به گزارشگروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه اینترنتی رایالیوم در یادداشتی نوشت: دو حادثه مهم در روزهای اخیر که به یکدیگر مرتبط هستند رسانههای عبری را به خود مشغول کرده است. این دو حادثه نخست، سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله و دیگری سفر وزیر دفاع ایران به دمشق است. طبیعی بود که رسانههای عبری به سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان بپردازند.
به عنوان مثال حیزی سیمانطوف، شرقشناس و تحلیلگر امور عربی، در کانال ده تلویزیون اسرائیل گفت: (سید حسن) نصرالله در این سخنرانی پیامی تهدیدآمیز برای کسانی فرستاد که سر راه حزبالله و متحدانش در سوریه بایستند و به گفته خود او، حزبالله به مبارزه با تروریسم ادامه خواهد داد.
سیمانطوف افزود سید حسن نصرالله همچنین گفت اسرائیل از منطق جنگ به منطق شکست رسیده و مسئله شکست در ارتش اسرائیل ریشهدار شده است. نصرالله همچنین خاطرنشان کرد، اعتماد به آمریکا ممنوع است، زیرا همه متحدان خود در سوریه و سایر کشورها را فروخته است و خواهد فروخت.
رای الیوم در ادامه نوشت: بر اساس یک پژوهش دانشگاهی که در شمال اراضی اشغالی انجام شد، هشتاد درصد از اسرائیلیها به گفتههای (سید حسن) نصرالله باور و اعتماد دارند و فقط بیست درصد اظهارات فرماندهان خود را باور میکنند. (سید حسن) نصرالله نیز مانند تحلیلگر کانال ده تاکید کرد، موارد وخامت وضع روانی نظامیان ارتش اسرائیل و تعداد مراجعه به روان پزشک ارتش افزایش یافته است چنان که در سال ۲۰۱۷ حدود ۴۴ هزار نظامی اسرائیلی به روانپزشک ارتش مراجعه کردهاند.
در ادامه این مطلب آمده است: سخنرانیهای (سید) نصرالله روی افکار عمومی داخل اسرائیل نیز تاثیر زیادی دارد و از سوی دیگر برای همه واضح است که او بر خلاف همه مقامات کشورهای عربی، امور اسرائیل را به صورت گسترده و دقیق دنبال میکند و در فهم خصوصیات روانی آنها کارشناس شده است. هیئت اخبار اسرائیل شامل کانالهای دوازده و سیزده تلویزیون تلآویو معتقد است دبیرکل حزبالله لبنان به طور مساوی به اسرائیل و آمریکا حمله میکند. همچنین یک خبرنگار امور سیاسی گفت نصرالله در سخنرانی اخیر همه حوادث منطقه را به آمریکا نسبت داد.
رسانههای عبری درباره سفر وزیر دفاع ایران به سوریه نیز با تاکید بر توافقنامههای راهبردی وی با مقامات دمشق عمق نگرانی تلآویو از این اتفاق را بازتاب دادند. یک خبرنگار اسرائیلی درباره اظهارات امیر حاتمی گفت: روابط دو جانبه بین ایران و سوریه هرگز به این خوبی نبوده است و این روابط با مسکو هم در حال بهتر شدن است.
وی با اشاره به اظهارات امیر حاتمی مبنی بر این که فقط دمشق و تهران درباره حضور نیروهای ایرانی در سوریه تصمیم میگیرند افزود: راهبرد جدید اسرائیل ایجاد تفرقه بین تهران و مسکو است که تا کنون بینتیجه بوده است. مسکو بارها تاکید کرده است ایران یک متحد راهبردی است و از آنجا که حمله مشترک آمریکا-انگلیس و فرانسه به سوریه به منظور طولانی کردن جنگ به نفع تهران و مسکو نیست احتمالا میزان همکاری آن دو برای جلوگیری از این حمله و آزادسازی ادلب از دست تروریستها افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام/