به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین؛ حسام قربانعلی معاون مشارکتها و انجمنهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی استان قزوین گفت: بخش عمده نگرانی در حوزه کتابخوانی نهادینه کردن این فرهنگ است که نیاز به یک فرایند طولانی مدت دارد و باید از دوران کودکی و در مقاطع مختلف تحصیلی انجام شود.
قربانعلی افزود: بخشی از ترویج فرهنگ کتابخوانی مربوط به مشارکت نهادها و ارگانهای مختلف درباره بسترسازی و ایجاد زیر ساختهای مطالعه است.
وی اضافه کرد: همچنین میتوان با معرفی کتابهای خوب و جلسات کتابخوانی در زمینه ترویج فرهنگ کتابخوانی اقدام کرد.
معاون مشارکتها و انجمنهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور از استانداریهای، شهرداریها و فرمانداریها خواست تا فضای مطالعه را برای مردم ایجاد کنند و ناشران کتابهای به روز را نشر دهند.
قربانعلی گفت:: آنچه که امروز باعث پیشرفت بعضی از کشورها شده رشد علمی آنها است.
قربانعلی افزود: در ایران تبلیغاتی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی وجود ندارد و بیشترین تبلیغات در زمینه آشپزی و مد است.
وی اضافه کرد: براساس قانون مجلس در سال ۸۲، کتابخانه از حوزه ارشاد خارج و به یک نهاد عمومی تبدیل شد و طبق این قانون باید نیم درصد از درآمد شهرداریها به کتبخانه اختصاص یابد که در این زمینه همکاری نمیشود.
معاون مشارکتها و انجمنها در اداره کل امور کتابخانههای نهاد کشور با اشاره به پایین بودن میزان مطالعه در کشور گفت:: هر گونه پیشرفت در کشورها بسته به میزان و نوع مطالعه مردمان آن است.
قربانعلی افزود: برای ترویج فرهنگ کتاب، کتابداران میتوانند مبلغ بسیاری خوبی در این زمینه باشند.
وی اضافه کرد: همچنین این موضوع نیازمند همکاری و مشارکت آحاد مردم و مسئولان است و فقط بر عهده دولت نیست.
انتهای پیام/