به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیر مادهای است که خواص فراوانی را برای خود به اثبات رسانده است. اما چای سیر دیگر چیست؟
قدمت چای سیر را به یونانیان باستان نسبت میدهند که در درمان سوزش دل و تهوع و معده درد تبحر داشته است و امروزه نیز از آن برای لاغری و تنظیم فشارخون و ... استفاده میشود، اما چطور میتوان آن را درست کرد؟
در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب شما را با چای سیر، فواید و طرز تهیه آن آشنا نماید، پس با ما همراه باشید.
چای سیر از حبههای سیر درست شده است ناگفته نماند که این چای طعم خوبی ندارد، ولی برای سلامتی خیلی عالیست نام علمی سیر Allium sativum است و حاوی مقادیر بالایی از ویتامین A، B. و C. و همچنین ترکیبات سولفوریک، آلیسین، آنتی اکسیدانهای مختلف و سایر مواد فعال است.
وقتی سیر میخورید همه این ویتامینها را دارد، ولی غلظت آن کم است.
قدمت فایده درمانی، چای سیر به یونانیان باستان میرسد، ولی باید بدانید که چای سیر عارضههای جانبی هم دارد البته وقی بیش از حد معمول چای سیر بنوشید این عارضههای بوجود میآید مانند سوزش سر دل، تهوع، استفراغ، معده درد.
برخی از عوارض جانبی بالقوه نیز در مصرف سیر وجود دارد؛ سوزش قلب، حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی عمومی معده و خطر اختلالات خونریزی.
ببینید: طراحی جالب چای کیسهای که تاکنون ندیدهاید
این عوارض جانبی معمولا تنها در شرایطی پدیدار میشوند که مقدار زیادی از چای سیر توسط فرد مصرف شود و یا شخص به سیر حساسیت داشته باشد. با رعایت اعتدال در مصرف این چای میتوانید از تمامی این عوارض دوری کنید.
چای سیر به کاهش وزن، افزایش ایمنی بدن، تقویت سیستم تنفسی، کاهش فشار خون و افزایش انرژی کمک میکند.
چای سیر سرشار از ترکیبات ضد باکتری و ضد قارچ، نظیر آلیسین میباشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و شما را در برابر طیف گستردهای از پاتوژنهای عفونی – به خصوص آنهایی که به همراه غذا وارد بدن میشوند – محافظت میکند.
مطالعات نشان میدهند که ترکیبات فعال سیر با کاهش فشارخون پیوند خوردهاند و همچنین عصارۀ سیر سطح کلسترول سِرُم را پایین میآورد.
بیشتر بدانید: چند واقعيت تلخ در مورد چای
این خاصیت به کاهش خطر تصلب شرایین، حملۀ قلبی، سکته مغزی و بیماریهای قلبی – عروقی کمک میکند.
اگر از مشکلاتی نظیر سرفه، سرماخوردگی، گلودرد یا گرفتگی سینوس رنج میبرید، یک فنجان چای سیر میتواند گرفتگی را برطرف کرده و التهاب را در دستگاه تنفسی کاهش دهد. این چای همچنین سرعت بهبود یافتن و از بین بردن عفونتهای اساسی را افزایش میدهد.
چای سیر قادر است که سوختوساز بدن را تحریک کند، که باعث سوزاندن چربیهای غیرفعال شده و به تلاشهای شما در کاهش وزن کمک میکند.
بیشتر بدانید: معجزه مصرف سیر و عسل با شکم خالی در یک هفته
این چای همچنین تاحدودی اشتها را سرکوب میکند.
هر روز صبح نوشیدن یک فنجان چای سیر شاید به اندازۀ یک نوشیدنی کافئیندار موثر نباشد، اما به افزایش انرژی کلی کمک کرده و باعث میشود تا با انرژی بیشتری روزتان را آغاز کنید.
تهیۀ چای سیر در خانه بسیار راحت است و به مراتب آسانتر از این است که در یک کافیشاپ به دنبال آن بگردید.
بیشتر بدانید: 11 خاصیت شگفتانگیز «چای سیاه» که نباید از آنها غافل شوید!
دستورالعمل سادهای که در ادامه میخوانید را دنبال کرده و از فواید بینظیر این چای بهرهمند شوید.
۴ حبه سیر – ۳ فنجان آب – ½ فنجان آب لیمو – ۲ قاشق غذاخوری عسل
۱. حبههای سیر را به خوبی پوست بکنید.
۲. آب را درون یک قوری ریخته و سیرها را اضافه کنید.
۳. آب را جوش آورده و سپس گاز را خاموش کنید.
این مطلب را از دست ندهید: آموزش صحیح دم کردن چای
۴. عسل و آب لیمو را به چای اضافه کرده و بگذارید به خوبی دم بکشد.
۵. چای را درون یک فنجان ریخته و روزی ۱ تا ۲ مرتبه از آن میل کنید.
۶. میتوانید آب سیر اضافی را به مدت ۲ روز درون یخچال نگهداری کرده و برای تهیۀ چای دوباره گرم کنید.
۲ لیوان آب
۳ حبه سیر
۲ قاشق عسل
این مطلب را از دست ندهید: با این راهکارهای جالب دیگر نگران بوی بد سیر و پیاز نباشید
۱ عدد آب لیمو ترش
آب ولرم را دریک ظرف ریخته و خبههای سر را له کرده و دراجاق میگذاریم بجوشد وقتی جوشید حرارت را خاموش کرده و عسل و آب لیمو را میریزیم ملایم هم زده و می گذاریم سرد شود از صافی رد کرده هر روز ۳ بار نصف لیوان مینوشیم.
انتهای پیام/
فشار خون کمی بالا رفته بود.