هفت میلیون ایرانی دیابتی هستند و و اگر روند افزایش ابتلا به این بیماری به همین شکل ادامه پیدا کند تا ۱۵ یا حداکثر ۲۰ سال آینده یک سوم مردم کشورمان به دیابت مبتلا خواهند بود، اکنون سرانه مصرف قند و شکر در ایران ۶۶ گرم در روز است درحالی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده، این رقم باید کمتر از ۲۵ گرم در روز باشد؛ در واقع مردم سه برابر مقدار استاندارد و توصیهشده قند و شکر مصرف میکنند.
در ارتباط با موضوع اشاره شده در خبر، بند (ج) از ماده (۷) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور اشعار میدارد؛ «هرگونه تبلیغات خدمات و کالاهای آسیب رسان به سلامت، موضوع ماده (۴۸) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، براساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران، از سوی همه رسانهها ممنوع است.» لذا وزارت بهداشت فهرستی از کالاهای آسیبرسان به سلامت را احصاء و برای اجرا و ابلاغ به مبادی ذیربط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال میکند.
وی اظهار کرد: آنچه مسلم است در فهرست اعلام شده، از کالاهایی مثل «گز اصفهان و سوهان قم» نامی برده نشده است و جهت تنویر افکار عمومی ذکر این نکته ضروری است که وزارت متبوع مطابق اختیارات قانونی و در راستای سیاستهای اتخاذ شده دولت محترم در خصوص حمایت از تولیدات داخلی پیشنهاداتی را با هدف اصلاح فهرست کالاهای مورد اشاره به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه کرده و منتظر بازنگری در فهرست اعلامی است.
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به اعلام معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اصلاح لیست کالاهای آسیبرسان به سلامت و حذف کالاهایی چون گز و سوهان گفت: نامه فهرست کالاهای آسیبرسان به سلامت را وزیر بهداشت شخصاً ابلاغ کرده است و هرگونه اصلاح و ابلاغ جدید منوط به تصمیم شخص وزیر بهداشت است.
وی ادامه داد: ما محصولی را که به سلامت مردم آسیب برساند مستثنی نمیکنیم و موردی نمیبینیم که بخواهیم لیست کالاهای آسیبرسان به سلامت را تغییر دهیم و آن را اصلاح کنیم.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: لیست کالاهای آسیبرسان به سلامت بر پایه مستندات و مدارک علمی تدوین شده و این مستندات بر اساس چگالی موادی که بیش خوری آن میتواند برای سلامت مردم زیانآور باشد دستهبندی و فهرست شده است.
جهانپور یادآوری کرد: ما دلیلی برای اصلاح لیست کالاهای آسیبرسان به سلامت نمیبینیم، همچنین مجوز استاندارد و
محمدنعیم امینیفرد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در واکنش به برخی اظهارات در مورد حذف برخی کالاها چون گز و سوهان از لیست کالاهای آسیبرسان به سلامت گفت: تبلیغ کالاهای آسیبرسان به سلامت ممنوع است زیرا مصرف این کالاها نه تنها به سلامت افراد مصرفکننده آن در حال حاضر بلکه به سلامت بین نسلی آسیب وارد میکند.
وی با بیان اینکه تشخیص کالای آسیبرسان به سلامت با تولیت سلامت یعنی وزارت بهداشت است، اظهار کرد: این که ما بگوییم به دلیل رونق موقتی برای برخی کالاهای تولیدی، مجوز تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت را صادر کنیم درست نیست و این مسئله عوارض سنگینی بر سلامت عمومی مردم وارد میکند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: اصلاح لیست کالاهای آسیبرسان به سلامت توجیحی ندارد و موضوع به طور کامل شفاف است و قانون در این مورد شفافیت لازم را دارد.
حالا باید منتظرماند و دید که حمایت از کالای ایرانی در مورد تبلیغ کالاهایی چون گز و سوهان که به سلامت مردم آسیب می رساند، موجب حذف این کالاها از فهرست می شود یا همچنان وزارت بهداشت بر موضع خود کوتاه نمی آید و فهرست کالاهای آسیبرسان به سلامت دستخوش تغییر نمی شود.
البته باید توجه داشت ممنوعیت تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت به معنای جلوگیری از تولید یا فروش این محصولات نیست بلکه بدان معناست که تشویق مردم برای خرید این محصولات ممنوع است تا سلامت نسل کنونی و آینده به خطر نیفتد و کشور متحمل هزینه های گزاف درمان و عوارض بیماری هایی چون دیابت نشود.
قلم خبرنگار زیبا و شیرین و در عین حال نگاهی متفاوت به مسئله داشته است