با مساحت ٢ میلیون و ٧٥٤ هزار کیلومترمربع نیز میشناسند. عمیقترین نقطه دریای کارائیب ۷۶۸۶ متر عمق دارد و با نام «کومن ترو» شناخته میشود. دریای کارائیب خانه برخی از کمیابترین گونههای دریایی در دنیاست.
دریای ژاپن
دریای ژاپن با عمق میانگین ۱۶۶۶ متر بسیار شبیه به دریای مدیترانه است. این دریا از طریق تنگههای تارتاری، تسوگارو، کانمون و لاپروس به آبهای دیگر متصل میشود. به دلیل آرام بودن این دریا، دنیای زیر آب آن تغییرات زیادی ندارد.
خلیج مکزیک
خلیج مکزیک در حدود ۳۰۰ میلیون سال پیش به هنگام زمینساخت صفحهای شکل گرفت. میانگین عمق خلیج مکزیک ۱۶۱۴ متر است. عمیقترین نقطه این دریا که با نام «عمق سیگزبی» شناخته میشود، ۴۳۸۴ متر عمق دارد.
دریای مدیترانه
عمق میانگین دریای مدیترانه ۱۵۰۱ متر است و عمیقترین نقطه آن با نام «عمق کالیپسو» ۵۶۲۷ متر پایینتر از سطح دریاست. دریای مدیترانه که به آبهای تیرهرنگش شناخته میشود، خانه ماهیها و مرجانهای شگفتانگیز بسیار است. مدیترانه بین دو قاره اروپا و آفریقا واقع شده است.
دریای برینگ
این دریا که میانگین عمق آن ۱۴۹۱ متر است، خانه گونههای حیرتانگیزی چون شیر دریایی، والروس و خرسهای قطبی است که با انواع والها، مثل وال سفید، وال گوژ دار و وال آبی برینگ را برای زندگی انتخاب کردهاند. بزرگترین دره زیر دریایی دنیا با نام ژمچوگ در دریای برینگ واقع شده است.
دریای جنوب چین
دریای چین مساحتی برابر با ٣ میلیون و ٥٠٠ هزار کیلومترمربع را تحت پوشش قرار میدهد. میانگین عمق این دریا ۱۴۶۳ متر است. تعداد زیادی تپه دریایی و جزیره در این آبها قرار دارد و بهعلاوه بلندترین کوه دریایی نیز در این دریا واقع شده است.
دریای سیاه
عمق دریای سیاه در عمیقترین نقطه به ۱۱۹۰ متر میرسد. این دریا با کسر مساحت دریای آزوف، مساحتی برابر با ۴۳۶ هزار کیلومترمربع را تحت پوشش قرار میدهد. بهعلاوه دریای سیاه بزرگترین دریاچه مرومکتیک (دریاچههایی با لایههای آبی مجزا که روی هم قرار گرفتهاند) دنیا را نیز دارد.
منبع: روزنامه شهروند
انتهای پیام/