رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کلیبر از رهاسازی یک راس گونه کمیاب شوکا به دامن طبیعت ارسباران خبر داد.

رهاسازی یک راس شوکا به دامن طبیعت ارسبارانبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ کلانتری رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کلیبر با اعلام این خبر، گفت: این شوکای نابالغ توسط یک چوپان محلی پیدا شده و به اداره حفاظت محیط زیست کلیبر تحویل شده است.

وی افزود: این شوکا در موقع تحویل ۱.۲ کیلوگرم وزن داشت و پس از تحویل گرفتن همکاران ما در حفاظت محیط زیست شهرستان، مراقبت‌ها و تغذیه‌های لازم از این گونه کمیاب انجام شد و در زمان رهاسازی وزن آن به بیش از ۱۰ کیلوگرم رسید.

کلانتری گفت: شوکا این گونه کمیاب و تحت حفاظت محیط زیست استان بیش از سه ماه تحت نظر دامپزشک معتمد اداره کل قرار داشت و پس از اطمینان از سلامت و توانایی اخت شدن با طبیعت، در منطقه حفاظت شده ارسباران رهاسازی شد.

این گزارش می‌افزاید، شوکا با نام علمی Capreolus capreolus نوعی گوزن کوچک بومی اورآسیا به رنگ سربی یا سرخ است که بیشتر در مناطق سردسیر زندگی می‌کند.

شوکا با ۹۵ تا ۱۳۵ سانتی‌متر طول و ۶۵ تا ۷۵ سانتی‌متر ارتفاع در ناحیهٔ شانه و ۱۵ تا ۳۰ کیلوگرم وزن، گوزنی نسبتاً کوچک است.

نر‌ها شاخ دارند و ماده‌ها بدون شاخ‌اند. شاخ نر‌ها در پاییز می‌افتد. غذای شوکا علف‌ها، برگ‌ها، جوانه‌ها، قارچ‌ها و میوه‌ها است و به‌ویژه به علف‌های لطیف و نورس و مرطوب علاقه دارند.

پلنگ، گرگ، شغال، گربه جنگلی و پرندگان شکاری مهمترین دشمنان طبیعی این حیوان است.

این حیوان جمعیت بسیار خوبی در اروپا دارد و جمعیت آن در نیم قرن اخیر افزایش چشمگیری نیز یافته و تنها در اروپای مرکزی به ۱۵ میلیون رأس رسیده‌است. اما در خاورمیانه وضعیت نامناسبی دارد و در فلسطین و لبنان منقرض شده‌است.

در ایران زیستگاه اصلی این حیوان کرانه‌های دریای خزر است. تعداد کمی هم در غرب و شمال غرب کشور مشاهده شده‌اند. 

 

انتهای پیام/ش

یک راس شوکا به دامن طبیعت ارسباران  رهاشد

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.