به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجید داوری سرپرست امور بین الملل سازمان غذا و دارو با اشاره به سفر هیاتی از وزارت بهداشت به عراق، اظهار کرد: در این سفر با سطوح مختلف مدیریتی حوزه سلامت کشور عراق مذاکرات فشرده ای در مورد بخش های متعدد حوزه سلامت از جمله دارو با محور صادرات داروهای ایرانی به عراق و تامین نیازهای بیماران عراقی صورت گرفت.
وی با اشاره به سابقه و ذهنیت مثبت داروهای ایرانی در بین پزشکان و مردم عراق، اظهار کرد: متاسفانه در سال های اخیر چالش هایی در زمینه ثبت داروهای ایرانی در عراق وجود داشت، از این رو محور اصلی مذاکرات، بر رفع این چالش ها قرار داده شد. همچنین در این دیدارها توضیحاتی درمورد وظایف نظارتی سازمان غذا و دارو و سطوح و فرایند نظارت بر دارو برای مسئولان عراقی شرح داده شد.
وی با بیان اینکه استفاده از داروهای با کیفیت ایرانی هم می تواند نیاز بیماران عراقی را برطرف و هم صرفه جویی هزینه ای برای دولت عراق داشته باشد، خاطرنشان کرد: به مسئولان عراقی اطمینان خاطر داده شد که داروهای صادر شده به این کشور، در ایران مصرف می شوند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
داوری عنوان کرد: به دنبال چالش های موجود که عمده آن روند ضعیف مستندسازی شرکت های دارویی است، متاسفانه توفیقی در به دست آوردن بازارهای دارویی عراق نداشته ایم؛ بطوریکه تعداد داروهای ثبت شده ایرانی در بازار دارویی عراق کمتر از 20 قلم است، اما درصورت استفاده شرکت های دارویی از بستر ایجاد شده، می توان در بازه زمانی حداقل 5 ساله، 40 درصد بازار دارویی عراق را به دست آورد.
وی افزود: در این دیدار فرآیند نظارتی داروهای ایرانی به طرفین عراقی شرح داده شد و پس از مذاکرات فشرده توافق نامه ای با یازده بند به امضاء رسید که می تواند فرآیند ثبت داروهای ایرانی را اعم از شیمیایی و بیوسیمیلار فراهم کند تا جایگاه های مناسبی در بازار دارویی عراق ایجاد شود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به استفاده شرکت های دارویی ایران از زمینه فراهم شده برای صادرات دارو به این کشور مطرح کرد: کار شرکت های دارویی ایرانی برای حضور در عراق کار آسانی نخواهد بود چراکه باید بتوانند با شرکت های اروپایی و چند ملیتی رقابت کنند.
انتهای پیام/