به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعضای هیأت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در جلسات اخیر خود طرح تشکیل شورای هماهنگی تشکلهای نشر را تصویب کردند. پیشنهاد تشکیل این شورا از طرف تشکلهای انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک، انجمن فرهنگی ناشران آموزشی و مجمع ناشران انقلاب اسلامی مطرح شده بود. این شورا موظف است علاوه بر برگزاری جلسات هماندیشی با حضور نمایندگان و اعضای هیات مدیره تشکلهای صنفی و همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادهای فرهنگی، تصمیم واحد از طرف صنف نشر را اتخاذ کند. از وظایف دیگر شورای هماهنگی تشکلهای نشر میتوان به مشارکت در سیاستگذاری و برنامهریزی برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و نظارت بر نحوه توزیع کاغذ با ارز یارانهای اشاره کرد؛ بنابراین گزارش، تصویب پیشنهاد تشکیل شورای همکاری تشکلهای نشر مخالفانی هم داشت که از آن میان میتوان به محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان اشاره کرد. وی پس از تصویب پیشنهاد شورای همکاری تشکلهای نشر در قالب مصاحبهای بیان کرد:تشکیل شورای همکاری تشکلهای نشر مخالف قوانین نظام صنفی است.
ما نیز به همین بهانه به سراغ محمدرضا توکل صدیقی، نائب رئیس هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران رفتیم تا از وی بپرسیم که آیا تشکیل شورای همکاری تشکلهای نشر مخالف قوانین نظام صنفی است؟
محمدرضا توکل صدیقی نائب رئیس هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در خصوص مصوبه این اتحادیه بابت تشکیل شورای هماهنگی تشکلهای نشر به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت:
جدا از موضوع شورای تشکلها و مصوبه هیئت مدیره اتحادیه لازم است چند اصل حقوقی را یادآور شوم.
بالاترین مقام تصمیم گیری برای اداره اتحادیه ها، هیئت مدیره است که مصوبات آن با رأی اکثریت لازم الاجرا خواهد بود. ماده ۲۲ قانون نظام صنفی اشعار میدارد اتحادیهها توسط هیأت مدیره منتخب اعضای اتحادیه اداره میشوند.
وی افزود:دستور جلسات هیئت مدیره از قبل اعلام میشود و لیکن هر موضوعی میتواند با رأی اکثریت اعضای هیئت مدیره در دستور جلسه قرار گیرد یا حذف شود.
نائب رئیس هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اظهار داشت:جلسه تشکلها با حضور اکثریت اعضای هیئت مدیره رسمی و قانونی خواهند بود. مصوبات هیئت مدیره در زمان عدم حضور بعضی از اعضا، درصورتی قانونی است که رأی مثبت اکثریت کل اعضای هیئت مدیره را داشته باشد. به عبارتی جلسات هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که هفت نفر عضو دارد، با حضور چهار نفر رسمی بوده و مصوباتی که هر چهار نفر رأی مثبت دهند، قانونی و لازم الاجراست.
توکل صدیقی ادامه داد:بدیهی است مصوبات هیئت مدیرهها نمیتواند خلاف قانون باشد، اما هرکسی با هر بهانهای نمیتواند مصوبات هیئت مدیره را خلاف قانون دانسته و آن را اجرا نکند.
وی تصریح کرد:با این مقدمه عرض میکنم که مصوبه هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای ایجاد شورای تشکلهای نشر کاملاً قانونی بوده و عدم حضور بعضی از اعضا و عنوان دستور جلسه نمیتواند مانع از لازم الاجرا بودن آن باشد.
انتهای پیام/